Fantasy Premier League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Ми останаа уште 4м и ај реков ќе земам некој од новиве премиер лигаши. Гледам братов искусен реков ќе влага сигурно.
Влагам денеска мачеников се пензионирал :pos:
Screenshot_2.jpg

Едно време за 4 милиони ги имаше Стивен и Рајан Тејлор од Њукасл. Стандардни дефанзивци што постигнуваа и голови :D

Последниве сезони многу се ретки првотимци за 4 милиони.

Мбемба го зедов од Њукасл. нека одмара на клупа

Дајте некој интересни лиги да се приклучам со играчи од мкд...освен нели..кајгана лига :D

-1,5м сум, од кај да скратам? Џо Харт на местото на Едерсон и некој од 4,5 на местото на МеКоли (5,0)?

o6D6BOP.png

-1,5м сум, од кај да скратам? Џо Харт на местото на Едерсон и некој од 4,5 на местото на МеКоли (5,0)?

o6D6BOP.png
Премногу пари си фрлил на одбрана, што формација планираш да играш? Со овие ирачи треба 5-3-2, пошто сите од одбраната ти е стартери. Ослободи се од еден од Вокер и Менди и земи си нешто за 4.5 што ќе ти покрива тука и таму. :) Плус цела одбрана ти е Сити, а лани имаа најмалце CS од појаките екипи. Стилот на игра на Пеп не гарантира баш чисти мрежи. :)

o6D6BOP.png
Едерсон, Вокер и Менди ти се од исти тим автоматски ако Сити прими еден гол губиш clean sheet од тројца играчи. Ја би го оставил Вокер, но би ги сменил Едерсон и Менди за играчи од различни тимови. Гледам дека немаш играч од одбрана од Тотенхем, јас би го сменил Едерсон со Љорис (минатата сезона Љорис имаше највеќе clean sheet во цела лига) и би го сменил Менди за некој бек од 5.0м фунти (таман да си ја минусираш разликата од -1.5м) со на пример Дениелс од Бурнемут. Ќе ти го предложев Цедрич за 5.0м ама гледам дека веќе имаш играч во одбрана од Сотон во Бертранд.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
@ob1 тотално заборавив на Тоби за у одбрана. Вака нешто склопив за сега, па до утре може и да сменам, зависно од расположение.

j0OwBZP.png

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
MyTeam.PNG

Засега вака. Ме занима како ќе се снајдат Лаказет, Салах, Мората...

Ne sum siguren samo za golmanot ali jbg ke pocname so nego.
Untitled.png

Ne sum siguren samo za golmanot ali jbg ke pocname so nego.
Untitled.png

Па ни јас не сум сигурен дека тие 11 милиони ги платија за резервен голман.

Уште едно потсетување

Не заборавајте да влезете во лигиве. Во класик можете во било кое време, но во Х2Х морате пред почеток на сезоната.
После тоа не може да се приклучувате во Х2Х лиги.

Kajgana Classic - 254-322
Kajgana H2H – 254-344

Вечер во 19:45 е deadline!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom