GreenRoot
^Зелен^
Јас разбирам дека сака да се помогне, ама со вакви работи не се помага воопшто, освен што се шири поголема паника.
Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
![]()
ма јок бе све то е неписмено у држававаКако лапање букви во текстот, чунки тогаш задрмало додека ја пишувал реченицата...
има можен виновник, (не)човечкиот фактор, некој спомнуват Харп, некој експериментите во акцелераторот во Швајцарија ... уште пред 130-на години Тесла со рачен резонатор предизвикал од експериментални цели во Њујорк силен земјотрес ... ама сега предизвикуваат во други далечни региони, а поред нив ќе страдаат и други сеизмички подрачја, т.н.р. колатерална штета...
Абе каква ниска амплитуда,тоа шо се дешаваше вчера беше канонада од јаки земјотреси.Прво мавна 5ката после то шо се дешаваше мегу 20.00 и 21.00 ги посра и најголемите мачоидни примероци.Интересна работа е шо пред секој земјотрес се слуша некој подмолен татнеж од правец северно од Охрид,по се изгледа од епицентарот.После следи бучава па ударот и така 24 часа без престан.Над 1000 земјотреси во 10тина дена? Голем дел од нив со многу ниска магнитуда, нечуствителни, меѓутоа општиот страв е како последица на мислата дека нешто не е во ред.
сега еден на ТВ24 кажуе дека и порано имало во Охрид едно лето да спие народот на плажа, ама демек не смеело да се шири по весници ( интернет немало)..Абе каква ниска амплитуда,тоа шо се дешаваше вчера беше канонада од јаки земјотреси.Прво мавна 5ката после то шо се дешаваше мегу 20.00 и 21.00 ги посра и најголемите мачоидни примероци.Интересна работа е шо пред секој земјотрес се слуша некој подмолен татнеж од правец северно од Охрид,по се изгледа од епицентарот.После следи бучава па ударот и така 24 часа без престан.
Абе и постариве љуѓе не се сеќаваат дека се дешавало вакво нешто.Имало и порано земјотреси ама не олку долго и олку моќни.сега еден на ТВ24 кажуе дека и порано имало во Охрид едно лето да спие народот на плажа, ама демек не смеело да се шири по весници ( интернет немало)..
б.т.в., Хорхе редовно е во Охрид на одмор, сега дојден е или шета по странство![]()
ти верувам, јас не сум уште во Охрид, мислевме со внучето да одиме од 10-и, ама не ми се иде ако владее паника...ете се јавуваме на комшивката што живее таму до нас, не се јавува..од друга страна со пријател што има куќа во Варош се чувме и тврди не е страшно.... а кај него на гости еднаш мислам 2005 во зима така здрма дека мислев сите џамои ќе се скршат...Абе и постариве љуѓе не се сеќаваат дека се дешавало вакво нешто.Имало и порано земјотреси ама не олку долго и олку моќни.
Оди во здравје читај ја, уште позбунет ќе си.Не сум сугурен дали се заебава или е озбилен/на...![]()
Досега ваква серија во Охрид немало.Е сега ако приателот твој е целден на плажа и после низ чаршија сигурно не ги има сумено земјотресиве толку јако.Иначе денес за среќа некако е смирена ситуацијава,дрмаат некој послаби земјотрси, ама за разлика од вчера е далеку помирно.По се изгледа тлото се смирува,барем така се надевам!ти верувам, јас не сум уште во Охрид, мислевме со внучето да одиме од 10-и, ама не ми се иде ако владее паника...ете се јавуваме на комшивката што живее таму до нас, не се јавува..од друга страна со пријател што има куќа во Варош се чувме и тврди не е страшно.... а кај него на гости еднаш мислам 2005 во зима така здрма дека мислев сите џамои ќе се скршат...