FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Речиси ништо не ми се допадна у филмот. Не сум некој ептен љубител на акции, чат-пат ме фаќат само периоди кога ми се гледа, ама тогаш си наоѓам нешто како Џејсон Борн или ете како вчера Индијана Џонс и супер си поминувам :D Не е ни чудо шо прв пат дознавам за филмот. Од шо ми беше глуп не го ни паузирав кога бев до вц :icon_lol:
Ерик Дрејвен, презимето како насловот на филмот. Ич не ми се допадна неговиот лик, скроз антипатичен, ама сепак најдобар меѓу идиотите што ги собрале таму. По пола филм изгубив интерес, го догледав ради реда, со ѕиркање у моб, мислејќи шо да јадам и сл.. :D
Боље Џон Вик да го глеав вториот дел.
Музиката беше ок.
@Corvus не се појави у филмот (n)
3/10 а може и тоа е многу.
Има Корвус, ама во некои од следните продолжениа кои мене не ми се гледани, а Злате ми пиша дека ни не вределе да се гледаат. Ќе му верувам. :D
И да си го гледаш Џон Вик 2, подобра акција годинава немало :D. И Борн серијалот ако не си го гледал, има топла препорака. То је то горе-доле од акциони што вреди. :)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Речиси ништо не ми се допадна у филмот. Не сум некој ептен љубител на акции, чат-пат ме фаќат само периоди кога ми се гледа, ама тогаш си наоѓам нешто како Џејсон Борн или ете како вчера Индијана Џонс и супер си поминувам :D Не е ни чудо шо прв пат дознавам за филмот. Од шо ми беше глуп не го ни паузирав кога бев до вц :icon_lol:
Ерик Дрејвен, презимето како насловот на филмот. Ич не ми се допадна неговиот лик, скроз антипатичен, ама сепак најдобар меѓу идиотите што ги собрале таму. По пола филм изгубив интерес, го догледав ради реда, со ѕиркање у моб, мислејќи шо да јадам и сл.. :D
Боље Џон Вик да го глеав вториот дел.
Музиката беше ок.
@Corvus не се појави у филмот (n)
3/10 а може и тоа е многу.
Кажи колку ќе беше подобар со мене.... :backa:

Има Корвус, ама во некои од следните продолжениа кои мене не ми се гледани, а Злате ми пиша дека ни не вределе да се гледаат. Ќе му верувам. :D
И да си го гледаш Џон Вик 2, подобра акција годинава немало :D. И Борн серијалот ако не си го гледал, има топла препорака. То је то горе-доле од акциони што вреди. :)
Слушај го Злате, многу се лоши.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
9-мина го гледаа Four Lions, заедно со @Corvus и special guest star - @Hurin на кои не ги видов оценките. Средна оценка од останатите 7-мина - 7,6. Го испуштија: јас, @Хоуп , и @Zarniwoop и @Донев (ова е трет по ред неизгледан за нив двајца, се надевам ќе се вратат за брзо). Го испушти и @Leo Bonnie кој најави враќање во кругов.

Продолжуваме со Гавранот!
Јас имам четири неизгледани мислам.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.607
Поени од реакции
9.764
The Crow

If the people we love are stolen from us, the way to have them live on is to never stop loving them. Buildings burn, people die, but real love is forever.
Искрено, прв пат сега слушнав за филмот. Знаев онака површно за Брендон, кој бил и дека вака умрел, ама повеќе од тоа ништо. Не знаев ни дека вака симпатичен бил : ))

Мене ептен ми се свиѓаше. Имаше нелогични работи еден куп, по некоја глупост за превртување очи, ама што да се замарам со такви ситници кога филмот е фантазија. Висока оцена за Брендон и неговиот лик, мрачната атмосфера што мене ми е омилена кај филмовите, цел тек што будно ме држеше пред тв и затоа што го изгледав во еден здив.

Барав некој факт дека вистина ликов бил инспирација за џокерот на Леџер, ама освен мислења на рандом луѓе што виделе сличности, друго не најдов. Може да ми кажете нешто повеќе за тоа, од каде тие информации? Јас знам дека Алекс од пеколниот портокал му бил инспирација, гледав тоа во еден документарец, татко му раскажуваше. За овој лик никаде немам ништо прочитано.

