Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
За змејот дека ќе стане wight знаевме речиси сите зошто една ретарда во темава имаше ставено гиф од Висерион со плави очи и пишал ејјј замислете ова да биде (!?!?!?! кретен, па сигурно чим веќе има гиф, ќе биде тоа) а друга ретарда го имаше цитирано со soon. :facepalm:

Нема врска. Јас пишав дека "сезоната до сега (беше 3-4 епизода) е во главно океј и би сакал да има ундеад змеј бидејќи навивам за нив". Гифот што го постував беше од траилер на Wrath of the Lich King, змејот се вика Синдрагоса. Никогаш неам спојлнато и тоа беше чиста коинциденција. Тоа што типот ме цитираше и спојлна дека ќе се случи си доби инстант бан. Врти на 2:28.

Брат, матер да му ебам на тој што му текна да почнит да објавуват спојлери во стори на инстаграм а и на тие шо продолжија... од се друго колку толку можиш да се заштитиш, хајдој, анфолоу, не ја отвораш темава овдека итнт ама отвораш инста со цел да видиш некоја како се сончат во полу танга на плажа во Црна Гора и некој копиљ ставил слика од кој умрел последната епизода...
Naravouchenie od toa sto go pisha: zemi klecni neshto, ne manjachi na Instagram. :D :D

Две работи не можам да разберам:

1. Како некој може да ужива во тоа да објавува спојлери низ нетов, кога знае дека 80% од неговите пријатели ја гледаат таа серија и можеби некој немал време да ја погледне епизодата веднаш по нејзиното излегување

2. Како некој што ги нема читано книгите, му се читаат/гледаат евентуални сценарија за серијата. Па да ви ебам се неписмено, огромна е веројатноста да изедеш спојлер, некоја од теориите да испадне точна и слично.

Ради вакви тиквари скоро ништо за ГОТ немам лајкнато на ФБ, секако и пар ликови на хајд ми се, им ебам тоа неизживеаните. :D
Тие се од оние што читаат книги од позади, и на Vori забеганиот му кажав. Ќе земат крајот на книгата ќе го прочитаат и после си почнуваат од почеток по ред, си уживаат. Тоа се лудаци, не бан, јас би ги бркал низ град со стап.

Какви ликови беа Варис и Литлфингр? Бекбоунот на серијата така? Ами до каде може да одат? Да седнат на тронот требаше?
Па зошто да не,замисли го тој мајндфак,сите го знаеме Литлфингер ко подмукол,злобен,користољубив,дволичен.....седнува на тронот води најдобра политика народот го сака испаѓа најбоље крал во историјата ! Замисли го тоа :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
не знам, иконокласти, кои у прво време инсистираат на квалитативна и вредносна тежина на едно дело, за кога ќе им се докаже дека истото е неодбранливо, да ги вртат тие "пеер, нека слуша народ шо сака" или "шо напињаш бе, филм е". фрази :D

Па зошто да не,замисли го тој мајндфак,сите го знаеме Литлфингер ко подмукол,злобен,користољубив,дволичен.....седнува на тронот води најдобра политика народот го сака испаѓа најбоље крал во историјата ! Замисли го тоа :D

ova mene mi e isto :D

Нема врска. Јас пишав дека "сезоната до сега (беше 3-4 епизода) е во главно океј и би сакал да има ундеад змеј бидејќи навивам за нив". Гифот што го постував беше од траилер на Wrath of the Lich King, змејот се вика Синдрагоса. Никогаш неам спојлнато и тоа беше чиста коинциденција. Тоа што типот ме цитираше и спојлна дека ќе се случи си доби инстант бан. Врти на 2:28.

Другар те сфаќам тебе ама не ја сфаќам па поентата да се постира „замисли вака“ постови кога им се тригер на овие со желба за расипување, иако еве ќе кажам, не си ти крив, јас мислев и ти гиф си нашол. Гејм оф тронс е, се може да биде.

Имаше еден член што пиша дека не биле опремени за експедицијава. Мислам дека ГоТ не се обиде да посвети внимание на тоа но Тормунд имаше нова црна секира која мислам дека беше од драгонглас, Берик и Торас имаа огнени мечови, Џон имаше валеријански челик а Џора имаше драгонгласс дегери/ножеви. Не ми текнува што имаше Сандор а Гендри го имаше чеканот што навистина беше фаил. Еве gif од ножевите на Џора (oн инаку има свој меч кој не го носеше над ѕидот) :

jorah-dragonglass-weapon.gif

Едит : Сандор извади драгонглас секира а слично орудие имаше и Тормунд но two handed.

adasda.jpg

adasda.jpg

Последно уредено:
Јас уште си стојам на мојата теорија дека Сем ќе го бапне газот на тронот. Нели сакаа педери, педери имаше. Сакаа моќни женски ликови заради феминизам го отупеа последниве 2 сезони. Еротика уште од старт.. Епа сега треба ли и дебелите да ги испоштуваат? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Иам приметено книгашите нејќат да се претопуваат со обичните смртници-гледачи на серијава.

Они цело време откриваат нови содржински дупки, објаснуваат физика и логика, и кажуваат кои се филлер епизоди. Фантастично е да се чита.
Да ги сумираме коментариве на темава испаѓа дека од 1 до 5 - се филер сезони, после 5та - телевиса пресента.

Добро е што Хари Потер не стана серија.
Ова нема врска со книгата, некои работи се ептен заглупавени.
Кажи ми колку беше фантастично да се гледа фијаското во Дорн 5та и 6та сезона?
Ќе ја одмаздам фамилијата на мажот ми така што... ќе ја убијам фамилијата на мажот ми?
Еве не се ниту змаеви, нити зомбиња нити синџири и мечки, туку ликови.
И како после да не се прашам шо логика им терало во главата на Дамб & Дамбер кога прават вакво сценарио?

Последно уредено:
Zatoa sto moze da ti e citana liknatata skripta i da naprajs svoe tolkuvanje na nastanite. :D

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom