Game of Thrones

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Јас уште си стојам на мојата теорија дека Сем ќе го бапне газот на тронот. Нели сакаа педери, педери имаше. Сакаа моќни женски ликови заради феминизам го отупеа последниве 2 сезони. Еротика уште од старт.. Епа сега треба ли и дебелите да ги испоштуваат? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.785
Иам приметено книгашите нејќат да се претопуваат со обичните смртници-гледачи на серијава.

Они цело време откриваат нови содржински дупки, објаснуваат физика и логика, и кажуваат кои се филлер епизоди. Фантастично е да се чита.
Да ги сумираме коментариве на темава испаѓа дека од 1 до 5 - се филер сезони, после 5та - телевиса пресента.

Добро е што Хари Потер не стана серија.
Ова нема врска со книгата, некои работи се ептен заглупавени.
Кажи ми колку беше фантастично да се гледа фијаското во Дорн 5та и 6та сезона?
Ќе ја одмаздам фамилијата на мажот ми така што... ќе ја убијам фамилијата на мажот ми?
Еве не се ниту змаеви, нити зомбиња нити синџири и мечки, туку ликови.
И како после да не се прашам шо логика им терало во главата на Дамб & Дамбер кога прават вакво сценарио?

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Zatoa sto moze da ti e citana liknatata skripta i da naprajs svoe tolkuvanje na nastanite. :D

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.060
Поени од реакции
6.716
Неам среќа да најдам ликната скрипта па да се правам паметен :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Неам среќа да најдам ликната скрипта па да се правам паметен :(
Не беше ваљда член да видиш како се откри отровот за Џофри кај се криеше, абе Џеј Едгар Хувер гомна да јаде :)))))

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.675
Поени од реакции
14.553
Леле клипов, пердашење на сите нелогичности во последната епизода. Дури ни јас не приметив дека ги има ТОЛКУ МНОГУ!

Scuba zombies? Scuba... zombies. Fucking scuba zombies.

S-C-U-B-A Z-O-M-B-I-E-S

:pos::pos::pos:

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Оваа ми беше најомилена карта :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Зошто теории да носат бан ?
zatoa sto ne se teoriii nego liknati raboti od net a nekoj demek za da se napre pameten i demek mn go biva toa liknatoto go pisuva kako negova teorija ,zalam sto poradi globalnata popularnost na GoT nie gledacite ili citatelite nesakajki dobivame spojleri na tacna i toa bas kade ne ocekuvas jas piev kafe a slucajno na sosednata masa eden ja raskaza 6 epzoda

S

silmarillion

Гостин
@Raziel

Види режија и пишување се два света. У пишување можеш да забегаш до колку сакаш додека во снимање си лимититран со средства и време. Еве дали Толкин и Џексон можеш да ги споредиш пример? И тоа овој на завршена книга мораше да крати да пусти за да искочи филм. Ти текнуе battle of five armies колку е серен? Баш ради тоа да се избрза да искочи во даден рок со цел подобар комерцијален ефект. Меѓутоа светот и стеблата фамилијарни си стојат и кај едните и кај другите тоа никој не го порекнува. Сеа незнам немам читано GOT па дали има суштински разлики од типот кој на кого му е роднина али у суштина тоа е. И секогаш кога доаѓа крајот се притиска на брза разврска пошто се тупело години уназад. Се развивала приказната и сите ја чекаат епската битка. Барем затоа служи овој жанр, да го ебам epic ко ќе ти каже некој сигурно не ти доаѓа у глава Бољи Живот и Сречни Људи. Факт е дека на почетокот со сите интриги и заебанции GOT привлече огромен број на гледачи, и дефакто беше интелигентен серијал со логичен след на настаните (колку може да биде тоа), меѓутоа во позадина се крчкаше фантазија која кога и да искочи на видело ствара гадење кај сите што ја гледале серијава од аспект на пак ќе кажам Династија.

И сеа заврши времето на тие што сакаат да гледаат логични настани и интриги, и доаѓа времето на специјалните ефекти и нелогични настани. Ама тоа у глобала е логичен след на настаните. Ко што викаш орлите на Џексон кога нема што пуштај ги орлите да спасат ситуација.

Kajgana Shop

На врв Bottom