Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
ми рекоа дека е едно од двете.и гледам некои серво пумпи,ама затоа сакам да знам до што би можело да биде поверојатно
(заборавив да спомнам дека проблемот се јави по менење на цреворо на серво пумпата и од таму ми рекоа дека пумпата веќе била стара и немало доволно притисок кај неа)
Мене кога ми праеше така пумпата ја сменив да си го решам проблемот

ми рекоа дека е едно од двете.и гледам некои серво пумпи,ама затоа сакам да знам до што би можело да биде поверојатно
(заборавив да спомнам дека проблемот се јави по менење на цреворо на серво пумпата и од таму ми рекоа дека пумпата веќе била стара и немало доволно притисок кај неа)

А да провериш нивото на маслото за серво пошо често може да заебе по менување на цревото и се олабавило и истекува маслото?!

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

А да провериш нивото на маслото за серво пошо често може да заебе по менување на цревото и се олабавило и истекува маслото?!

Proveruvav maslo povekje pati i ima.
Vo sekoj sluchaj fala na site za sovetite :D
I ushte edno prashanje:poshto se skapi na novo servo pumpite dali kje se zafrknam ako stavam pumpa na staro

I ushte edno prashanje:poshto se skapi na novo servo pumpite dali kje se zafrknam ako stavam pumpa na staro

Ништо нема да зафркнеш ако земеш на половно ама рачунај дали се исплати пошо често излегува мала разлика во цената ама сепак најчесто половното е пооригинално одколку од новото значи во тетово имаш доста многу половни и ќе видиш дали се солидни

Мачка во вреќа се на старо пумпите. Јас купив половна ремонтирана оти ми рекоа мојата била пред расипување -- оваа половната си функционира, но зуи многу досадно, го нарушува комфорот на возење, колата пред тоа имаше многу убав звук од 6-цилиндерскиот мотор што сега е значајно нарушен; зуењето притоа се засилува со бројот на вртежи - некој лагер бил "капут", ми рекоа. Сега се мислам повторно да ја менувам со нова, дури и кинеска, ама нова. Проблемот со половните е што не можеш да ги провериш пред да ги купиш - никој нема да ти ја вгради во кола, да повозиш со неа, па да ја извади, па пак да ја стави кај тебе. Ти си знаеш.

Zdravo forumdzii,

Mi treba info kade vo sk moze da se najdat kvalitetni xenon setovi?

Fala odnapred :D

Мачка во вреќа се на старо пумпите. Јас купив половна ремонтирана оти ми рекоа мојата била пред расипување -- оваа половната си функционира, но зуи многу досадно, го нарушува комфорот на возење, колата пред тоа имаше многу убав звук од 6-цилиндерскиот мотор што сега е значајно нарушен; зуењето притоа се засилува со бројот на вртежи - некој лагер бил "капут", ми рекоа. Сега се мислам повторно да ја менувам со нова, дури и кинеска, ама нова. Проблемот со половните е што не можеш да ги провериш пред да ги купиш - никој нема да ти ја вгради во кола, да повозиш со неа, па да ја извади, па пак да ја стави кај тебе. Ти си знаеш.

Тие делови пупми за серво и турбото се репарираат односно се поправат и се проверува и пак цените се мала разлика со новите и тука нема мачка во вреќа освен некои ситни делови на пример зглобови и амортизери е тие се мачка во вреќа.

Тие делови пупми за серво и турбото се репарираат односно се поправат и се проверува и пак цените се мала разлика со новите и тука нема мачка во вреќа освен некои ситни делови на пример зглобови и амортизери е тие се мачка во вреќа.

Абе види, како што веќе реков, репариранава пумпа кај мене си работи, но притоа зуи многу досадно и го нарушува комфорот на возење. Е сега, знам дека на некои луѓе тоа не би им пречело - на пример, на жена ми не и пречи - но мене многу ми пречи. Инаку разликата во цената не беше баш мала, да беше мала ќе си земев нова оригинал Форд пумпа.

Кој модел сијалички ти треба?

За кое возило и година

Можеби смешно прашање али јбг труп сум. Значи доколку возилото е увезено од Германија на пример, и се вози во Македонија али на германски табли, дали тоа веќе е царинето и давачките се само за добивање на нови МК таблици?

Некој дали знае од што е овој приклучок напред пред предно лево тркало кај опел вектра ц и како може да се исклучи есп сијаличката нонстоп свети

Attachments

• 20170821_225054-01.jpeg
    20170821_225054-01.jpeg
    1,6 MB · Прегледи: 40
Можеби смешно прашање али јбг труп сум. Значи доколку возилото е увезено од Германија на пример, и се вози во Македонија али на германски табли, дали тоа веќе е царинето и давачките се само за добивање на нови МК таблици?

Aha :tapp:

Според мене маф сензор, имав иста ваква корса со истиот мотор
отиди во авто куќа ГМЦ позади олимписки базен, ќе ти го дијагностицираат проблемот и ќе ти го решат ... јас на таа корса и ги сменив сите сензори
маф, на радилица, ламбда, за температура
од тој на радилица сензорот можеш да очекуваш да ти угаси во возење
Дијагнозата е маф сензор е сега ми понудија бош за 6000 ден и аутомега за 3500 ден .Ти каков смени ?

Дијагнозата е маф сензор е сега ми понудија бош за 6000 ден и аутомега за 3500 ден .Ти каков смени ?
Бош, после тоа 4-5 години немав мака, така и ја продадов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom