Фудбалски/трансфер дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Го направивте Лукаку бетер Хески а се кладам човек да удри еден срч најмалце 2-3 пати ќе е спомнат во секој фан клуб како посакувана адиција :icon_lol:

Луѓе тој е пазарот на фудбалери денес, поготово напаѓачи, и јас сакам нов РВН, Кол, Перси, Руни класа напред ама нема. Ако не е Лукаку, ќе е Мората, ако не е Мората, ете Кејн ама па и Кејн да беше донесен ќе имаше постови како играл селски фудбал и дека бил one hit wonder.

Последно уредено:
Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Го направивте Лукаку бетер Хески а се кладам човек да удри еден срч најмалце 2-3 пати ќе е спомнат во секој фан клуб како посакувана адиција :icon_lol:

Луѓе тој е пазарот на фудбалери денес, поготово напаѓачи, и јас сакам нов РВН, Кол, Перси, Руни класа напред ама нема. Ако не е Лукаку, ќе е Мората, ако не е Мората, ете Кејн ама па и Кејн да беше донесен ќе имаше постови како играл селски фудбал и дека бил one hit wonder.
Тимо Вернер

И Бентеке

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.200
Поени од реакции
25.381
Лукаку не гледам во ниту една осбоина вака на прв памет да е подобар од Бентеке..вие го преценивте како да се работи за Левандовски во споредба со Бентеке ама во суштина многу грешите,не само што статистички се тука по голови (и кога овај беше во Астон Вила даваше по 20+),туку комплетно наликуваат во стилот игра(Лукау е левичар,овај десничар),а ти се дрзна да ги ставиш на вага Нолито и Роналдо како компарација за овие двајца..мислам среди си ги малце аргументите.

Додуша ќе си видите самите дека нема ништо особено да ви донеси за толку многу пари,просечен коњ..секој нормален дефанзивец ќе се справи со него,нема некоја особена техника или пак визија да разигрува со играчите,за брз и спретен не е воопшто..освен што е крупен,игра со глава и шут нема никаква друга карактеристика што отскокнува од Бентеке..исти предиспозиции,исти играчи.

Се сложувам со еден фан на Манчестер Јунајтед кој спомна претходно дека на пазарот и нема некој голем избор за напаѓач со оглед на тоа дека Цане и Гризман се недостапни останаа само Лукаку,Мората,Лаказет и Белоти..е сега Лаказает го немам гледано,а признавам дека Лукаку иако е коњ сепак е подобар од Мората и Белоти..овие двата последните се жива катастрофа.

Џабе се расправаме,ете бујрум ќе почни сезоната па ќе видиме кој е во право
Избегавам со тебе да дискутирам по форумов, зашто како прво не знаеш да водиш нормална дискусија. Контраш си по природа и рипаш од тема на тема само за да го истераш твоето. Како второ не ги читаш целосно постовите на луѓето кои ги цитираш. Како трето на сите им збориш дека биле демек експерти, а ти си си самопрогласен експерт кој според твоето мислење секогаш бил во право.

И не, не сум за Јунајтед, за Реал сум.
Пошо за Лукаку се малце. :jajce:[DOUBLEPOST=1499389184][/DOUBLEPOST]
Он го спореди Лукаку и Бентеке чисто да долови за сличноста на играчите, односно играат иста позиција и имаат иста градба со слични карактеристики. Подобар играч е Лукаку, ама не е нешто WOW за да има мавање од земја.
Не брат, он појма нема што споредува. Сите тука се сложуваме дека според начинот на игра се ист тип на напаѓачи Лукаку и Бентеке, ама според квалитетот едниот е класа над дргиот. Затоа му го дадов примерот на Нолито и Роналдо, по начин на игра и тип на играчи се исти, ама квалитетот на едниот наспрема другиот е небо-земја.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682

Берба е слободен , што збориш така :D .
Инаку топ си е трансферот на Лукаку ( ако е вистина) . Нас ни треба шифоњер центарфор од одамна али ради Шрек измислувавме топла вода и пишање уз ветар , да ми извиниш на зборот.
Некои овде не се задоволни со перформансите на Лукаку против јаки тимови , немам против да ги реши 80% од утакмиците против Стоуковци и компанија а за Сити и Челзи ќе му ја мислиме кога ќе дојдат на дневен ред.
Еден филинг е кога играш со топ тим после 7 победи по ред , па биле они и против слаби тимови , друго е после нерешено дома со некој си Свонси да му одиш на Челзи у Лондон.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ланскиот Погба освен во Реал каде ради одличната 3ка во средината, секој друг топ клуб би го посакал да го има во стартна 11ка.
И како да не ти влезат со клизачи послем ова. Знам дека си го сакаме клубот, ама биде реални за некои работи.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.448
Ko што можеш да видиш, уште пред да се рашири веста утрово, синоќа пишав дека би преферирал трансфер на Лукаку пред Мората. Mindfuck е да дадеш 90 милиони за резерва, играч што нема 1 минута фудбал во Премиер Лига и не може да го исфрли флегматичниот Бензема од прв состав.
А за пари, кога Белоти се проценува на 100 милиони, 75 ми се таман за Лукаку, не и за Мората.
Мората за Белоти е лично и персонално Роналдо феноменот. Иначе Мората не е баш класична резерва на Бензема, играше и он прва постава понекогаш. Сеедно, преценет е како и Лукаку, мада у денешно време нема нормални цени на пазарот.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Избегавам со тебе да дискутирам по форумов, зашто како прво не знаеш да водиш нормална дискусија. Контраш си по природа и рипаш од тема на тема само за да го истераш твоето. Како второ не ги читаш целосно постовите на луѓето кои ги цитираш. Како трето на сите им збориш дека биле демек експерти, а ти си си самопрогласен експерт кој според твоето мислење секогаш бил во право.

И не, не сум за Јунајтед, за Реал сум.

Не брат, он појма нема што споредува. Сите тука се сложуваме дека според начинот на игра се ист тип на напаѓачи Лукаку и Бентеке, ама според квалитетот едниот е класа над дргиот. Затоа му го дадов примерот на Нолито и Роналдо, по начин на игра и тип на играчи се исти, ама квалитетот на едниот наспрема другиот е небо-земја.
Малце ја претера искрено,твоја работа е со кој ќе дискутираш,јас си користам одредени аргументи зошто мислам дека е така бујрум демантирајме а не како Донев да користиш подли зборови демек јас секогаш контрам ама избегаваш да коментираш демек неможиш да се разбериш со мене,ниту контрам ниту ништо впрочем многу работи испаднаа токму јас како што предвидував само не почнав да цитирам и да се кревам наоколу слично како Бентеке кога тврдев дека е просечен играч кога Ливерпул го купија и испадна токму тоа...не сум самопрогласен експерт туку едноставно си коментирам,ако не смеам или ти сметам слободно напиши ќе се повлечам.

Јас ти ги споредувам според стилот,конструкцијата и општите квалитети на еден играч,Нолито и Роналдо се небо земја разлика,но Лукаку и Бентеке се нијанси..неможи Лукаку да го правиш Левандовски во споредба со Бентеке кога чоекот освен шут со лева,игра со глава и што е силен физички нема некој особен квалитет...значи нема техника,визија,пас,осет за асистенција,дриблинг не прајме муабет,брзината една од најклучните елементи за напаѓач му е во минус,многу е предвидлив и секој нормален дефанзиивец лесно се справува со него...

Евертон многу пати ги имам гледано со нивниот англиски стил со центаршутеви што го форсираат каде Колман и Бејнс како бекој добро си ја вршеа работата напред со центаршутевите и нафрлувањата па Лукаку(со неговата конструкција и одличната игра со глава) беше измислен за таа поставена игра и целовкупниот систем на екипата и затоа даваше толку многу голови.

Е сега во Манчестер Јунајтед играчите се малце поинакви од Евертон и што е најбитно стилот е поинаков па ќе видиме како ќе се снајди кога ќе треба малце повеќе да брка и поголемиот дел од работата самиот да ја прави што чисто се сомневам дека го има тој квалитет[DOUBLEPOST=1499423393][/DOUBLEPOST]

За едно нешто што морам да се сложам со фановите на Ман Ју е дека навистина Лукаку е најдобра инвестиција во овој момент со оглед на пазарот..Мората и Белоти се жални играчи и смешно е за нив воопшто да платиш 50+ милиони..и плус тоа Лукаку е проверен играч за ПЛ

Последно уредено:
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Абе пола од вас што коментирате изгледа само во темница го имате гледано. Како бе Лукаку не бил брз, па за таква грамада Флеш Гордон е , Жиру е побрз сигурно
За пливачи ко Мората и компанија е Пелезињо

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.522
И како да не ти влезат со клизачи послем ова. Знам дека си го сакаме клубот, ама биде реални за некои работи.
Еве најреално освен Реал во кој топ тим не би бил во стартна 11ка??

Пак ќе кажам, да имаше повеќе среќа во тие удари кои завршија во статива или од еден куп креирани 100% шанси за гол кои не ги искористија напаѓачиве и статистички ќе беше поефикасен, а и тимот ќе имаше и подобар пласман, говорам пред се за оние натпревари на ОТ кога стварно незаслужено губевме поените. Во споредба со претходните 2 на ЛВГ и таа на Мојс тотално се чувствува неговиот импакт во средниот ред. Со доведување на партнер кој ќе му ја завршува дефанзивната работа и кога ќе има повеќе слобода во играта очекувам уште далеку подобри перформанси од него.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom