Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 176114

Ако на некој му ги отворам очите што да купи, а што да продаде, да си почасти ручек :pijani:

Овие се сите акции од MSE кои што имаат p/e од 0-25, p/b од 0-2 и имаат пазарна капитализација од над 3 милиони евра.
C:\Users\VASKO~1.BOG\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg
Po ovoj grafikon PKB. izgleda kako najdobra opcija za investiranje sto e i razbirlivo sprema pokazatelite ,ama ZPKO. nikako ne mi se vklopuva vo opcii za investiranje pogotovo so novoprikazaniot FI.

Последно уредено:
Jas gledav direktno na PKB ne na momentalnite

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Jas gledav direktno na PKB ne na momentalnite

Sent from my MI 3W using Tapatalk
Oficijalniot sajt na MSE. vika deka PKB. na cena od 14500.den. ima P/E 4.26 i P/B 0.53. i ne znam sto tuka ne ti se vklopuva.Licno smetam deka PKB. e dosta potceneta akcija[edna od malkute sto ostanaa potceneti], no problem kaj nea e likvidnosta i neisplata na dividenda.:vrtioci:

Забавува градбата и растот на цените на становите во Скопје. Ова може да биде сериозен удар на економијата.

Забавува градбата и растот на цените на становите во Скопје. Ова може да биде сериозен удар на економијата.

Ќе поверувам во ова кога ќе видам да престане уништувањето на парковите и кога сообраќајот на половина булевар нема да биде заглавен од камиони-мешалки за бетон.

*Веќе петти квартал по ред.
Додека не се осети кај банките нема гајле,значи има простор. а во најновиот извештај на НРБМ има пораст на станбени кредити.

*Веќе петти квартал по ред.
Додека не се осети кај банките нема гајле,значи има простор. а во најновиот извештај на НРБМ има пораст на станбени кредити.
Не само кај банките, градежништвото (сите негови делови) е помеѓу 20-25 проценти од БДП.

Vashe mislenje za kupuvanje na stb dali e moment da se kupat akcii ili ne?

Не само кај банките, градежништвото (сите негови делови) е помеѓу 20-25 проценти од БДП.
Ова официјално го има некаде или?
Оти градењето станбени згради е некаде околу 25% од градежен сектор

Ова официјално го има некаде или?
Оти градењето станбени згради е некаде околу 25% од градежен сектор
Од 560 милијарди бдп за 2015 градежништво учествува со 39,485 и дејности поврзани со недвижен имот 68,209 така дојдов до тој процент

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom