Фан Клуб: Јувентус

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Сигурен сум дека е поради тоа на полувреме значи премн весници го пријавија, наводно и играч некој бил изворот на истото. И сеа глупо можи ќе звучи мн го сакам Бонучи ама поарно Бонучи него Алекс Сандро. Бонучи имаме со кој да го замениме - Калдара, Ругани мислам дека ќе се искалат во класа дефанзивци ама лев бек како Сандро тешко се наоѓа. Aко го донесат навистина Крос и ги искористат парите на него (нема шанса сигурно срање вест) тогаш алал им вера.

Немам коментар за чоеков ^ :love:
Не би бил многу сигурен дека е завршена приказната со Сандро. Ќе се врати Челзи и ќе притисне многу повеќе. Не викам дека ќе биде, ама далеку од завршена приказна.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.833
Поени од реакции
17.783
Не би бил многу сигурен дека е завршена приказната со Сандро. Ќе се врати Челзи и ќе притисне многу повеќе. Не викам дека ќе биде, ама далеку од завршена приказна.
Не вервам дека после ова ќе дозволат да си оди Сандро. Мислам дрка Сандро го користи Челзи за подобар договор. Барал 6-7м а му понудија 6 :)

Изгледа правиме мал ремонт малце приморан и да ако е вистина за тоа на полувреме во ЛШ срам да му е на Бонучи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

C

Castiel

Гостин
Сигурен сум дека е поради тоа на полувреме значи премн весници го пријавија, наводно и играч некој бил изворот на истото. И сеа глупо можи ќе звучи мн го сакам Бонучи ама поарно Бонучи него Алекс Сандро. Бонучи имаме со кој да го замениме - Калдара, Ругани мислам дека ќе се искалат во класа дефанзивци ама лев бек како Сандро тешко се наоѓа. Aко го донесат навистина Крос и ги искористат парите на него (нема шанса сигурно срање вест) тогаш алал им вера.

Немам коментар за чоеков ^ :love:
Да си отидеше сандро ќе пишеше ќе го замени спнинацола или како и да е ништо страшно. Реалноста е што ни Калдара ниту Ругани не можат да го надополнат отсуството што ќе биде оставено од Бонучи назад во јуве. Можеби за 3 -4 сезони да ама сега нема шанса колку и да се тешите со тоа. Ипак праиме мубает за Бонучи. Моментално само два боље штопери има Рамос и Киелини. И во никој случај уште сега не може да се замени со Калдара и Ругани.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.833
Поени од реакции
17.783
Да си отидеше сандро ќе пишеше ќе го замени спнинацола или како и да е ништо страшно. Реалноста е што ни Калдара ниту Ругани не можат да го надополнат отсуството што ќе биде оставено од Бонучи назад во јуве. Можеби за 3 -4 сезони да ама сега нема шанса колку и да се тешите со тоа. Ипак праиме мубает за Бонучи. Моментално само два боље штопери има Рамос и Киелини. И во никој случај уште сега не може да се замени со Калдара и Ругани.
Го употребив зборот калат, значи допрва ќе се прат ама пак имаме квалитетни опции со потенцијал. Додека за Сандро е друг муабетот ама оки ајде не е проблем така нека е сватено :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Dobro lugje znaeme deka e top Bonuci.. Ali od kaj znaes be Casti, mozda nema da se snajde i flop ke bide.. (iako se mali sansite za toa)

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Не дека нема да фали или дека лесно ќе се замени,али вакви апокалиптични муабети се дежа ву секоја сезона.Истиве муабети беа кога се продаваше Тевез,Видал,Пирло,последно беше и со Погба реално сите клучни играчи,некои по мене и поважни од Бонучи во тимов,па пак успевале да склопат конкурентен тим кој не само што доминирал во Серија А,туку и стигнувал до сама завршница во ЛШ.
Иначе директни замени за никој не се донесе и сеуште некои играчи што се продадоа од средината фалат и те како во тимов,али ете се нашле какви такви опции и се продужиле даље.Ќе видиме како ќе биде сезонава и без Бонучи

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Не осакатија, уствари Бонучи не осакати .... ццц не ми се верува ти ебам матер и човекот, ми требаше само 2-3 саати за да те замразам ти ебам гнидата една . МРШ ич да немаш успех, не ти се заблагодарувам за успех у ЈУВЕ оти многу не прекрши, убаво ли ти е сега женати да ја клеца Интераш и да дознаеш а ? убаво лие ? ти ебам .. ауууууууууууууууу изнервиран сум 100%

знам, ќе се помирам и ќе ми помине, нејкам повеке да коментирам многу сум револтиран се најдобро сакам да мислам за клубот бидејки срцето е таму !
форза!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.253
Поени од реакции
8.170
Реално, Бонучи е многу помала загуба од Сандро. На позицијата на Сандро го имаме факинг Асамоа и тоа ќе беше апокалипса а ова со Бонучи не е толку страшно. Страшното е тоа што управата се понаша ко да сме супер маркет, Парма, Сампдорија тимче па кој тим да дојде да побара нешто ние му овозможуваме и да си го земе. Моја проценка е дека играч од калибарот на Бонучи би вредел 40 милиони ама пред 15 години а не во време кога било кој играч на Фиорентина или Џенова би вредел толку. Мораше да му извадат минимум 60 и тоа со попуст и добра воља. И Игуаната сакаше да си иде од Наполи па они ни извадија скоро 100 милиони и не направија магариња а Јуве уште изиграва црвен крст и дава играчи по цени кои бил актуелни минатата деценија.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да си отидеше сандро ќе пишеше ќе го замени спнинацола или како и да е ништо страшно.
Не баш.

Сандро е топ 3 крилни бекови, ептен се над другите (тие топ 3) Бонучи исто е топ но ќе го замени Бенатија/Ругани/Калдара? плус ќе се земе добар ДМ.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.912
Не дека нема да фали или дека лесно ќе се замени,али вакви апокалиптични муабети се дежа ву секоја сезона.Истиве муабети беа кога се продаваше Тевез,Видал,Пирло,последно беше и со Погба реално сите клучни играчи,некои по мене и поважни од Бонучи во тимов,па пак успевале да склопат конкурентен тим кој не само што доминирал во Серија А,туку и стигнувал до сама завршница во ЛШ.
Иначе директни замени за никој не се донесе и сеуште некои играчи што се продадоа од средината фалат и те како во тимов,али ете се нашле какви такви опции и се продужиле даље.Ќе видиме како ќе биде сезонава и без Бонучи
Само што, тоа што е заедничко за сите набројани е што сите беа многу мудро продадени надвор од Италија, со цел да не се засили конкурент. Вие срцето на одбраната, единствениот ball playing CB го давате у Милан, за пресмешна сума. Јунајтед толку Линделоф го плати.

Ова е огромен ветер во грб за Милан.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.249
Поени од реакции
18.460
Иако Бонучи ја демантираше таа шпекулација за во Кардиф, сепак после овие дешавки не ќе да било се мирно во финалето. Значи не е можно, нема теоретски шанси да го договорат играчов за 2 дена...денес му беше прв ден на тренинг после одморот, а утре веќе ќе потпишува за Милан, Марота и компанија никогаш не се одкажале од некој играч толку лесно, можеби од Видал ете и толку. Башка овој има договор до 2022 ако не се лажам, а го даваат за 40 милиони...пффф смешно во најмала рака.

И мене ме нервира тоа, али во овој случај ако Бонучи ја нарушил атмосферата во Кардиф, ондак слободно нека го бркаат од клубот. Не е можно првото полувреме да бевме рамен па дури и подобар противник од Реал, а во второто да ни се деси чист бродолом, дури сите потоа овде на форумов се чудевме што се деси тие втори 45 минути.

Со овој трансфер се е кажано кој си ја има мувата на главата, буквално ги испосра сите 8 години во клубот со дешавкиве последниве 2 месеца.

Фала му за се, му посакувам добро здравје пред се на неговата фамилија, и око веќе да не му видам, никогаш аир да не види во Милан.

@Leo Bonnie предлог за нов ник @Џулијано Џаникеда

@Mondonico ти жив ли си бре?

Ма нек оди се у курац...
Жив сум бе, знаеш дека трансфер периодот ме нервира многу и не сакам да следам што се случува, а конкретно за Бонучи нема да што да додадам, едноставно ако му било стварно за одење во ред е нека си оди, ама за ваква срамна сума од ебени 40 милиони во денешно време не знам што да кажам. Единствена работа што ми паѓа на памет е евентуално ветување/договор за трансфер на Донарума наредно лето во спротивен правец после заминувањето на Буфон. Се друго е нелогично изигравање Мајка Тереза.

Со ова се ствара дупка и на штоперската позиција, каде што нема шанси да останеме на стаклените Киелини и Бенатија, неискусниот Ругани и 36 годишниот Барзаљи. Заедно со десен бек, играч од средината (не Матиќ) и Бернардески стигаме до потреба од 4 нови фудбалери. Шик ако дојде тогаш Пјаца на позајмица, ако не нека остане Хрватот и завршена приказна.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.699
Поени од реакции
88.707
Незнам што се буните за цената, Бонучи сакаше да остане во Италија, а баш нитуедна екипа нема пари да понуди нешто повеќе од 40 милиони.

Рома не се расфрлаат со пари
Наполи треба да им купиш играч па да се расфрлаат (Кавани, Лавеци, Игуаин пример)
Фиорентина е во криза
Лацио имаат скржав претседател
Интер имаат пари, али се сакат тим и незнаат што сакаат
Само Милан одлучи да фрли некоја пара за Бонучи, а се гледаше и на нашиве дека побитно им беше да се ослободат од Лео одколку да ќарат некој денар.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Иако Бонучи ја демантираше таа шпекулација за во Кардиф, сепак после овие дешавки не ќе да било се мирно во финалето. Значи не е можно, нема теоретски шанси да го договорат играчов за 2 дена...денес му беше прв ден на тренинг после одморот, а утре веќе ќе потпишува за Милан
Завршено за два дена, а нема ни толку. Тој агентот негов цел месец доаѓа во канцелариите. Само што медиумите не успеаа да разберат за кој играч се преговара и веднаш не поврзуваа со Квадрадо. Ист агент имаат.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom