Море штета што Арија е истренирана да убива само, а не да мачи. Лесно помина лиглево.
Нема да бидат во нивна рака платениците бидејќи тоа се платеници, ги платила Серси а не Теон и Јара.Не беше лошо. Имаше добри моменти како ликвидацијата на Бејлиш, заминувањето на Џејми, мистериозниот поглед на Тирион, мрачниот цар со змејот исто така.
Другото горе-долу очекувано.
Сцената со Теон е важна ако се знае каде тргна чичко му со флотата. Ако се обидат да ја спаси сестра му и да го убијат чичко му, тогаш во нивни раце ќе биде војската платеници од Серси.
Сем би трабало идната сезона да има некоја од клучните улоги.
Кога ќе го видат Џејми (ако евентуално замина на север) ќе дознаат за плановите на Серси. Баш ќе биде интересно да ја видеме нивната реакција.
Животот е љубов, ти во него си Џора Мормонт!
Ти би се соблекла за милион долари пред милион гледачи?Тоа е, сега ни милион не вреди за цицките да се покажат. И тоа во секс сцена. Може облечени требаше да се, нозете и се видоа.
Сакав да кажам тие, флотата ќе биде на Јара и Теон, кои се сојузници на Дајнерис.Нема да бидат во нивна рака платениците бидејќи тоа се платеници, ги платила Серси а не Теон и Јара.
Ти би се соблекла за милион долари пред милион гледачи?
Надежно книгат порано ќе искочи пошо серијава....ахахахДенерис ќе затрудне 100 посто.
И мислам дека џон нема да дознае дека е таргеријан.
Друго држи вода грејџој да го преебе тој куртонот и заедно со Јара да ја земат војската и ќе им улетаат у 89 минута да ги спасат од вокерите.. или нешто слично.
Мислам дека и Тирион ќе ги предаде, сакав да пишам уште предходните епизоди. Коа Дени кажуваше што следи за тие што ќе ја предадат и гледаше кон него.
Овој дивиов и берик се живи ваљда останаа у делот што не падна зидот.
Него муабетот ми е дали Бран може да види планот на Среси дека ќе ги предаде и слично?
Што дозбореа со Тирион итн...
Па да му каже на Џон?
И у ПМ кој ќе чека до 2019... итс факинг ту мач
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Многу фајлови има му требаат клучни тагови за да пребарува #Dorne #LyannaRhaegarWeddingЏон : Можат да се убијат со оган.. а исто така и со драгонслас(демонстрира)
Ова ко на некоја презентација да беа хахах
Туку мене не ми е јасно, нели Бран знае се? Како тоа Сем требаше да му каже за бракот меѓу Регар и Лиана? Нели он гледа се знае се?
Иначе ми се исполни желбата Регар да го прикажат, ама кастингот ужас. Вајсерис пропо.
Крајот со змејот аууууу
За кратка секунда помислив дека на стражарите на кои Хаунд им кажа дека ке ги рокне ако му се деси нешто на каргото, им има избегано мртвиов.Најбоље ми беше сцената кога Кегејн чекаше срањето да искочи од кутијата. Тензии и окорднес, ќе се прснев од смеење, ако се заебеше нешто. XD
Ја мислев телепатски воџата го усмртил, за да ги заебе. XDЗа кратка секунда помислив дека на стражарите на кои Хаунд им кажа дека ке ги рокне ако му се деси нешто на каргото, им има избегано мртвиов.
Ако не се лажам Санса е сведок за убиството на тетка ѝ, а за другите обвиненија се согласувам. Иако на крајот не негираше, туку молеше за милост.Сезоната имаше падни-стани моменти но финалето беше одлично, не приметив големи нелогичности или телепортирање
Сцената како Џејми си заминува и снегот што почнува да паѓа е дефинитивно најдобрата сцена оваа сезона.
Делот си Санса и Литлфингер малце ми беше безвезе, го обвинија човекот а реално немаа докази, од зборот на Бран ли го осудија, можеле нешто у стилот Арја нашла некои писма што го компромитираат или слично, у секој случај премногу сплетки беа за да не му ја скинат главата со оглед дека сценаристите доста го заплеткаа непотребно ликот во работи што не му требаа, Литлфрингер од претходните сезони немаше да направи такви аматерски грешки како овој од последните две сезони.
Тоа е тоа, грешката со неправење 10 сезони по 10 епизоди ќе остане макар што сега веќе со многу од приказните завршени и ликови утепани шест епизоди би требало да бидат доволно.
Не е пропадната, можеби баш тој допир ја руши магијата и со помош на змејот успеа да го руши само ѕидот кој не го штити поќе магија, зошто без змеј каква опсада ќе направеа зомбињава на зидов, како ќе нападнеа за да го поминит премногу е висок.Иначе скроз пропадна она што мислевме дека коа Бран беше допрен од Најт Кинг, ќе биде влезот за вокерите и уништена магијата на ѕидот.
Viserion was the key
Јако