Во секој случај ќе го сместам и овој лик кај омилените и филмот сигурно пак ќе го репризирам.
8/10

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Па официјални информации не сум нашол, а сигурно и нема во вид на документарка, интервју..Во подготовката на претставувањето, барајќи информации наидов на овој факт гледајќи едно видео на јутјуб, изработено од некој фан (не можам сега да го најдам).
Но сличностите се толку очигледни што за такво признание воопшто нема ни потреба. Овде кога станува збор за сличности, се мисли помеѓу сличностите на актерите, мејкапот, начинот на кој ја носат улогата (пр. смеењето), а не на карактерни сличности на ликовите во двата филма. И Леџер онака си потсеќа на Брендон. Тука и трагичната судбина на двата актера за време на снимањето на филмовите ги спојува.

На сличностите им нема крај... :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
А бееее Девилко, каде со вакви бижутерии од филмови... не ме јеби.
Филмов би бил добар ако бевме 2000 година кога уште гледавме филмови на телевизија и имавме 10 години...
У првите 15 минути сфаќаш што ќе се дешава, се враќа од мртвите да се освести и случајно уз пат го дознава главниот неранимајко во градот.
Ако имам нешто за фалење во филмот, тоа е само монтажата која беше доста солидна за разлика од се` друго...
Онаа Шели љепотица, едвај ја дадоа да ја видевме убаво...
Чат-пат некоја чизи филозофија за животот...
Едвај го доглеав.
4/10

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
А бееее Девилко, каде со вакви бижутерии од филмови... не ме јеби.
Филмов би бил добар ако бевме 2000 година кога уште гледавме филмови на телевизија и имавме 10 години...
У првите 15 минути сфаќаш што ќе се дешава, се враќа од мртвите да се освести и случајно уз пат го дознава главниот неранимајко во градот.
Ако имам нешто за фалење во филмот, тоа е само монтажата која беше доста солидна за разлика од се` друго...
Онаа Шели љепотица, едвај ја дадоа да ја видевме убаво...
Чат-пат некоја чизи филозофија за животот...
Едвај го доглеав.
4/10
Буууууу!

Јас, пошто доцнам малце, го гледав твојот - Four Clowns! И за разлика од твојата скржавост за The Crow, јас ќе бидам дарежлив и ќе му дадам 5/10. Освен што беше смешно и бесмислено, што впрочем и им била целта на креаторите - да го претстават џихадот како смешна и бесмислена војна против никој и ништо, не видов ништо друго од филмот. И да, не ми беше интересно. А што убаво си почна - 2 десетки во првите два круга од мене... Малку за да не тупам за нешто што поминало, повеќе за да не ви го реметам редот, а најмногу зашто и немам што да кажам - доста беше за филмов.[DOUBLEPOST=1501349245][/DOUBLEPOST]Аа, не, сепак имам уште нешто: ме потсети на песничево :D

Последно уредено:
Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Абе петка си е The Crow, вие не знате да го гледате. Не знам што очекувавте, не е La La Land ова.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
The Crow

Рокер као воскресна јачи него икада, ни куршум не го бие ни сабја не го сече, се врати на сите им ги искрши кичмите за да се одмазди пошо него и на девојка му им ги скршија кичмите уште овие живи коа беа. Сето тоа една година потоа, ноќ пред Хeловин фор клише сејк. Полн со искуство за животот ѝ кажа на морфиум типката - drugs are bad mkay (и оваа стана мајка на годината), а на цајканот - не си играј со цигарите еден ден ќе те убијат, (па овој во клучен момент се јави ко спасител на голема врата ииии изненадувачки решава да се откаже од цигарите.)

Едгар Алан По се превртува во гроб заради референцата од The Raven искористена во ваков аматеризам.

Ликот демо верзија на Џокер, или сеоски Џокер. Од респект кон тоа 3/10.

P.S. Целава приказна може да е оправдана само ако се гледа низ призмата на девојчето со скејтот, односно како нејзин сон, ама не ми изгледаше дека тоа е целта.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Atmosferata me potseti na Spawn, eden od polosite superherojski filmovi, koj na moe raduvanje u skoro ke dobie remake. Ako gi izvadime delovite so dijalogot, koj vprocem bese na granicata na cringe, ke izgleda kako random muzicko video na Nine Inch Nails. So se nivnite pesni - taman.

Drugo mi smetase prostata naracija i linearnost na prikaznata. Koga se nafakas da prais cuden gothic herojski film barem izlezi od toj standardniot nacin na raskazuvanje. Duri ni twist nemase pobogu, na random student da mu dades za seminarska podobra rabota ke zavrsi.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Ugh, glup tapatalk. Dobiva plus za jokerot. Uncanny. Da se naezi covek na slicnostite. Ama so tom waits e bolje, guglajte.

Se na se prosek film ama go gledav za vreme na dozdovite taka da imase nekoja minimalna atmosfera. Sepak plus kako za predlog, super mi e krugot.

2.5/5

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom