- Член од
- 24 април 2010
- Мислења
- 1.252
- Поени од реакции
- 1.757
Ne me biduva vo pishuvanje i opishuvanje ama veruvajte se ova sto ke vi go pisham e iskreno i vistinito,koj sto saka neka si misli nekoj ke kaze deka lazam nekoj ke kaze deka sum lud i sizmisluvam ama jas od ovie raboti dogurav do Psihijatri ,I za toa imam dokaz deka sum pshihicki zdrav ,bidejki gi imam site psihijatri i psiholozi drzavni privatni poseteno niz Makedonija se dodeka edna poznata doktorka psihijatar ne mi kaza otvoreno (Dete iskreno ti ne si za da odish na doktori i psihijatri da se trues so sekakvi lekovi ,odi baraj nekade drugo reshenie CHARE). prv pat ke se otvoram i ke go raskazam moeto iskustvo so paranormalni raboti.Ke vi raskazam za mojata prva slucka od edno dvaesetina sto mi se imaat sluceno u mojot zivot t na koja den denes se secavam.
Imav okolu 8 9 godini ziveev vo edna stara Turska Kuca, vo centarot na gradot koja mojot Dedo i Baba ja imaa Kupeno od nekoi Turci uste 190? godina koga Turcite begale od Makedonija.kucata beshe Karapich (Od kamen gradena) zidovite bea po eden metar debeli atomska bomba ne mozeshe da ja butne,beshe na dva kata,na prviot kat imashe golem hodnik kujna dnevna i Spajs(soba za ostava) golem dvor ograden so visoki zidovi po 3 metra i kupatiloto Wc beshe vo dvorot a dvorot beshe cel od stara kaltrma(od kamenja) i skali za drugiot kat od kucata .Kucata beshe nekako mracna sekogash koga odev preku noc vo WC to nekoj odeshe so mene bidejki me beshe strav da odam sam sekogash gledav nekoi senki niz dvorot,po nekogash ke kazev na nekoj od moite deka ima nekoj vodvorot a tie ke mise posmevaa , pocnav da go sobiram i krijam vo sebe koga ke zabelezam takvo neshto sekogash si molcev.Na drugiot kat imashe isto golem hodnik i dve sobi kade spievme vo ednata soba jas i bratmi i vo drugata soba tatkomi i majkami.Vo sobata kaj sto spievme jas i bratmi imashe Dva kreveta regal dve fotelji i edno malo astalce.Nad mojot krevet imashe dva golemi prozora kade svetlinata sto doadjashe od ulicnite svetilki i od mesecinata se gledaa onaka dobro site raboti koi se naodjaa vo sobata.Beshe kasno sigurno e bilo posle polnoc bidejki site vo kucata spievme.Me razbudi edno cudno kikotenje ,koga gi otvoriv ocite prvo sto zdogledav na plafonot ,go vidov dedomi (slika so bela pozadina) kade mi se smee.(A dedomi beshe ziv) ,se uplashiv skokanv od kreveto za da izbegam kaj majkami i tatko mi vo drugata sobata, i vo edna fotelja koja se naodjashe zalepena do zidot blizu do vratata koja sekogash beshe otvorena vidov zena vo crno so crna shamija koja pleteshe.Pvro shto pomisliv deka e Majkami i ja prashav Mamo shto pravish tuka zoshto pletesh vo temnica .Taa prestana da plete se ponashase kako golema lutka na baterii, a jas stanav od krevetot pojdov nakaj nea za da sednam i da vidam zosto e tuka zoshto ne spie, od ednash ja snema vo foteljata kako da foteljata ja ushmuka ja vovlece vo neja.Poglednav nakaj vratata za da istracm kaj moite togash me fati uste pogolem strav i se piknav kaj bratmi u krevet se pokriv so kebeto ,ostaviv mala zvirka za da gledam nakaj foteljata i taka sum zaspal.Koga se razbudiv sabajleto bev umocan u krevet i bratmi me ritashe i vikashe po mene zosto sum legnal kaj nego vo krevet takov mokar.... A ajs bev tolku zbunet i uplashen sto isto taka toa go sobrav vo mene i go precutav od strav....
Дечко, како прво, смени психијатрот, а како второ смени апчињата, чао позз

После ја им кажувам дека се зезам како они со мене, потоа едниот ме прашува како го направив тоа, и јас демонстрирам, и вториот пат кога вриснав, една секунда подоцна, нешто што појма немам кој или што би можело да биде, вресна исто како мене, со истата фрекфенција, скроз исто, само што јас бев свесен дека тоа не бев јас, и дека моите другари неможат така да врескаат, и овојпат сите комплет фативме турбо да бегаме. Трчавме најбрзо што можеме, и моите ме прашуваат што е, јас им кажав што точно се случило, и веднаш почнаа дискусии за тоа што можело да биде (а знаеја дека не се зезам бидејќи бев преплашен) и некој викаше дека можно е ехо да било, но тоа нема шанси да било, бидејќи првиот пат кога вриснав немаше никакво ехо, а вториот пат кога вриснав се помрднав 1-2 метри, а околу нас имаше само дрвја и приколки, така да најверојатна теорија според мене би било дека некој сакал да се зеза со нас и вреснал, но колку што се сеќавам немаше никој надвор од приколките, така да што и да било, тоа беше мое прво и единствено искуство до сега што јас лично го сметам 'паранормално'. П.С. не затворив око таа ноќ