Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
фала за инфо незанм како ми поминало ова :)

Постои можност, но кога условите се „екстремни“. И рестартот после евентуалната SC, ќе биде класичен.
Денешниве не беа такви. Човечки фактор беше крив за глупостите на старт.

По твојава логика значи дека и Розберг е супериорен во однос на Хамилтон? Дај не тропајте глупости. Рикиардо ја го обожавам омилен возач ми е и еден од најквалитетните ама дека е супериорен во однос на Ветел е смешно да се каже.
За мене е подобар, за тебе не е. Нека ги вратат во ист болид па ќе видиме.

Битно Ботас вака така пак трет заврши како и на другите килави трки кој ги возеше. Ништо не покажа досега, како дух е. Али Мерцедес ја лапнаа конструкторската.

Game Over за Фетел и Ферари. Ептен го притисна Макс во Кими. Многу глуп потег. Му ја поклони титулата на Хамилтон. Тоа е, 2018 со повеќе памет.

Рикиардо во една сезона го направи Ветел магаре, во тој момент едниот нов во тимот а другиот четирикратен шампион.
Да, тоа е црна дамка на кариерата на Фетел. Би било интересно да се реваншираат во ист болид.

Овој Хамилтон вика дека чим почнало да врни занел дека ќе победел, као демек сударот не му праел разлика. :tapp:
Тој на квалификации пола секунда назад беше, пак ќе победел циган колку само по нерви ми оди! :mad:
Сеа нему нека ми се деси една дисвалификација па нека почне да плачи!

Сега на тој циганот како го викаш му преостанува да си вози исто како Розберг лани на последните 4-5 трки сигурно без ризик второ-трето место, ако му се потрефи и победа... главно без да го префорсира моторот за некое откажување. :icon_lol:

verstapen mnogu dobro si kaza posle trkata, vetel e covek koj se bori za titula, ima super vikend pozadi nego so kvalifikaciite, prednost pred najgolemiot rival na istite, i na startot vaka agresivno se drzna da brani pozicija, na vlazna pateka, kade defakto rizikuvase sudir ...

totalno nepotrebno i nesfatlivo, kakov saka neka e verstapen u vasi oci, poln pogodok mu e izjavava, klasicna greska vo cekori na vetel vo situacija koga ferari imaa prostor da imaat super vikend pozadi niv so 1-2 pobeda, vaka sto vikaat amerikancive, bozik podrani kaj mercedes, dobija od nigde nikade preidealen poklon.

Абе изедоа г.... Ферари шо го зедоа Ветел наместо Рикиардо тогаш, ама .... то е.

За мене е подобар, за тебе не е. Нека ги вратат во ист болид па ќе видиме.
За мене Рикиардо моментално оваа сезона е најдобар возач. И од Ветел и од Хамилтон. Ама далеку од супериорен е. Треба да си ги разграничите поимите. И ја го нејќам Хамилтон не ми праи ќејф ама никад не сум ги оспорил неговите возачки квалитети. На исто ниво со Ветел ми е. Додуша мене Алонсо од сите ми е најдобар ама штета срање болид има и не може да се види тоа сезонава.[DOUBLEPOST=1505842786][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1505842873][/DOUBLEPOST]
Сега на тој циганот како го викаш му преостанува да си вози исто како Розберг лани на последните 4-5 трки сигурно без ризик второ-трето место, ако му се потрефи и победа... главно без да го префорсира моторот за некое откажување. :icon_lol:
Ако е паметен така ќе вози. Негова си е титулата да ја изгуби. Доколку нема некое откажување до крај на сезона не би имало проблеми со освојување.

Многу педерски вака зад тастатура после секоја трка јадење трици за Хамилтон, Фетел и плачење за Алонсо. Дај да договориме некој кафич за гледање Ф1 да се собереме па да си кажеме што имаме :icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom