Ќе ви кажам јас една, кешќи нов сум и незнам да опишувам многу добро, 2009 почина баба ми, бев стварно потресен и исплашен, дури, ја сонував 1-2 недели на секои 2 дена, и тоа се некои чудни и натприродни сонови
1- Го сонувам дедо ми (и тој е починат) некаде по мојот град ( Виница) нагоре, а како нешто црвено идело накај него ( баба ми ја погребавме во црвено) и во сонот мој, лугето велат што е тоа бе, дедо ми во сонот вели, тоа е мојта драга (баба ми).
2- Ја сонувам баба ми долу каде што живееше (Чуден сон неможев да го објаснам) некакви движења, и сива боја имаше.
3 (последниот сон кој го сонив, ја прогонив во сонот..) Ја сонувам баба ми од другиот крај на улицата, накај гробиштата бидејки живеам едно 200-300 метри, и се изнервирувам во сонот ја мавнувам со камења и велам во сонот, мрш таму уште еднаш да не си дошла, штом си отиде не ми требаш, и од тогаш не сум ја сонувал никогаш, чудна работа.. А и кога почина баба ми првите 2-3 месеца не спиев во мојата соба, бидејки слушав звуци од кандило на поп и слично.. А инаку бајачка ми беше кажала да оставам шише вода на гробот, после да ја пијам водата, ама ми вели другата баба нешто лошо било тоа и не пробав со тој начин.
Уште еден сон, како парализа во сон беше, ама не се сеќавам одамна беше. Сонувам јас пред куќата и мајка ми на прозор, и јас ја гледам, а на патот двајца луге црна облека жолто моторче, со наочари, гледат накај мене, и ја у тај момент како да сакам да кажам мамо мамо, ама здрвен и уста неможев да отворам, и у тај момент станувам и на цел глас кога викнав помош, ама среќа сам бев дома улав ќе ме направеа, оти дома не веруват за такви работи. Еве една вистинта чудна работа, јас и другарите играме кошарка, ама се у мојто маало е до гробиштата, гимназијата, игралиштето, паркот, уште шо не, и носат мртовец погреб има, и кога има погреб знам треба у место да стоеш, и погледнувам у колата, и го видов лицето на мртовецот, а тој се сеќавам беше починат од предрогираност у паркот у виница, и тогаш дома у мојта соба неможев да спијам пола година сам. Имам и една чудна пројава која си легнувам, пред да заспијам, поретко у неделата 2-3, една од нозете како да ме здрма, до коленото целата нога ме здрма, и после одма заспијам.[DOUBLEPOST=1478907905][/DOUBLEPOST]
И ја сум од источна мкд, мислам покрај реката брегалница или осојница е накде, кај делчево, каменица, барем кажи кое е