Game of Thrones

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Пред да ви одговорам, малку fan fiction.

White Walker: Шефе, овие се на средина на езерото, мразот пукна, ама ги заобиколивме. Таман да фанеш со тоа копјата да ги набодеш.
Night King: Не бе, мали се и подвижни, може ќе промашам.
WW: Еден шефе избега. Да земеш еден коњ да го збркаш и да му рокнеш едно копје?
NK: Кој го ебе тој, остај го..

...

White Walker: Шефе, шефе, оние заспаа бе.
Night King: Гледам, да.
WW: А да фанеш вака доека дремат да ги заредиш со воа копјава?
NK: Ааа, не
WW: Оти не бе, шефе? Глеј ги, спијат, неподвижни се, а ти си цар у фрлање копје.
NK: Не, не, ќе ги чувам за недајбоже.
WW: Шефе, не заебаај, два дена стоиме тука, чекаме езеро да замрзне. Земи набоди ги со копја, после ќе фрлиме еден од нашите на таа страна да ги собере. Пак ќе ги имаш за недајбоже.
NK: Темница е, заеби...

Абе Рациел... може тоа развивање на ликови да ми кажеш како ти би го извел подобро?
Не ми е мене тоа работа.
Намерно ми ја промашувате поентата, како за инает.
Значи, ја викам за ова:

Знаеш шо е ова, нели? Ова е цитат од "режисерот" на Mass Effect, залепен за слика со последната интерактивна сцена од Mass Effect.
Рекле у еден момент, додека си кубеле коса креаторите fuck it, стиснале палци дека публиката е и глупа и веќе у длабокото, па ни послужиле сочно гомце за епилог, спротивно на нивото и квалитетот со кој шо ни го држеле вниманието цело тоа време, до тогаш.
Имаше и тогаш вакви како вас, се расправаа со сите за тоа ЧИЈ е тој продукт, дали на девелоперите или на конзумерите, вадеа зајци од шапки, викаа "a sho, tipa dane mozes poarno?".

Ја во постот пред некоја страна набројав само факти. Дејствија шо се случуваат на начин на кој нема логика да се случуваат, со ликови кои НИКОГАШ не би постапиле на начин на кој постапуваат.
Самите креатори на серијата ни дале до знаење дека тие ликови нема шанси да постапат на тој начин. Затоа што се случува тоа што се случува, овие ликови се некои други, не тие шо сме ги гледале и за кои сте навивале, па затоа и ништо нема значење во целиот тој build-up и целата комплексност шо ја красеше серијата.
Го примеќаше некој Тирион у прва сезона, втора? Не беше “филер“ лик, лигле ланистерово шо ебе курви и пие вино?
Не чекавме сите некој поинтересен да дадат, Тајвин рецимо со дијалозите?
Не знам кој го сметал Тирион за филер. Алал да им е е на тие, веројатно истите сега шо ја бранат жолчно серијава, ваква никаква. Шо викале "aman od dzudzevo dai tepane krf da selee". :D
И да, Тајвин со дијалозите. Оберин со дијалозите. Кога дојде на ред тие ликови шо ти си ги сакал заради дијалозите, да влезат у акција, тие акции (тепачката со планината и Blackwater) имаа смисла. Се бунеше некој? Дали некој, ооо Бот, се бунеше? Не.
Ама сигурно ќе се бунам кога Џејми успева да го згази Хајгарден за време ужина, а Денерис со три змеја и огромна војска, прво оди на Драгонстоун, го мине Дорн, не прави планови додека патува со бродовите(веројатно прво нешто шо кажа од Meereen до Драгонстоун беше Shall we Begin?), не ја фаќа флотата на Јурон додека е во Кингс Лендинг, буквално до нејзиниот остров и не ја гори со змејовите....не ги остава Јара и топлата и сестра од Дорн ВО Дорн, туку ги препраќа од Драгонстоун кругови да вртат за да може Јурон да ги пресретне, од Драгонстоун ги праќа Unsullied да вртат исто цел круг до Casterly....значи, мрш. Мрш бот, одма да сте одјебале сите. Морало да се праело воа-ноа, да се поедноставело.... Мрш :D

И сеа заврши времето на тие што сакаат да гледаат логични настани и интриги, и доаѓа времето на специјалните ефекти и нелогични настани. Ама тоа у глобала е логичен след на настаните.
Ако, шизик, бидете живи и здрави.
Ja само, согласно на цитираново, ќе ти препорачам неколку филмчиња, да имаш шо да глеаш вака у периоди на меѓуепизодие

http://www.imdb.com/title/tt0383222/
-Воа е ногу јако филмче, со цицки и ефекти. Такво е, у мидивл тајм, една со цицки сака на еден тип да му се одмазди нешто а у, ама не е битно. Цицки има и маање.

http://www.imdb.com/title/tt0460780/
-Исто добро филмче. Еден батка си го лади онака, ама му идат едни и му викаат....нешто му викаат, небитно. Има нешто магии шознам, има еден лош и спрема срања, па се тепаат таму. Јако е.

http://www.imdb.com/title/tt0190374/
-Воа филмче е со змаеви. Ногу, ногу змаеви. Има еден лош и тој има еден слуга, со црфци у глаата и ги лови едни оти они имаат нешто шо тој лошиот сака да го земе за да ги команда змаевите, ама овие му бегаат лол...и така.

Сеа за сеа доста се мислам. Чекам импресии hh.

Последно уредено:
Член од
21 јули 2017
Мислења
20
Поени од реакции
3
zatoa sto ne se teoriii nego liknati raboti od net a nekoj demek za da se napre pameten i demek mn go biva toa liknatoto go pisuva kako negova teorija ,zalam sto poradi globalnata popularnost na GoT nie gledacite ili citatelite nesakajki dobivame spojleri na tacna i toa bas kade ne ocekuvas jas piev kafe a slucajno na sosednata masa eden ja raskaza 6 epzoda
LOL,јас да бев на твое место ќе станев и ке пиев кафе на друго место,инаку јас си чекав до понеделник за шестата епизодаза да си гледам како и до сега на раат на HBO,со македонски превод итн. Ја немав посетено темава се до неделата нели беше заклучена,па си реков да видам дали стана активна случајно откако ликна епизодата,и првото што ми дојде пред очи кога отворив беше пост од некој член како пиши нешто како ''жал ми е за змејот'' што беше доволно да знам што ќе се дешава пола филм... :yid:

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Ја во постот пред некоја страна набројав само факти. Дејствија шо се случуваат на начин на кој нема логика да се случуваат, со ликови кои НИКОГАШ не би постапиле на начин на кој постапуваат.
Самите креатори на серијата ни дале до знаење дека тие ликови нема шанси да постапат на тој начин. Затоа што се случува тоа што се случува, овие ликови се некои други, не тие шо сме ги гледале и за кои сте навивале, па затоа и ништо нема значење во целиот тој build-up и целата комплексност шо ја красеше серијата.
логиката настрана, не можеш да очекуваш ликови кој што секојдневие им било да пијат и ебаваат курви, да им даваат чоколатца на деца за да шпионираат и да менаџираат бордели да се однесуваат исто после еден куп војни, змејови, зомбиња, магии и еден куп други работи...тоа се вика character development, е сега Dumb & Dumper што не се замараат со логика, тоа е друга работа..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Леле клипов, пердашење на сите нелогичности во последната епизода. Дури ни јас не приметив дека ги има ТОЛКУ МНОГУ!

Ако не е спомнато зошто Серсеи година дена после walk of shame има тројче фризура, не пуштам.

W

wicked_1

Гостин
Ова нема врска со книгата, некои работи се ептен заглупавени.
Кажи ми колку беше фантастично да се гледа фијаското во Дорн 5та и 6та сезона?
Ќе ја одмаздам фамилијата на мажот ми така што... ќе ја убијам фамилијата на мажот ми?
Еве не се ниту змаеви, нити зомбиња нити синџири и мечки, туку ликови.
И како после да не се прашам шо логика им терало во главата на Дамб & Дамбер кога прават вакво сценарио?
aма Дорн и змиите :lut:

Прво од технички аспект продукцискиот тим праи сетови кои се над сите очекувања дури и за фановите на жанрот.
Визуелно GOT беше и остана неспоредлив кинематографски мастерпис кој поставува нови стандарди, и одамна ги надмина тие што ги постави LOTR.

Сценаристите (Dumb&Dumber :icon_lol:) колку и да се глупи изградија споредни ликови кои standalone се поголеми од франшизи како хангер гејмс, настрана тоа што им успеа да свртат/заменат еден комплетен циклус од lead ликови без да има поголем квалитативен пад.
Тоа ти кажува дека дамб ен дамбер калкулираат темпото и динамиката да не се потпира на карактерите, туку на наративот на приказната & настаните.

Серијава извади неколку епизоди како Winds of winter, Rains of Castamere, Hardhome, The Door, Battle of the Bastards итн. кои ќе останат as cinema's best, и најверојатно ќе вадат уште вакви со разврските што идат.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
aма Дорн и змиите :lut:

Прво од технички аспект продукцискиот тим праи сетови кои се над сите очекувања дури и за фановите на жанрот.
Визуелно GOT беше и остана неспоредлив кинематографски мастерпис кој поставува нови стандарди, и одамна ги надмина тие што ги постави LOTR.

Сценаристите (Dumb&Dumber :icon_lol:) колку и да се глупи изградија споредни ликови кои standalone се поголеми од франшизи како хангер гејмс, настрана тоа што им успеа да свртат/заменат еден комплетен циклус од lead ликови без да има поголем квалитативен пад.
Тоа ти кажува дека дамб ен дамбер калкулираат темпото и динамиката да не се потпира на карактерите, туку на наративот на приказната & настаните.

Серијава извади неколку епизоди како Winds of winter, Rains of Castamere, Hardhome, The Door, Battle of the Bastards итн. кои ќе останат as cinema's best, и најверојатно ќе вадат уште вакви со разврските што идат.
Квалитативниот пат на главните ликови е ист колку квалитативниот пад од сезоната со Мурињо кога освоивте, со сезоната после.

Но ни ти ни @Донев не престанавте да го гледате Челзи нели? Ете ти одговор Донев зошто суште ја глеаме серијата.

Комплетно ги уништија, што ко што пиша некој, веќе нема лик кој е омилен. Ако порано во секој момент стравуваш за ликовите, сега знаеш дека ќе спасат жива глава, макар и опколени од илјадна армија на замрзнато езеро. Ни крајот сега нема да биде bitter-sweet, затоа не може да има биттер чуство за лик кој веќе нема симпатии и поврзаност.

И јас ги бранев кога можеше да се бранат, но кога тотално е усрано. Нема моментално ниту една рационална одбрана за тоа што и го сторија на приказната (ликовите се дел од неа). Ама имаат тежина да го прават тоа затоа што масовната публика го одобрува.

А голем дел од таа масовна публика не ни знае да разликува Вајт Вокери од Вајтс и истата тек некни сфати дека Олена го убила Џофри.

И на крај, во неможност да се одбрани идиоштината нивна (на D&D), се оди со најглупиот аргумент:
-Абе во серијава има магија, змејови и зомбиња, вие логика барате.

Во серијата од старт има и змејови и остали магични срања, но имаше и логика исто.

Тоа ја направи приказната, а со неа и серијата, најдобрата на сите времиња. Како таква и ќе остане заради маестралноста на тие сезони и епизоди. Но ќе се запамети и колку ја усраа, кога огромен дел од оваа фан база која ја споменав и ќе заборави што гледала...

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Квалитативниот пат на главните ликови е ист колку квалитативниот пад од сезоната со Мурињо кога освоивте, со сезоната после.

Но ни ти ни @Донев не престанавте да го гледате Челзи нели? Ете ти одговор Донев зошто суште ја глеаме серијата.

Комплетно ги уништија, што ко што пиша некој, веќе нема лик кој е омилен. Ако порано во секој момент стравуваш за ликовите, сега знаеш дека ќе спасат жива глава, макар и опколени од илјадна армија на замрзнато езеро. Ни крајот сега нема да биде bitter-sweet, затоа не може да има биттер чуство за лик кој веќе нема симпатии и поврзаност.
Трагедија, умреа омилените ликови од прва сезона, сеа овие новите не ги сакаме. :(

Ако имаш приметено не постојат главни ликови во ГОТ бато, структурата на серијата не се движи на superhero/vilain патека со два/три карактери околу кои ќе се центрира приказната за да се "приврзуваш" кон нив, идејата на ГОТ е гледачот да биде врзан за расплетот на приказната, повеќе од трасата по која ќе иде Роб Старк, Тајвин или Калиси Дракарис.

Сценаристите го преставуваат универзумот на ГОТ како многу поголем од обичните карактери внатре, затоа и се по малку смешни баладите "zs нема нов лик како Тајвин Ланистер".

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Трагедија, умреа омилените ликови од прва сезона, сеа овие новите не ги сакаме. :(

Ако имаш приметено не постојат главни ликови во ГОТ бато, структурата на серијата не се движи на superhero/vilain патека со два/три карактери околу кои ќе се центрира приказната за да се "приврзуваш" кон нив, идејата на ГОТ е гледачот да биде врзан за расплетот на приказната, повеќе од трасата по која ќе иде Роб Старк, Тајвин или Калиси Дракарис.

Сценаристите го преставуваат универзумот на ГОТ како многу поголем од обичните карактерите внатре, затоа и се по малку смешни баладите "zs нема нов лик како Тајвин Ланистер".
Бато, ТОА Е ЕБАНОТ ПРОБЛЕМ. Тоа што го негираш дека не е така. ГоТ во првите сезони НЕ СЕ ДВИЖЕШЕ по арката на потенцираните главни ликови, освен Џон Сноу.

Дури и главните ликови, ги сносуваа последиците од своите постапки, кои умираа кои им се дешаваа срања кои им влијаеа во развојот на ликот. Овде добиваме ликови кои самите себеси се косат. И тоа не со постапките од претходните сезони, туку со постапките од пред 3 сцени.

Сега ГоТ стана Марвел филм. Даенерис и Џон собираат суперхеројски скуад во мисија против вилианот.

И тоа да влијае во расплетот на приказната, со која гледачот треба да биде врзан? Важи. Може.

Тоа го правеше и Мартин. Ама не на толку идиотски начин, со толку исфорсирани глупости за да приказната се придвижи онака како што стариот им кажал. Приказната можеше да се движи со многу понормални, порационални и пред се по in-карактер потези.

Сценаристите се идиоти, кои немаат појма што прават. Самобендисани копилиња кои ги мрзело да има 10 сезони, презаморни биле од ГоТ веќе. Па тоа ви е работа пичка ви материна.

Убеден сум дека следните проекти ќе им бидат епик фејл.

P

PewDiePie

Гостин
Ако имаш приметено не постојат главни ликови во ГОТ бато, структурата на серијата не се движи на superhero/vilain патека со два/три карактери околу кои ќе се центрира приказната за да се "приврзуваш" кон нив
Баш ова го направија последниве сезони,добри и лоши....лошата Серси си остана лоша и ќе си остане до крај,добриот,совршен уште од старт навредуван и обезправдан Џон ќе го спаси денот,едино на Дени и закачија сеа сум малце мед куин,сеа сум малце мајка тереза и ќе ви донесам живот.....

Не се замарам веќе,само знам дека ако не дадат опис и позадина за тоа што прави најтс кинг и неговите неживи,ако го направат глуп генерички негативец без никаква причина му текнало ќе идам ќе убивам луѓе ко да го пишувале во Слободен Печат тогаш дефинитивно серијава ќе испаде спрдња на крај.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Пред да ви одговорам, малку fan fiction.

White Walker: Шефе, овие се на средина на езерото, мразот пукна, ама ги заобиколивме. Таман да фанеш со тоа копјата да ги набодеш.
Night King: Не бе, мали се и подвижни, може ќе промашам.
WW: Еден шефе избега. Да земеш еден коњ да го збркаш и да му рокнеш едно копје?
NK: Кој го ебе тој, остај го..

...

White Walker: Шефе, шефе, оние заспаа бе.
Night King: Гледам, да.
WW: А да фанеш вака доека дремат да ги заредиш со воа копјава?
NK: Ааа, не
WW: Оти не бе, шефе? Глеј ги, спијат, неподвижни се, а ти си цар у фрлање копје.
NK: Не, не, ќе ги чувам за недајбоже.
WW: Шефе, не заебаај, два дена стоиме тука, чекаме езеро да замрзне. Земи набоди ги со копја, после ќе фрлиме еден од нашите на таа страна да ги собере. Пак ќе ги имаш за недајбоже.
NK: Темница е, заеби...
Ама знаеме ли од што се копјата, имаа три само на нив презјумабли за трите змеја. Овие одалечени 300 метра сакаш да го погодат Џон? Стварно? ;D Или Гендри да го гонат, пошо им е многу битен? Шо може да направи ако избега, да повика луѓе? Истите луѓе кон кои одат WW. Генијално! ;D

Не ми е мене тоа работа.
Намерно ми ја промашувате поентата, како за инает.

Не промашив ништо, туку имаше повеќе муабети не само еден.

Има еден клучен збор: Character development. Твојата логика е некои ликови постапуваат ко што никад не би постапиле така. Ајде Санса ќе ја влажниме пак по некој принц, awww носи крзно и ме погледна *trepka so trepkite*. Тоа што не ти се допаѓа е всушност и поентата на развивањето. Срањата што се случуваат ги менуваат, молдираат ликовите, ги адаптираат. И чисто да не го земеш пак дуото Литлфингр/Варис, пак ќе ти кажам, мора да има tuning down на ликовите за од кога биле во спотлајтот, бидејќи аналогно ќе треба да ги седнат на тронот бидејќи во тие неколку епизоди биле оверпаурд. Мора да има граници до каде еден лик може да оди. Конкретно, хаосот се зачистува а Литлфингр одамна си го достигна врвот. Да не го цитирам тумблр со муабети моеш да преебеш некој понекогаш, но не сите секогаш или слични срања.

Не набројуваш факти воопшто. Не те прашав што би направил ти за да доловам поента дека не моеш боље, туку стварно, конкретно да ми одговориш како би ги подобрил ти конкретните ликови кои ти ги уништиле и не се тоа што биле. Или како би ја завршил ти? Исто ко втора сезона темпо. Без епикнес?

Жити се Хајгарден за колку време го зеле, ај ќе гледавме тоа на сметка на другите сцени со змееви, не мораше да дадат кога гореше војската на Ланистерс рецимо, можеа само афтерматот, огинче, пепел тука таму некој и со зборови да ни објаснеше некој лик шо се десило. Битно Хајгарден ќе видовме поголем замок. Брееј. :D

A зошто така линеарно да има најомилен лик за сите, зошто тоа што ти немаш омилен лик е лошо? Тајвин кога растураше со цитати сите го сакавме, Тирион кога беше у спотлајт вени сечевме, Олена коа дојде на сцена сквиртавме од убавини... и сега пошо нема лик вака у центар ти е тешко да си најдеш за навивање? Ова еквивалент на ситкомите коа ти кажуваат кога да се смееш.

Не знам за тебе, ама за мене и милион други сцената со Брон/Џејми вс. Дани/Змеевите ми беше предобра бидејќи не знам за кој да навивав, и мене таа внатрешна поделба ми ја направи епизодата и серијата целовкупно многу подобра.

Ако навистина седиш у кревет и дур гледаш си мртов ладен а не цел стегнат и зацементиран у позицијата за време на борбите, или си wight или еве, не знам. Кога гледам битки за ликови за кои не ми е гајле вриште сепак од тензија не пак...

А најретардиран пример дадовте зошто уште гледате.
Јас 7 години гледав Walking Dead, pred sezona ipol prekinav oti mi stana sranje.
Na vremeto gledav 4 godini HIMYM, koga stana drama mesto sitcom prekinav.

Gledate deka e, hands down, najdobrata serija sto postoi i postoela. < --- posle tockava ne postoi muabet.

Член од
7 септември 2016
Мислења
293
Поени од реакции
452
Бато, ТОА Е ЕБАНОТ ПРОБЛЕМ. Тоа што го негираш дека не е така. ГоТ во првите сезони НЕ СЕ ДВИЖЕШЕ по арката на потенцираните главни ликови, освен Џон Сноу.

Дури и главните ликови, ги сносуваа последиците од своите постапки, кои умираа кои им се дешаваа срања кои им влијаеа во развојот на ликот. Овде добиваме ликови кои самите себеси се косат. И тоа не со постапките од претходните сезони, туку со постапките од пред 3 сцени.

Сега ГоТ стана Марвел филм. Даенерис и Џон собираат суперхеројски скуад во мисија против вилианот.

И тоа да влијае во расплетот на приказната, со која гледачот треба да биде врзан? Важи. Може.

Тоа го правеше и Мартин. Ама не на толку идиотски начин, со толку исфорсирани глупости за да приказната се придвижи онака како што стариот им кажал. Приказната можеше да се движи со многу понормални, порационални и пред се по in-карактер потези.

Сценаристите се идиоти, кои немаат појма што прават. Самобендисани копилиња кои ги мрзело да има 10 сезони, презаморни биле од ГоТ веќе. Па тоа ви е работа пичка ви материна.

Убеден сум дека следните проекти ќе им бидат епик фејл.
D&D се договорија да ги адаптираат книгите на Мартин во серија, се беше добро додека имаа книги. Сеа треба они да го довршат серијалот на Мартин и нормално ќе има пад на квалитет. Имаа илјадници страни материјал да работат , сега само неколку забелшки од Џорџета како ќе завршело се.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Gledate deka e, hands down, najdobrata serija sto postoi i postoela. <--- posle tockava ne postoi muabet.
Тоа е тоа. И јас вокинг дед гледав од самиот почеток, и ми беше меѓу подобрите, па кога ми стана срање (и тоа имав ептен ептен ептен помалце замерки од они што имаат за гот) ја прекинав.

Споредбата со фудбал нема никаква врска. Ама онака баш воопшто не се споредува :D

Мене не ми смета наоѓање замерки. Има за секоја серија, имаше за Breaking Bad, Six Feet Under и многу други. Нормално дека не може на сите да им се погоди се, ама ова овде е комично. И не само овде, според коментари изгледа глобално веќе стана тренд да се хејта ГОТ, па ако не се уклучиш на нет да исхејташ малце, не може. И општо земено, се бараат безвезе ствари само за да се пише нешто. Буквално секакви глупи ситници за кои кога ќе прочиташ од страна не знаеш дали да се смееш или да пукнеш од мака. Толку глупости се пишуваат, секоја чест. На страна тоа што сега ги хејтаат работите што ги бараа претходно.

И не си ја уништувате само самите себеси серијата него им ја уништувате и на другите. Не постои веќе дискусија за серијата, постои само хејт. Баш ме интересира какво сценарио би напишале интернет фраерите, затоа што очигледно многу повеќе знаат и разбираат од идиотите кои толку години работат на ГОТ, и ја направија најдобрата серија.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
@wot

Точно. Се дивевме на Тајвин, Тирон, Олена. И на уште 15+ други ликови кои беа маестрално напишани. Тогаш имаше тежок избор за кого да навиваш. Посакуваш да го скинат Џофри што побрзо, а откако го кинат, си викаш „бре, каков цар беше, штета“. Но толку, затоа што знаеш, убеден си дека приказната ќе доведе нов јак лик кој ќе го украде хајлајтот.

Како тоа што се деси после Шон Бин, после Роб Старк, после Џофри. Како што се дешаваше се додека ликовите гинеа ради своите последици и доаѓаа нови место нив. Се додека нивните убиства влијаеа кон придвижување на плотот, со логични последици.

Сега доаѓаат во битка Џејми и Даенерис, два од сигурно тол 10 ликови во цел серија. И да, мене ме боли ташак кој ќе победи таму. Дани затоа што со време ствараше одбивност, а Џејми затоа што братот е убедливо најупропастениот лик од страна на копиљите од продуценти и аматерски сценаристи.

И по тие околности, Џејми ПО СЕКОЈА ЛОГИКА треба или да се удави или да биде фатен од Дани, он препливува и преживува. Како тоа да не ти влијае? Ако ти седиш ко вајт на кревет и не се нервираш за тоа, ондак свака ти част, тоа ни на Дигимон го немаше, можеби на Телетабиси го имало.

Мене затоа што не ми е сеедно, го пишувам ова. Затоа што ми е криво. Да ми беше сеедно, да бев како 80% од моменталната фан база, ќе викав после секоја епизода: Ау, многу добра епизода, браво.

Криво ми е затоа што се измочаа врз совршенство. Затоа што ги уништија токму оние работи кои ја направија Гејм оф Тронс, она што е. А можеа да одиграат многу подобро.

Но финтата е што они уште повеќе ја усеруваат, таман кога мислиш дека не може повеќе. Они и во моментот кога е посрана им се покажува прилика да се извадат со еден потег, тоа додуша го направија во 5 и 6 сезона со неколку битки, сезонава го направија првите 2 епизоди со Јурон. Ама последниве 3 епизоди се тотално фијаско.

Можеше Џон да биде спасен од Раегал, наместо од Бенџен. Ем ќе имаше повеќе логика, ем ќе се потрвдеше тоа што треба да се потврди.
Можеше Брен да се варгне и да види дека се у опасност и он да прати писмо до Даенерис, наместо Гендри да трча маратон во темпото на Јусеин Болт. Така бар малку ќе го извадеа тајмлајн хаосот.
Можеше Санса и Арја да ги фрлат во конфликт на сто други начини, а не на ваков, дебилен, идиотски и начин за кој срам е веќе и да се пише нешто за тој дел од приказнава...

Они во секоја епизода и по секое претходно срање, имаат една опција за мало плакнење, ама они ги одбираат убедливо најглупите.

Тоа е тоа. И јас вокинг дед гледав од самиот почеток, и ми беше меѓу подобрите, па кога ми стана срање (и тоа имав ептен ептен ептен помалце замерки од они што имаат за гот) ја прекинав.

Споредбата со фудбал нема никаква врска. Ама онака баш воопшто не се споредува :D

Мене не ми смета наоѓање замерки. Има за секоја серија, имаше за Breaking Bad, Six Feet Under и многу други. Нормално дека не може на сите да им се погоди се, ама ова овде е комично. И не само овде, според коментари изгледа глобално веќе стана тренд да се хејта ГОТ, па ако не се уклучиш на нет да исхејташ малце, не може. И општо земено, се бараат безвезе ствари само за да се пише нешто. Буквално секакви глупи ситници за кои кога ќе прочиташ од страна не знаеш дали да се смееш или да пукнеш од мака. Толку глупости се пишуваат, секоја чест. На страна тоа што сега ги хејтаат работите што ги бараа претходно.

И не си ја уништувате само самите себеси серијата него им ја уништувате и на другите. Не постои веќе дискусија за серијата, постои само хејт. Баш ме интересира какво сценарио би напишале интернет фраерите, затоа што очигледно многу повеќе знаат и разбираат од идиотите кои толку години работат на ГОТ, и ја направија најдобрата серија.
О, и тоа како е добра споредбата со фудбал.

Исто ко пола фанови на Челзи и Реал (оние Арапине најчесто) не се замараат со тоа како тимот игра, со неговата историја, со трансфери итн.

Така и овде, најголемиот дел сеа глеа затоа што е популарно и не се замара да изгледа дополнителен матерјал или да сети што гледал во 2 сезона (пример).

За глупи ситници замараа книгочитачите во првите сезони.

Ова веќе не се ситници, ова се глупости големи колку Дрогон.

Јас немам проблем да пофалам кога нешто добро ќе направат. Ги фалев кога ги критикуваа. Ама ова е веќе трагедија што го прават.

И ја сеуште се надевам дека не можат уште помизерно од ова да отидат, ама очигледно можат...

Kajgana Shop

На врв Bottom