Македонска берза

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
јас сум го испуштил изгледа, тука сите што ги наброја се продадоа заклучно со месецов, Македонија не е спомната за продажба ова менува мн.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Ако и не се продаде а продолжи со оваква дивидендна стратегија пак би било одлично.
јас сум го испуштил изгледа, тука сите што ги наброја се продадоа заклучно со месецов, Македонија не е спомната за продажба ова менува мн.

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Kipar I Albanija ne se se uste prodadeni... tie se sledni...
Sto mislish, ja prodadoa podruznicata vo Juzna Afrika za nekoja mizerna suma, Makedonija kje ja cuvaat za seme :) ? Tie ustvari I ne odlucuvaat, vekje imaat potpishano so EC...
Najiskreno posakuvam da ne se prodava, da si krchkame so mizeren 15% dividenden prinos :pivo2:, ama se mi kazuva deka kje ja mazat,...

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Kipar I Albanija ne se se uste prodadeni... tie se sledni...
Sto mislish, ja prodadoa podruznicata vo Juzna Afrika za nekoja mizerna suma, Makedonija kje ja cuvaat za seme :) ? Tie ustvari I ne odlucuvaat, vekje imaat potpishano so EC...
Najiskreno posakuvam da ne se prodava, da si krchkame so mizeren 15% dividenden prinos :pivo2:, ama se mi kazuva deka kje ja mazat,...
Македонија не е за продажба, тие што не се продадени сеуште се продавааат интервјуто е дадено за ројтерс и човекот е глава на НБГ не е шалабајзер знае што има во стратегијата за реструктуирање. За семе не ја чуваат ама за млеко сигурно, сега е сосема јасно што всушност се прави. Оваа стратегија за мене беше најпосакуваната.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
менува, на подобро :) секоја година ќе си лапаме дивиденда 120-150 денари, топ payout на оваа цена.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
горе гледам дека прашувате зошто и како се угаси mojnovac по мене добар форум беше, се додека не го најдов овој овде, бидејки mojnovac имаше и странци(највеќе хрвати) и тие знаеја понекогаш да донесат некоја информација плус. mojnovac се угаси во времето кога пропадна agrokor(наводно морале да го затворат од причини да не се шири поголем хаос, така барем мене ми рекоа.)(од него и ден денес има голем потрес и хрватската, па индиректно и нашата берза, многу хрвати лично доста улагаа во нашата берза, плус разни фондови ...(по мене највеќе од словенија и хрватска), и по мене тие фондовите највеќе ја движат цената нагоре-надоле).

Инаку што се однесува до мене лично немам купено акции многу одамна,инаку тргувам од самиот почеток на берзата, па така последната трансакција ми беше некаде 2010 со тутунска, покасно парите ги влужував на друго место ...., ама иако гледам дека сум закаснил многу(tnb отиде од 1800 на 13000, ohb од 1000 do 6000, кмб од 1700 do 2850, still имаше исто пад од 1200 на 500, сега е 140 ....) имам нешто на ум пак, значи пак сум на ум да вложувам...

Да убаво кажавте фалат некои луѓе од mojnovac lola беше таму нешто како admin, jumbo, profesor Josef, ајде ако се сети некој на некој друг нека допише, којзнае може сурфајки ќе го забележат овој форум.

Инаку за тие што сега почнуваат има неколку сајтови кои се убави за пратење, иако моментално има update на дневна основа :

https://www.hrportfolio.hr/burza/mse-makedonska-burza
и
http://www.teletrader.com и се бара акцијата која е од интерес(на пример за телеком -Makedonski Telekom Skopje).
Тука сме поголем дел од mojnovac.net, не се секирај @pinkyg

Малку ти е чуден тајмингот за враќање, не сакам да ти создавам киселини во желудник, но цените во периодот кој си го пропуштил беа џабал'к што би рекол еден бивши. Фино е што има такви кои прават comeback, се надевам дека си инвестирал во нешто свое па си имал подобар поврат, или ти се остварил некој сон. :)

И само да те дополнам, според мое мислење оние кои се почетници прво нека одат на инвестопедиа, па потоа на сите останати сајтови.

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Македонија не е за продажба, тие што не се продадени сеуште се продавааат интервјуто е дадено за ројтерс и човекот е глава на НБГ не е шалабајзер знае што има во стратегијата за реструктуирање. За семе не ја чуваат ама за млеко сигурно, сега е сосема јасно што всушност се прави. Оваа стратегија за мене беше најпосакуваната.
Lani ova vreme nemashe ni R ni B ni K ni A od gorespomenatite drzavi... koga stana izvesno togash gospodinov izjavi... zivi bili pa videli, cak vishe I se kladam na rucek posle sovrabieto za prodazba, samo da ne bidesh neshto zafaten... :)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Нема логика тргувањето денес, GRNT i KMB во зелено, STB и TEL во црвено. o_O
BTW, ќе може ли бид/аск за КМБ

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
аииии фала ви, шанса да си докупам СТБ на 920 па можда и понисо :)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Не знам дали е Скопскиот или Штипскиот Бетон, ама овие 20 милиони денари може ќе треба да ги вратат оваа година и да се одрази врз билансот на успех.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
неверојатно колку треба да си рогат за да направиш вакво нешто, овде не е во прашање степенот на образование него колку оделенија имаат завршено.

стб 925

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
NGrafik.JPG Прегледај го приврзокот 176114
@TENDO шарај го форумов со вакви графици супер е за визуелизација (y).
Ако на некој му ги отворам очите што да купи, а што да продаде, да си почасти ручек :pijani:

Овие се сите акции од MSE кои што имаат p/e од 0-25, p/b од 0-2 и имаат пазарна капитализација од над 3 милиони евра.

Последно уредено:
Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
неверојатно колку треба да си рогат за да направиш вакво нешто, овде не е во прашање степенот на образование него колку оделенија имаат завршено.

стб 925
Без нервози @maksimmus има секакви, ете денес и до 920 ја симнаа

stb-denes.png

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
тоа горе што го пишав беше за бетон Бранчез што го постираше не за стб. неа ја ставив колку само да се одблежи моментот, за неа може само да ми е криво што вакви прилики не ги дочекувам со пари ова нема уште мн време на 3 цифри да стои тоа на доста им стана јасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom