Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Nemanja Matic: Completed 7 dribbles against West Ham; he has never managed more in a Premier League game #MUNWHU

Midfielder in a decline

Пред малку ја изгледав снимка, изненаден и од играта и од резултатот. Играа со голема самодоверба, очигледно Матич решава огромен проблем во тимот. Ја штити одбраната, скоро секоја акција почнува од него, мава високи пасови напред, Погба доаѓа повеќе до израз со својата игра. Лукаку трпеливо си ги чека шансите, и покрај левицата ме радува што е многу добар со глава. Очекувам Мурињо да има појасен преглед околу првите 11, подефинирани ќе им се задачите т.е ќе се знае кој што прави за да функционираат се подобро како колектив. Ќе си ги добие и Марсијал своите минути, ќе се ротираат со Рашфорд, можеби и ќе видиме некоја друга варијанта во нападот. Лингард си е добар за од 88ма. Одличен старт на сезоната, останува да видиме како ќе се носат со поамбициозен тим и под притисок, пошто десетте нерешени на Олд Трафорд болеа многу.

Иначе Мики вчера изигра одличен меч, а буквално никаде не видов пофалби за него. :D Разликата кога игра 10ка и кога игра крило е огромна и стварно се надевам дека конечно ќе врза повеќе јаки утакмици по ред.

Иначе Мики вчера изигра одличен меч, а буквално никаде не видов пофалби за него. :D Разликата кога игра 10ка и кога игра крило е огромна и стварно се надевам дека конечно ќе врза повеќе јаки утакмици по ред.

Изиграл одлично кур мој.Али дае две асистенции и не се ќења толку.

Матич само која сигурност ја има :cuc: Иначе за шо ќе му е Ибра на Мурињо да го враќа во Јануари? Уште то фали да го игра пред Лукаку и да гледаме репризи од ланската сезона. Нормално дека е класа за Лукаку ама преумрен е, неподвижен, шо е нормално кога има 35 години и плус се курчи многу, се прај главен дека е на терен. Освен ако не го планира за џокер од клупа ама нема шанси такво нешто да прифати Ибра.
Ибра ако се врати повеќе ќе биде заради неговото искуство во ЛШ кој може многу да допридонесе и онака уште таа титула му фали. Плус премногу натпревари има сезонава ако сака сите титули да ги освојати Ибра како втор шпиц е добредојден.

Абе знам дека е мртов коњ, али така ми се виде вчера откако го даде голот. Ај дај Боже да грешам.

Би бил одличен скуад плејер, ама ни треба крило што може да дава голови, Бејл од Тотенхем тип на играч. Гледам дека е добар како десен вингбек, ама пак, треба Мурињо да одлучи со која формација ке играме, па тогаш да види дали му е потребен.

Многу има напреднато последнава година, парите воопшто не се многу за кои што може да се донеси со оглед на денешниве цени а игра и крилест бек веќе некое време (:D) што сепак мора да значи дека има некаква дисциплина во поставување и тимска игра. Центаршут има каде каде подобар од Лингард, подобар дриблинг и поспретен со топка. Мене ич не ми е лош како опција.
Бејл е веќе друго ниво, дури во лоша форма во каква што е моментално би бил подобар мислам, али дали е достапен таков играч.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom