Општи дискусии за ТВ серии

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.731
Поени од реакции
11.602
Јас не би ти ја препорачал Californication, не е ништо посебно..

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Koja mizerija e vtorava sezona na Narcos vo odnos na prvata, skroz nepotrebna, vo prvata razvlecuvas vremenski period od 20 godini a vo vtorata nisto, cela sezona e okolu poslednite denovi na Pablo.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Во четвртокот ги објавија номинациите за ЕМИ, никој ништо не спомна тука, а јас се изнервирав зашто The Leftovers остана пак до 0 номинации во главните категории, и затоа и јас ништо не спомнав. :tapp:

Еве ги номинациите:
Screenshot_3.jpg Screenshot_1.jpg Screenshot_5.jpg Screenshot_6.jpg Screenshot_7.jpg
По телевизија, вака се движат тие со најмногу номинации:
  • HBO – 46
  • FX – 27
  • Netflix – 27
  • NBC – 17
  • ABC – 11
  • CBS / Hulu – 7
  • Showtime – 6
  • AMC – 5
  • TBS – 4
а по серија:
  • Feud: Bette and Joan (FX) - 10
  • Veep (HBO) – 10
  • Big Little Lies (HBO) - 8
  • The Night Of (HBO) – 8
  • The Handmaid's Tale (Hulu) - 7
  • Westworld (HBO) – 7
  • Fargo (FX) – 6
  • Atlanta (FX) - 5
  • Better Call Saul (AMC) - 5
  • The Crown (Netflix) -5
  • Saturday Night Live (NBC) - 5
  • Stranger Things (Netflix) - 5
  • This Is Us (NBC) – 5
  • House of Cards (Netflix) - 4
  • Silicon Valley (HBO) – 4
  • The Americans (FX) - 3
  • Black-ish (ABC) - 3
  • Genius (NatGeo) - 3
  • Master of None (Netflix) - 3
  • Transparent (Amazon) - 3
  • Unbreakable Kimmy Schmidt (Netflix) - 3
  • The Wizard of Lies (HBO) – 3
Да нема забуни како лани - ова се исклучиво само за главните номинации во категориите спомнати погоре, а не се вклучени техничките, и другите, помалку важни категории.

Најголеми изненадувања и разочарувања од годинава:
  • Рами Малек без номинација, а лани зеде ЕМИ за главна машка улога во драмска серија за Mr. Robot
  • Епизода од Black Mirror е номинирана во категоријата ТВ Филм
  • The Leftovers, како што реков - пак со 0 номинации меѓу главните категории, и само 1 номинација, за најдобра актерка-гостин за Ann Dowd
  • Big Little Lies заслужено, со номинации за сите актерки!
  • Legion, што беше една од најоригиналните серии годинава - 0 номинации. ОК, разбирливо, не се баш ЕМИ по суперхеројските серии, но обично не се ни по фантастиката и научната фантастика, па еве Stranger Things годинава номинирана за најдобра драма, и уште 4 други номинации.
  • 0 и за American Horror Story: Roanoke, иако во минатото знаеја да соберат многу номинации, а по мое мислење Roanoke е една од најдобрите сезони и дефинитивно најоригиналната.
[DOUBLEPOST=1500311693][/DOUBLEPOST]Ау, да, и The Young Pope на Сорентино извиси. Ко ви велев дека жабарот е само лош имитатор?

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Британската серија Fearless вреди да се гледа

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Atlanta, Silicon i Veep mi bea top, ne znam koja sakam da zema, valda Silicon.
Drama najvise navivam za This is Us, emocii na site strani, ama Westworld postavi standard za serii, drugite prolazno, handmaiden e top, stranger things e onaka, house of cards ne zasluzuvaat godinava definitivno da zemat. itn...
Big Lies defititivno zasluzuva, u koja i da e tamu kategorija.
Nesto slicno i San Junipero :D
Od komediite, glavna maska sakam Donald Glover od Atlanta i zenska Julija Louis-Dreyfus od Veep
I taka...
Stvarno se sranje za Leftovers. Zatoa nikad ne go ni sfakam souto seriozno. Retardi.
Da, zlate se soglasuvam i za Legion takodze.
Goni gi.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Atlanta, Silicon i Veep mi bea top, ne znam koja sakam da zema, valda Silicon.
Drama najvise navivam za This is Us, emocii na site strani, ama Westworld postavi standard za serii, drugite prolazno, handmaiden e top, stranger things e onaka, house of cards ne zasluzuvaat godinava definitivno da zemat. itn...
Big Lies defititivno zasluzuva, u koja i da e tamu kategorija.
Nesto slicno i San Junipero :D
Od komediite, glavna maska sakam Donald Glover od Atlanta i zenska Julija Louis-Dreyfus od Veep
I taka...
Stvarno se sranje za Leftovers. Zatoa nikad ne go ni sfakam souto seriozno. Retardi.
Da, zlate se soglasuvam i za Legion takodze.
Goni gi.
Јас од комедиите слабо, речиси ништо немам гледано едино за Вилијам Мејси за Шејмлес ќе навивам.

Од драмите: Westworld веројатно најзаслужено, номинацијата за Stranger Things е најголемото изненадување за мене, мислам дека нема никакви шанси, иако далеку од тоа дека беше лоша, The Crown за мене е серииште, иако не доби никакво внимание на форумов, и мислам дека е најголем фаворит во конкуренцијава, по освојувањето на Глобусот, а This Is Us сега ја почнав и засега е топ, верувам дека така ќе биде и до крај. Па ќе видиме. Од останативе, единствено Handmaid's Tale ме привлекува да ја ѕирнам.

Од кратките и филмовите само Big Little Lies ја гледав и мислам дека какви и да се другите, нема шанси да ми се допаднат повеќе од неа. Вистинско мало ремек дело! И сакам сите 5-мина да земат глобуси, во сите 3 категории - Кидман и Видерспун да си поделат за главна, Вудли и Дерн за споредна и Скарсгард за машка споредна. Кој не ја гледал, силно препорачувам!

За The Leftovers немам веќе коментари. Реков - "шоуво" не заслужува такво совршенство.

А Legion, искрено, мене не ми е догледана, уште 2 епизоди имам, ама серијата е толку истрипана, што дефинитивно те вади од патики, те фрла во воздух, правиш салта, ѕвезди, пируети, те ака од земја па пак те фрла во воздух... и на крај не знаеш кај си. Дефинитивно не може да се спореди со било која друга, на било кој начин. Може не остава којзнае каков уметнички впечаток, но само за оригиналноста можеле да ја сместат барем во неколку категории. Ако ништо друго, за сценографија и кинематографија барем.

Батали, да не се донервирам.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.721
Поени од реакции
14.611
Серија слична на Game of Thrones?
Зборам за квалитет, кастинг, костимографија и сл.

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.721
Поени од реакции
14.611
исзгледав 2 епизоди од WestWorld ама некако не можам да се уклопам баш..
како шо сфатив има како компанија која има направено парк и во неа тоа се кукли кои шо они ги контролирааат и дека во паркот можат да влезат посетители колку пати сакаат ??
некој ако сака нека објасни поубаво ама нека пази на спојелери :D

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Од цела серија те буни тоа колку пати можат да го посетат паркот.....

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Другари, Ноќен Менаџер е многу добра и квалитетна, јас немав претстава за неа додека не ја свртеа на Канал 5 ама дефинитивно врвна. :)

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.721
Поени од реакции
14.611
Од цела серија те буни тоа колку пати можат да го посетат паркот.....
Можда лошо ме сфати или па ја лошо иам напишано..нмв.
Доколку знаеш објасни.

Kajgana Shop

На врв Bottom