Game of Thrones

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.018
Поени од реакции
12.686
Значи и така се мрчеше, и вака се мрчи. Како и да направат, џабе им е :D
Што би било идеално? :unsure:
Па ако си почнал со дрвење дрви го до крај барем.... :D

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.806
Значи и така се мрчеше, и вака се мрчи. Како и да направат, џабе им е :D
Што би било идеално? :unsure:
Формат од 15 до 20 епизоди во сезона?
Грешката е одамна направена.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ima li be nekoj asalen torent, dva simnav od po 2gb, edniot e kasha slikata , drugiot secka
нема, и јас гледав на тој што сецка, јбг најквалитетен е а и не ми се ризикуваше некој да ме заебе со тоа инстаграм сторињата.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
GoT постави ненормално високи стандарди првите три сезони и од тогаш многу работи не ни чинат. Но, како и да е серијава сеуште има огромен entertainment value па и од тој аспект ја гледам.
Мило ми е само што песочните змии ги уништија пошто стварно беа дебилни.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Формат од 15 до 20 епизоди во сезона?
Грешката е одамна направена.
Или по две сезони од книга. Али не е до толку проблемот во форматот колку што е во немањето на source материјал.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.943
Поени од реакции
50.808
нема, и јас гледав на тој што сецка, јбг најквалитетен е а и не ми се ризикуваше некој да ме заебе со тоа инстаграм сторињата.
ne be ke cekam do ponedelnik, ova ko audio kniga e da citas :D

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Не е само тоа, без оглед дали им дал и колку насоки им дал, он е потпишан како копродуцент на серијата, и секој крај на серијата различен од она што требало да биде, некаков холивудски завршеток нетипичен за серијалот ќе биде и негова одговорност, не можеме за се да ги хејтаме ДиД а него да го жалиме „оти му ја расипале приказната“ како нему тешко да му е од сето тоа.
Не го жалиме Џорџ, се жалиме од ДиД затоа што ни до глужд не му се во пишувањето. И да имаа дијаметрално спротивна замисла за крајот од неговата, ако оддржеа слично ниво ќе немаше вакви реакции.

Anyway...

една1.jpg

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Требаше да има 2 сезони само со Гендри и трчањето кон ѕидот и после уште 1 сезона како гавранот лета до Денерис и неговите бујни авантури дур да стаса до неа. И за на крај да има 1 сезона како пак Дени лета за да ги спаси овие кои истите 4 сезони седат на едно место и чекаат да поминат споменативе сезони.
Neka ima i 3 kade sto trca, pak nema da mozat da objasnat kako za John pomina edna nokj a drugive zavrsija tolku raboti.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
ima li be nekoj asalen torent, dva simnav od po 2gb, edniot e kasha slikata , drugiot secka
сецка? јас од замунда го спуштив 2гб,flv формат, со VLC го гледав и видеото и звукот се речиси перфектни, 1080p, иако е снимано директно од веб.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
сецка? јас од замунда го спуштив 2гб,flv формат, со VLC го гледав и видеото и звукот се речиси перфектни, 1080p, иако е снимано директно од веб.
јас на тв гледам, навика ми е, може делувам како со плава крв ама јбг, некој работел на ЦГИ, сакам да си испоштувам :D

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
јас на тв гледам, навика ми е, може делувам како со плава крв ама јбг, некој работел на ЦГИ, сакам да си испоштувам :D
Па и јас на ТВ гледав и сосема задоволителен ми беше квалитетот (бар за мене 1080p e ок и за на телевизор), не бодеше очи и не сецкаше, звукот исто ок беше, само што не директно туку на лаптоп пуштено на VLC па преку HDMI. Е сега не знам кој торент сте го спуштиле и преку кој плеер, можеби плеерот од ТВ-то не го подржува добро форматот ако сте го ставиле директно на usb.
Целосно име на торентот што го спуштив е:
Game.of.Thrones.S07E06.1080p.HDTV.LEAKED-SiT

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.734
Поени од реакции
12.785
Прво, HOW DAFUQ намерно правиш грешка ? :ROFLMAO:

Второ, многу подобар plot twist ќе беше ако Џон излезеше од вода јавајќи го змејот. Али не, од нигде никаде ќе го пуштиме Бенџи. Шо ме тера да прашам сеа. Пошо Бенџи нели е wight, а овие не искористиа оган. Дали тоа Бенџи сеа е десеткуван, ампутиран wight шо си се влечка на милион делчиња али барем е добар ?

Трето, сцената меѓу Дени и Џон:aplauz: АМА, воопшто не можам да и ја сфатам реакцијата. За биполарна особа во ПМС каква што беше во изминатите 65 епизоди, одеднаш коа и го отепаа змејот ( по вина на Џон ), кога не успеа да го спаси Џон ( по вина на Џон ), му ги виде лузните и се заљуби...ВАТ ?!

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Второ, многу подобар plot twist ќе беше ако Џон излезеше од вода јавајќи го змејот. Али не, од нигде никаде ќе го пуштиме Бенџи. Шо ме тера да прашам сеа. Пошо Бенџи нели е wight, а овие не искористиа оган. Дали тоа Бенџи сеа е десеткуван, ампутиран wight шо си се влечка на милион делчиња али барем е добар ?
Хмм, јас на тоа помислив кога Џон и рече "I'm so sorry. I wish I could take it back." Во серијава знаат да изнесат foreshadowings во вакви обични реплики, па дали можеби тоа што Џон е son of ice and fire би имало некаква врска со ледениот змеј :D Веројатно far out теорија, но којзнае, во последно време не ме чуди ништо со серијава. Силен аргумент против некоја таква конекција е од тоа што читам на интернет змејот што пропадна бил Viserion а не Rhaegal (јас не ги разликувам), да беше вториот можеби ќе се отвореше поголема причина за сомнеж.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Колку сум се напнал на сцената кога Џон се мрдна и почна да убива wights (мислам дека сакаше да тргне кон Најт Кинг) и за тоа време (пошто сите го чекаа него) Најт Кинг го здрви Висерион. Инаку, дали е сега Viserion the Dead апропо Balerion the Dread? :D

Инаку, ако не се лажам Чилдрен оф д Форест му ставиле драгонглас на Бенџен за да опстане?

Стратегија за одбрана од копјата на Најт Кинг? Евентуално некој армор да им се стави на змејовите? :D

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Абе од дискусијава за патувањата и глупостите, не ја спомнавме сцената меѓу Кучето и Берик откако умре Торос. Кога му рече, пази Берик свештеникот ти е мртов ова ти е последен живот. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom