Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.715
Можеби. Денес на прес го чепнаа Клемент за него, но нормално не сакаше да открива ништо.
Чадли, Ален и Бони исто се на мета на Свонси.
20 милиони бараат за Клукас, 20-25 за Чадли.

Клемент изјави дека парите ќе ги потрошат да купат 2-3 играчи и да се засилат на неколку позиции, отколку да купат еден директна замена за Сигурдсон.
За Ален читав дека не го сакале од Стоке ( ако зборуваш за велшкиот Чави нормално ). За Бони зошто ? Не ви се допаѓа ли Абрахам?

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.589
Поени од реакции
59.352
За Ален читав дека не го сакале од Стоке ( ако зборуваш за велшкиот Чави нормално ). За Бони зошто ? Не ви се допаѓа ли Абрахам?
Тој Ален. Не знам каква е ситуацијата во Стоук.

Добар беше на пријателските Абрахам, но не знам што план имаат. Дали сакаат поискусен или ќе менуваат формација по заминувањето на Сигурдсон.

Како и да е нема да биде лошо да го доведат и него, пошто третиот напаѓач ни во Чемпионшип не би го играл.

Лично мене приоритет ми беше стопер да се доведе.
Не ми се допаѓа што му го продолжија договорот на Бартли. Премногу лоши стопери на клупа ќе имаат сезонава. Ќе бев посреќен со дел од парите да доведеа нешто ефтино од типот на Ранокија, Албиол.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.303
Не знам дали го пратевте трансфер периодов ама Келаифи шизна баш откако Барса проба да го извади Верати од ПСЖ. Да сум сопственик на клуб, после ова не би го прашала ни саат колку е, не па дали му е за продавање некој играч. Има да купи се квалитетно сосе партали.
Едно време и Барса имаше корист од шеискиве пари ама ете сега ги осеќава и негативните страни на тие пари.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
Liverpul da se fakmanski klub, a ne se, ke go dadat koutinjo, i toa komotno mozat nad 100m evra da izvadat za nego, 120 pa i 150, barsa ne znaat kaj teraat momentalno taka da mozat da iznudat i tolku od niv.
Mane go gledav poslednive 2 utakmici, na taa pozicija gazi, duri i timot deluva mnogu podobro so nego na toj del od terenot otkolku koutinjo, ili, neigranjeto na Koutinjo voopsto ne se primetuva, naprotiv, 5 gola na 2 meca dadoa, mozea uste tolku da dadat, toa e edno ...
Vtoro, lani koutinjo mesec dena ne postoese na teren vo mozebi najkrucijalniot del od sezonata, koga imaa zbutan raspored poradi kupovive i izgubija dosta bodovi taka da nema da izgubat mnogu, a mozat da dobijat premnogu, so sto, najgolemiot del od parite ke gi dadat za Alexis Sanchez, ili ke probaat da zemat u paket dvajca kvalitetni igraci, primer od PSG, draxler i di maria ako sancez veke ne uspeat da go zemat, i del od parite ke gi dadat za van dijk, i onaka navodno bile spremni da potrosat vo momentov, bez priliv na pari, golema suma za onoj keita od Lajpcig.

So Alexis ne treba mnogu da se govori sto bi dobile, odma preku nok ke stanat kandidat seriozen za titula zasto ocajno im fali finisher u napadot, so van dijk isto, bi se resil ogromniot problem vo odbranata i gore dole toa bi bilo toa.

Od druga strana Barsa ke si dobie idealen igrac, ona sto im treba na suarez i mesi, treta violina, najidealniot status na Koutinjo za eden tim, izmislen e za toa taka da i oni bi bile u win situacija.
Санчез ако сакал да оди во Ливерпул ќе појдеше пред 3 години, сега шансите се нула. Не оди никаде тој, на лето е слободен играч

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Па уште стопер ќе им остане ако успеат да ги донесат Фабињо и Мбапе/Санчез. Мада пак никој нема да ги гледа во мртвата лига во Франција.
Нека го земат Ловрен и Лига на Шампиони им е загарантирана!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.176
Поени од реакции
46.364
Санчез ако сакал да оди во Ливерпул ќе појдеше пред 3 години, сега шансите се нула. Не оди никаде тој, на лето е слободен играч
I van persi ne otide nikade, osven u united, izvodlivi se be vakvi scenarija, ako igracot saka da igra vo liga na sampioni i tim so visoki ambicii, ako butka transfer i ako glumi ludilo zasto bi go drzele u tim, sto dobro ke vi donese, vaka mozete da iskesirate za nego seuste dosta, a ne da go drzite u ekipa takov mrtov i nezainteresiran, i na kraj za 0 da go dadat. Plus, so tie pari uste eden do dvajca igraci bez problem ke mozat da si kupat.

Ova e samo scenario koe mislam deka e izvodlivo da se sluci, znam deka na primer fergi vaka bi igral, on gi vladeese vakvite potezi, veke ako liverpul go izgubat koutinjo za tie pari, ja samo u sancez gledam adekvaten igrac za niv i nivnite ambicii za koj postojat sansi da go dovedat, eventualno draxler i uste nekoj jak igrac po moznost nekoj so ofanzivni karakteristiki od sredinata, i plus van dijk rekov, odbranata im e haos.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.880
I van persi ne otide nikade, osven u united, izvodlivi se be vakvi scenarija, ako igracot saka da igra vo liga na sampioni i tim so visoki ambicii, ako butka transfer i ako glumi ludilo zasto bi go drzele u tim, sto dobro ke vi donese, vaka mozete da iskesirate za nego seuste dosta, a ne da go drzite u ekipa takov mrtov i nezainteresiran, i na kraj za 0 da go dadat. Plus, so tie pari uste eden do dvajca igraci bez problem ke mozat da si kupat.

Ova e samo scenario koe mislam deka e izvodlivo da se sluci, znam deka na primer fergi vaka bi igral, on gi vladeese vakvite potezi, veke ako liverpul go izgubat koutinjo za tie pari, ja samo u sancez gledam adekvaten igrac za niv i nivnite ambicii za koj postojat sansi da go dovedat, eventualno draxler i uste nekoj jak igrac po moznost nekoj so ofanzivni karakteristiki od sredinata, i plus van dijk rekov, odbranata im e haos.
Санчез не сакаше да игра за Ливерпул мислам зш не му се свиѓал градот Лондон му бил поарен. Дека таму многу мигранти ко него имало.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228

Рвп си отиде пред 5 години кога Венгер ги продаваше сите топ играчи за да како што сите знаеме го отплати стадионот. Сега е сосем друга, поинаква ситуација, впрочем имаш интернет слушни ја вчерашната изјава на Венгер. Кога Санчез би притискал за трансфер како Кутињо тогаш веројатно и ќе беше продаен, ама тој нема збор кажано цело лето освен таа фамозна изјава во Чиле дека сакал да игра ЛШ. Мене тоа ништо не ми значи.
Од друга страна Венгер летово милион пати изјави дека Санчез останува до крај на договор и во ситуација каква што е, со протести година дена и 2 недели пред крај на трансфер период би си извршил самоубиство кога би го шитнал Санчез. Капак на се е што моментално само Сити покажува интерес, свесен е дека не смее да го продаде таму.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
Семедо бил грабеж,а дечкото има 3 тренинзи се на се.
Да, пошто оваква Барса купува играчи со по 3 тренинга. Дај уозбили се, не си во Играчница.

[DOUBLEPOST=1502988966][/DOUBLEPOST]
а ликот имаше и години и услови да биде продаден за 60+ милиони во тоа време.
Да. 160 милиони.
Ти живееш у некоја дно реалност. Имаш памтење како риба. Ај види во 2014 кои суми се вртеа во трансферите и со среќа продавање во тоа време играч со една година договор за толку. Каков очај, претурање од дно во дно постови.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.176
Поени од реакции
46.364
Kylian Mbappe is not in Monaco’s squad for tomorrow’s Ligue 1 match against Metz.
mbappe prvo kolo im se povredi, vtoro celo na klupa go presede, moze i so ova e povrzano baska ne pravi nikakva razlika dali ke bide del ili ne od tim u prvenstven mec, nisto ne znaci toa, aj da e natprevar od kvalifikacii vo LS pa da razberam, zasto posle toa mislam deka nema da ima pravo da igra za drug tim tamu, ama vaka ne ...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.781
Поени од реакции
115.718
Да. 160 милиони.
Ти живееш у некоја дно реалност. Имаш памтење како риба. Ај види во 2014 кои суми се вртеа во трансферите и со среќа продавање во тоа време играч со една година договор за толку. Каков очај, претурање од дно во дно постови.
Ме дупиш нешто? Ти викам земи го примерот со Суарез, и он имаше година или пола година до истек на договор, потпиша нов и изигра ферски према Ливерпул за да го продадат за скоро 100 милиони во Барса. Затоа ти викам Баерн изигра глупо, во ситуација кога имаш млад и полетен играч права глупост е да го дадеш за ситна пара, затоа ти викам ако бил незадоволен требало да му го продолжат договорот и да го продадат после за јака сума, затоа и се спомнати тие 60 милиони од моја страна. Аман се треба да ти црта човек ебате интелигенцијата ти е како комора од фрижидер.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
mbappe prvo kolo im se povredi, vtoro celo na klupa go presede, moze i so ova e povrzano baska ne pravi nikakva razlika dali ke bide del ili ne od tim u prvenstven mec, nisto ne znaci toa, aj da e natprevar od kvalifikacii vo LS pa da razberam, zasto posle toa mislam deka nema da ima pravo da igra za drug tim tamu, ama vaka ne ...
Дали причината е повреда или трансфер ќе видиме. Иначе може да игра ЛШ за друг клуб, ако со поранешниот клуб има играно квалификации. Друга е таа листа што се доставува до уефа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.831
Поени од реакции
67.231
Не знам дали го пратевте трансфер периодов ама Келаифи шизна баш откако Барса проба да го извади Верати од ПСЖ. Да сум сопственик на клуб, после ова не би го прашала ни саат колку е, не па дали му е за продавање некој играч. Има да купи се квалитетно сосе партали.
Така се праќа порака. Секоја чест.

Kajgana Shop

На врв Bottom