Game of Thrones

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Најверојатно цел квалитет е опаднат ради немањето материјал од дедото, па се губат малце во сите овие минуси што ги споменувате.
Не мислам дека е ради задоволување на публиката, зошто реално, шоуво ако никој не го гледа, ќе го укинат. А публиката не ја сочинуваат само режисери и оние самопрогласените режисери. Ако толку ве нервира, не гледајте веќе.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Aaaaand we are back на муабетот за тоа кој колку поминал и колку брзо...
И затоа јас пак ќе го спомнам фактот дека Нед и Роберт во само една епизода со цела пратња отидоа од Винтерфел до Кингс Лендинг во првата „непогрешива“ сезона.

Мене епизодата ми се допадна многу, досега најдобра од трите, на глупости и нелогичности укажувам секогаш, како сцената со Арја преправена во Волдер Фреј- тоа беа тешки глупости, магично изградената флота на Јурон, можеа барем некое глупо обајснување да смислат како е изградена, но некои големи нелогичности сега освен тајмингот баш и нема.

На тој од банката Серси му кажува дека експлозијата во катедралата е несреќен случај и колку и да се верзиите меѓу луѓето различни официјално кај неа нема вина, а како што кажа Џејми еден ден народот те плука гол дур шеташ по улици друг ден те воздигнува што е тоа чудно, народот е овца- дали во серијава или во реалниот живот нема разлика.

Ако Тарли како најсилен и уште неколку вазали на Тајрел откажале послушност тоа автоматски значи дека нивната армија е преполовена, Ланистерската е во фул бројка, во серијава отсекогаш е потенцирано мислам дека Ланситерите а не Тајрел имаат најголема армија.
Тоа што баш на Серси и успева сето ова и изгледа како бријилајнтен тактичар и воен лидер, можда е малку ради приказната да биде поинтересна, но и фактот дека ја советуваат доста интелигентни луѓе како Кајбрн, Џејми, Рендал Тарли.

Aко веќе барам замерки за епизодава, не ми се допадна како тоа Џора се излечи од тешка неизлечива болест за една вечер како ништо да не е. Исто и Бран и неговото понашање како некој забеган проповедник со тој матен поглед у далечината.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Aко веќе барам замерки за епизодава, не ми се допадна како тоа Џора се излечи од тешка неизлечива болест за една вечер како ништо да не е.
- you cant do that
-- yes i can
- it cant be done
-- yes it can
- and how can you be so sure?
-- two words maester, plot armor

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.401
Поени од реакции
23.234
Варис ми е многу интересен карактер, штета што он и Литлфингер се статисти во последно време. :unsure:

Варис оваа сезонана стана имбецил, појма нема што се дешава, Еве на пример со ситуацијава на Север. Обични селани знаат додека најинформираниот тип во шоуто дознава последен дека имало пресврт и враќање на Старк во Винтерфел. Исто, тотално што потфрли да дознае дека илјадници војници маршираат од Кастели кон Хигхгарден на југ.

ПС Што се дешава со Дорн? Постојат други благородни куќи? Постојат генерали или кучкиве беа алфа и омега без нив цела држава сеа колабира. Ќе беше поинтересно да Дејнерис ги подржа Елариа и нејзините копилиња додека Серсеи да ја подржа куќата Јронвуд кој се втора најсилна куќа после Мартел. Ох вел...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
И затоа јас пак ќе го спомнам фактот дека Нед и Роберт во само една епизода со цела пратња отидоа од Винтерфел до Кингс Лендинг во првата „непогрешива“ сезона.

.
Тој случај може да се објасни со временски скок, но не можат другите.

Кога Санса го викна Белиш на помош (кој предходно и кажа дека кај Кејлин има војска што чека да биде употребена)?
Претпоставката е - дека го викна кога си отиде од преговорите со Ремзи кој покушаваше да ги надрка, што и му успеа. А преговорите беа еден ден пред битка. Ако не го викнала тогаш, кога го викнала, два-три дена пред тоа?

Кејлин е одалечен од Винтерфел 1000-1200 миљи.[DOUBLEPOST=1501592589][/DOUBLEPOST]
Aко веќе барам замерки за епизодава, не ми се допадна како тоа Џора се излечи од тешка неизлечива болест за една вечер како ништо да не е. Исто и Бран и неговото понашање како некој забеган проповедник со тој матен поглед у далечината.
За тоа па да не праиме муабет.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Денерис му вика на Џон годините под Таргеријанска власт биле најдобри и најмирни во Вестерос.
Да бе, така било, само 5-6 династички војни со катастрофални последици како истребување на змејовите, иначе супер било.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.401
Поени од реакции
23.234
Денерис му вика на Џон годините под Таргеријанска власт биле најдобри и најмирни во Вестерос.
Да бе, така било, само 5-6 династички војни со катастрофални последици како истребување на змејовите, иначе супер било.
Не само тоа туку цел континент стагнирал. Не постои никаков посебен културен, технолошки или било каков успех на Таргеријан династијата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
за 300 години феудално општество тоа е топ!

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
4 vostanija na blackfyre, dance of dragons pa imas krvavite borbivo done, ninepenny kings, borbata protiv faith militant. Plus braavos e protiv robstvo, Nee mu biten slave trade. Tie Mrazat zmejovi a ovie naopaku napravija

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Најбољи сцени од епизодава:

1.
- Мелисандро ма влези унутра гости идат, влези да се видиме сите заедно, по едно кафе да се напиеме!
- Не бе океј ми е овде на ваздух малку. Загушливо ми е унутра.
- Сигурно? Немој да ми настинеш овде.
- Топ сум, шибај, може попосле малку ќе дојдам.(жими куров ќе дојдам)

2.
- Шо праиме бе со овој шо тропа глупости, шо неќе да клекне?
- Да бе, баш сеа коа ми испаднаа триста пиздарии, ја со него ќе се заебавам. Остај го будалата нека копа таму, нека крши глава. Барем зијан неаме од него.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Како шо и ослабнаа?
Олена умре.
Eларија и ќерка и ги фатија.
Грејворм падна во заседа.

Што и остана нејзе?
Дивјаците и змејовите.
Нишо нема да постигне со нив.

Bonus: - 10та секунда
Дивјаците на open field се непобедливи. Потешко ќе е освојување замоци со нив, ама на отворено лесно ќе е.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
И тоа дека Железната Банка од Бравос инвестирала во трговија со робови е нон-сенс.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Криво ми е што изгледа толку е од аспирациите на Литлфингер и Варис за тронот, едноставно никако не е изводливо со оглед на тоа што има уште сезона ипол а ни фокусот на серијата веќе не е тронот. А добар мајндфак ќе беше, играчите позади завесите да им ебат матер на сите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Криво ми е што изгледа толку е од аспирациите на Литлфингер и Варис за тронот, едноставно никако не е изводливо со оглед на тоа што има уште сезона ипол а ни фокусот на серијата веќе не е тронот. А добар мајндфак ќе беше, играчите позади завесите да им ебат матер на сите.
Варис немал никад лични аспирации за тронот.

Kajgana Shop

На врв Bottom