- Член од
- 30 август 2017
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 37
Значи книгава е закон. Ги имам прочитано само 1 и 3 дел. Сакав да го читам 2 дел, ама во библиотека ми рекоа некој го земал, па си го зедов 4. Се читаат во еден здив Филмовите од 1 до 10 се 4, а книгите од 1 до 10 се 9 3/4. Зборот феномен е премалку за Џ. К. Раулинг .
P.S. Дали уште ги има во Рамстор и Мамут? Во постовите од 2007-2010 во Рамстор и Матица ги имало сите делови. Ја незнам затоа што сум од Куманово. У Куманово само во библиотеки има Хари Потер (и тоа по еден примерок од сите (само Затвореникот од Азкабан има 8 примероци)) . Сакам да си ги купам. Знам дека ги има на кеј кај Вардар во Скопје. Да се купат на македонски некаде сите книги има некаде (знам дека превод на првите 5 е )? А како изгледа тоа на старо?(ако може слика) Ако ги има уште на кејот please кажетеее !!! Цените какви беа?
Срдечно:
Death Eater[DOUBLEPOST=1504101562][/DOUBLEPOST]
P.S. Во огледалото на Етиблеж би се видел себеси во Хари Потер светот !
P.S. Дали уште ги има во Рамстор и Мамут? Во постовите од 2007-2010 во Рамстор и Матица ги имало сите делови. Ја незнам затоа што сум од Куманово. У Куманово само во библиотеки има Хари Потер (и тоа по еден примерок од сите (само Затвореникот од Азкабан има 8 примероци)) . Сакам да си ги купам. Знам дека ги има на кеј кај Вардар во Скопје. Да се купат на македонски некаде сите книги има некаде (знам дека превод на првите 5 е )? А како изгледа тоа на старо?(ако може слика) Ако ги има уште на кејот please кажетеее !!! Цените какви беа?
Срдечно:
Death Eater[DOUBLEPOST=1504101562][/DOUBLEPOST]
Брат ја сум го гледал тој филм. Мислам дека се викаше: Magic Beyond Words: The J. K. Rowling Story. Какви работи преживеала жената, маж и ја малтретирал (во една сцена го навредуваше Хари Потер ), но не се откажала од пишувањето. Еве линк од филмот: https://www.youtube.com/watch?v=3Fp-fX7AvGc&t=329sМе интересира нешто “што би виделе вие во огледалото на Етиблеж„? Ме интересира чисто онака затоа што кога грубо ја прелистував оваа дискусија не наидов на ова прашање односно не сте имале дискусија околу истово.
Минатата сабота гледав едно интересно филмче на МРТ - “Животот на Џоана Роулинг“, па ако некој друг го има гледано истото нека пише збор-два за сликите кои му поминувале низ глава додека го проследувал истиот.
P.S. Во огледалото на Етиблеж би се видел себеси во Хари Потер светот !
Последно уредено: