Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.531
Поени од реакции
8.091
Еден ден од глава ќе ни се одбијат бизнисиве со Раило ама ајде барем да се вратиме на врвот

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Човек ќе ве остави еден ден.. 300 работи ќе се случат :D

Ко нема вака да не израдуваат и со Наиголан..

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Човек да не ти даде прст, одма цела рака сакаш :D
Ако биде, да биде
Него арно преѓе шо видов дека си го лајкнал Лукаку на фб, иначе до утре ќе ми се собереа уште 5-6 страни за читање :D

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Сега тимов ќе ни биде сочинет од доста млади играчи :D

Рашфорд, Марсијал, Лингард, Лукаку, Де Геа, Погба, Шо, Бејли, Линделоф, Фосу, Туанзебе....

Што се однесува до Лукаку, нека ни е со среќа, иако не сум нешто којзнае колку многу убеден во овој момент дека трансферот е 100% вреден за реализација....особено од аспект на цената која треба да се плати. Но останува да видиме...

Да не бидам сфатен погрешно, ама Лукаку од 22 голa што ги постигна, па едно 18 гола му беа против екипи од долниот дел од табелата кои имаат катастрофална одбрана (Sunderland, Bournemouth, Middlesbrough итн). Против нив си правеше хет-трикови и до некаде така го набилда добриот скор.
Како и да е, гол си е гол, и тоа е за поздрав...НО....
Поентата ми е дека против појаките тимови во ПЛ има очаен учинок што се однесува на постигнатите голови. Секогаш се покажува слабо, и се надевам дека тоа нема да биде случај кога ќе заигра за нас.
Хари Кејн беше сосема друга приказна. Тој имаше далеку подобар учинок....

Според мене, доста подобар избор ќе беше Алваро Мората. Шпанска игра, добро позициониран, доволно брз, добар голгетер и добар реализатор.
По-компактен ми е некако во Јунајтед каков што сакам да го гледам.
Но, тоа е тоа....да бидеме задоволни мора :D

Но од друга страна статистички гледано, колку глупости и киксови правевме и ние претходната сезона против слабите тимови, ни требаше еден ваков играч кој ќе ги „ОТКОПА“ без милост послабите тимови.
Снажен е, добар играч е со глава, доминантен, во голем дел од ситуациите се наоѓа на вистинското место, и до некаде е непредвидлив.
Тоа што е млад е исто така доста важен елемент...

Сепак уште ќе останам со мислите дека ни треба некој брз талентиран играч од калибар на Вилијан, Марсело, Бејл, Перишич кој ќе развие добра брза и прецизна акција.
Ни треба некој опасен брз прецизен креатор со јасна визија за ситуацијата кој не се плаши да се пробие напред и да пронајде напаѓач....
Не може секогаш се да оди преку Рашфорд....

Член од
14 април 2012
Мислења
32.787
Поени од реакции
67.104
Само Варди, Кејн и Азар имаат дадено повеќе голови против топ 6 екипи минатата сезона од Лукаку.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.969
Поени од реакции
7.098
Колку приказни изнапишавме, а уште не е потврден трансферот. :D Инаку јас би бил презадоволен и само против слабите да дава голови Лукаку. Баш со таквите тимови се собираат бодови и оставаш горните да се истребат меѓусебе :ROFLMAO: Кој рече дека мора во сите дерби утакмици да се победи. Па само дома да имаме јак скор, од на пример, 16 победи, 2 нерешени и 1 пораз, тоа се 50 бода. Претходната сезона дома имавме катастрофален учинок од само 8 победи, 10 нерешени и 1 пораз. Тоа е недозволиво за тим кој има амбиции за првите 3 позиции. За споредба Челзи заврши со домашен скор од 17-0-2 а Тотенхем дури 17-2-0 ;) Тоа е тоа што ни фали, да го направиме Олд Трафорд неосвоива тврдина. Лани многу екипи се осоколија поради тоа што киксавме дома и влегуваа многу помотивирано. Сега кога ќе ти дојде еден Бурнемут во 13-то коло, а претходно, во 6 утакмици дома си имал скор 6-0-0 со гол разлика 17-2, ќе се подзамислат малце. :sneaky:

Последно уредено:
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Искрен да бидам го гледав Лукаку уште кога заигра во Андерлехт и од секогаш се сомневам во годините негови. Можеби е тоа предрасуда која владее за црномурестите играчи, но Лукаку изгледаше неверојатно за дете од 16-17 години. :D

Му се радувам на трансферот и се надевам дека не е 29 години :icon_lol:

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.522
Погба како таен агент е пратен по Лукаку. Како што пукнаа вчера вестиве, тој постојано објавува слики до Лукаку.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лукаку ќе има прегледи во LA, само тешко дека ќе полета со екипата во САД, ќе им се приклучи таму.

И после ќе се чудат луѓето како можел Погба од на плажа да дебитира и да изигра 90 минути.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom