Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто ја фаворизирате окта кога и самите велите дека ништо од основниот бизнис не и останал.

Мое мислење е дека окта може да биде новата топлификација.

Pa ima povekje pricini:
1. Ne deka rafinerijata necini - tuku na Grcite taka povekje im odgovara da zimaat gotova i da ja preprodavaat (no ne sekogas bese taka). OKTA pravese upgrade na mnogu postojki i investirase dosta pari vo podmladuvanje i odrzuvanje na opremata.
2. Kako sto pisuvase nekolku stranici nanazad - EU regulativite i nalaga na GR da gi prodade site assets nadvor od GR (slicno kako so STB) i da se fokusira na domasniot pazar da go zakrepne - toa otvara sansa za vlez na nov igrac. Kako sto napisa eden clen zatoa pocnaa da davaat denda za da ja krenat vrednosta (nebare bese 500 den koga se tufkav zasto ja kupiv po 800). sega od 500 do 3000 za circa 2god...
3. Pozicijata na OKTA e odlicna i moze da pokriva golem pazar (MK/SRB/ALB/KS...etc) - vo blizina e samo rafinerijata na Lukoil vo Burgas koja pokriva dr pazar.
4. Neznam dali primetuvate no novi igraci se obiduvaat da vlezat i go skeniraat pazarot - a imase i plan da go liberalizira pazarot da moze povekje lugje da lapnat od kolacot sto pak otvarase vrata za nov vlez i sloboden uvoz.
5. Koef i e mn lucrative 0.6 (5000d / 3000d - momentalno)
6. jas mislam deka OKTA e novata STB a ne nova TPLF...:sneaky:

Окта собраа се што имаше на 3000,уште на старт.

Толку шарен тикер немам видено уште од болната 2008, за момент си помислив дека се фузирале македонска, бугарска (договорот) и албанска (платформа) берза :masa:

Толку шарен тикер немам видено уште од болната 2008

:cautious: Каков шарен, на тикерот гледам само 4 бои: зелена, темно зелена, светло зелена и зелена металик (штипските бурекџилници не ги рачунам за фирми)

:cautious: Каков шарен, на тикерот гледам само 4 бои: зелена, темно зелена, светло зелена и зелена металик (штипските бурекџилници не ги рачунам за фирми)

Ај еве ќе се поправам, не е шарен, туку е обемен :cool:

Ништо спектакуларно... 9.7 м.ден.
него ми се виде интересно ова изедначување на 566 кај "бурекџиине"

се гледа по тргувањето.. инаку алкалоид алл тиме хигх последните 7 год

Sepak e odlicno so ogled na toa deka e sred sezona na odmori.

добра забелешка сезона на одмори, мал промет а берзата индексот оди нагоре. све ми мириса на фонд менаџерчиња со карирани кошулчиња,замрсени косички. кои планираат да објават дека уделот пораснал xx% наредниот квартал па да приберат нови средства. Ама како викаат старите на поклонет коњ заби не се гледат. Има само една колатерала тие што ке ги заглават продавајки им удел .

добра забелешка сезона на одмори, мал промет а берзата индексот оди нагоре. све ми мириса на фонд менаџерчиња со карирани кошулчиња,замрсени косички. кои планираат да објават дека уделот пораснал xx% наредниот квартал па да приберат нови средства. Ама како викаат старите на поклонет коњ заби не се гледат. Има само една колатерала тие што ке ги заглават продавајки им удел .

То е тој модернистички „хеџ-фондам, шортам, главам“ пристап во светот на финансиите во државичево, и секако дека уште некое време ќе го трпиме.[DOUBLEPOST=1499761466][/DOUBLEPOST]
се гледа по тргувањето.. инаку алкалоид алл тиме хигх последните 7 год

Изгледа некој предвреме го добил полугодишниот извештај.

moze li bid/ask za STBP , STB , i TPLF. Blagodaram odnapred.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom