FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

@Zlatikevichius извини сум заборавил, озбилно ги гледав. :icon_lol:

The Age of Shadows
Одличен филм, браво за мене и браво за корејците. Признавам на моменти беше малку досаден ама не беше за исклучување.
И мене најинтересна ми беше сцената во возот, напната сцена беше а и знаев дека гејот Хашимото ќе го извлече подебелиот крај.
Инаку многу смешно ми беше кога е овој јапонецов во тоа ходнико им маваше шамари на тие двајцата :pos: прво на едниот му влезе бам бам на другиот еднаш само, и пак на првиот му се стаи. :pos::pos:
Добар филм, одличен, сум го погодил иако малку се мислев дека е понов, ама (y). 9/10

Wings of Desire
Уф, одамна го гледав скоро и заборавив шо беше. Ама не дека лош беше филмот, туку заборавам јас секогаш.
И тука ќе признаам нешто, ми беше тежок за гледање ама стварно, плус и долг. Ама решив дека покрај се, ќе го изгледам. Не знам баш шо да кажам, не знам со вакви филмови да бирам зборови ама кратко и јасно, ми се допадна филмот од почеток до крај. 7/10

Princess Mononoke
Не знам дали сум спомнал ама јас сум љубител на аниме, и тоа баш вакви. Интересено беше да се помине низ целите тие сцени со борби, секако на моменти и смешни едноставно си уживав, дури не ни приметив дека 2 саати поминале, мислев онака 1 саат и таман уште ќе уживам. Одличен избор, не знам кој беше го заборавив нека ми извини. 7/10[DOUBLEPOST=1499463299][/DOUBLEPOST]
Се изнагледав филмови овие денови, а иде викенд, би требало да се прави маратон, ваљда нема да те излажам ако кажам дека ќе го гледам до недела :D

ЕДИТ: Првиот не почна воопшто, а вториот торент на 86% престана да се симнува... не сум нешо мн упорен у последно време, ама ќе пробам и со уште еден торент ако не биде со овој. Ако не, може Age of Shadows да го пуштам, ваљда ќе ме држи концентрација.
Те држи како да не :ROFLMAO:
Тоа е проклетството на корејските филмови, или ги гледаш одма или следниот пат мораш од почеток.

Сега оваа бабава е уствари сестра на бабата на девојкава што дојде кај неа? Оваа внука и е од сестра и иста судбина доживува како неа?
Ме стресе малце земјотрес дур гледав, па пауза да направам. Го гледам иначе не ве оставам. До пола сум :P

@Zlatikevichius извини сум заборавил, озбилно ги гледав. :icon_lol:

Многу почна да забораваш и си ми станат многу незаинтересиран во последно време, who's the lucky lady? :sneaky:

И те чекам на летер до крајот на неделава.

Ок не беше лош. Прво дур се снајдам кој што е како е, после што знам... Онака ко на филм. Денес им попуштив на сите филмови што ги гледав па ај и на овој.

Ајде се беше ок ама не може да си поминал низ таков пекол, да си направил толку зло на блиски и себеси, си трпел толку и неправди и злоставувања и секакви срања и највеќе да те погоди тоа што мажот на сестра ти не сака да иде со тебе некаде да се држите за рака додека не се знае судбината на жена му и ќерка му кои патем ти се сестра и внука. Другото ми беше така така. Интересен ми беше.
6 би му дала, ама ете нека е 7.

Го прочитав Дејан само во тој дел кај што кажува дека жал му е што не сте виделе тоа што видел тој, па се сконцентрирав да видам нешто, ама не видов. Не ме ни допре а ме допираат мене филмови и за глупости. Кога попатно прочитав страдања, чекав погоден момент да изгледам и да легнам да не ми расипе ден ама... 90% од филмот беа дешавки што требаше да ме издепресираат и замислат ама ништо. Само гледав онака ок интересен филм.

Последно уредено:
Ајде се беше ок ама не може да си поминал низ таков пекол, да си направил толку зло на блиски и себеси, си трпел толку и неправди и злоставувања и секакви срања и највеќе да те погоди тоа што мажот на сестра ти не сака да иде со тебе некаде да се држите за рака додека не се знае судбината на жена му и ќерка му кои патем ти се сестра и внука. Другото ми беше така така. Интересен ми беше.
6 би му дала, ама ете нека е 7.
Нејзе и пред да и биде зет за сестра, а и откако и стана зет за сестра, првенствено и беше љубовта на нејзиниот живот. Затоа.

Не можев да го симнам The Purge, па го пуштив корејскиот.
Премногу ликови, многу имиња, па и двојни агенти, а мене повеќето исто ми изгледат :icon_lol: Малку ми беше досаден, предолг ми се виде, ама сепак добар филм. Голем лајк за капетанот, каков лик еј... (y)
Злате пиши му 7ца од мене.

Чекај @Anon , прво да сумираме се, па после. Сега имам нешто обврски, ќе биде подоцна.

Абе Анон е, нека предложува ајде, нестрплив е човекот.

Абе Анон е, нека предложува ајде, нестрплив е човекот.
Не бе знам дека сум јас, сакав да го буцнам главниов, некако не ми е ажурен у последно време... еве, глеј го, пак некои одложувања сумирање обврски во гужви сум ќе те барам ќе биде не се секирај

Не бе знам дека сум јас, сакав да го буцнам главниов, некако не ми е ажурен у последно време... еве, глеј го, пак некои одложувања сумирање обврски во гужви сум ќе те барам ќе биде не се секирај
Толку ли ти влијаам? Насетувам дека стануваш ко мене по малку, хахаха.[DOUBLEPOST=1499711759][/DOUBLEPOST]Ајде @Anon , take your turn. Друг пат ќе пишам.

Последно уредено:
Филмот е Four Lions (2010) - http://www.imdb.com/title/tt1341167

Според Letterboxd, само wot го има гледано ама кој го врти него (мада го има преценето он), од 10 филма шо ми беа у барабан, 8 од нив беа само ОН да го има гледано.
Го избирам затоа што ми беше премногу добра сериозна комедија, жанрот што многу го поштувам. Трае таманка 1h37min
Исто така, релативно актуелен е со политичка коректност и слично.

Замисли, го гледав пред два дена. Како се бика ова @Anon ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom