ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е веќе сериозно луѓе, тотално различен тип на земјотреси од оној во скопскиот регион што го имавме прошлата година. Тој во Скопје уште првиот ден удри тој најјакиот од 5.3 степени, и потоа цела недела имаше афтершокови што е нормално.
Овој во Охрид дрма ли дрма, двеипол недели да не престане тлото да се мрда, тоа не ќе да е на арно, дајбоже да грешам и што побрзо да се смири ситуацијава, али маме му ебам човек на се ќе помисли во вакви моменти :(

Не ти е срам да пишуваш вакви глупости?

Taxi-driver-Gif-9.gif

Сега се осети малку во Скопје

пак дрмна ....
еј се му е.ам

И јас се чудам со кого разговарам.
Колку треба да бидеш глуп, затуцан, необразован, прост за да напишеш онакви глупости?
...учам од тебе од сите теми и подтеми на форумов, намбр уан си во тоа, не можам со тебе признавам, оти немам ,,грб,, како тебе па да ме брани тој/таа, што треба да те казни ! ај не ме провоцирај и не туку ме цитираш, шетај малку по Широк сокак кога ќе идеш во градо мене заобиколиме и онака ќе дојде одговорнио сега да те брани - заштитена врста си на форумов ! (y)[DOUBLEPOST=1499119951][/DOUBLEPOST]
пак дрмна ....
еј се му е.ам
...височко пак 3,0 по Рихтер !

Сега се осети малку во Скопје
И затоа што малку се осеќа Скопје сега Шител пак ќе објават.

Какви идиотски наслови некој ќе помисли дека и во Скопје е со јачина 5.1

Screenshot_2017-07-04-00-09-53-324_com.android.chrome.png

Земјотрес во Охрид_ски регион

ice_screenshot_20170703-223620_zpswg6qqgva.png

15 земјотреси од најсилниот со 5,0 Рихтер на ручек, каде има 4,0 и 4,1 по Рихтер што укажува дека тлото се уште не се смирува и најчесто посилните удари се во најрани утрински часови 03 или 04 часот, дај боже да сум грешка !

ice_screenshot_20170703-222044_zpsgo7nuzea.png

п.с.
во подфоумот на темата ,,Случувања во МКД, пред ивесно време имав коментар кој некои членови со подсмев ми го прифатија, кога реков дека кога брат дига рака на свој брат и меѓу себе ќе се убива, (мислејќи за тогашната моментална ситуација во МКД за власт) природата ќе казнува со поплави, земјотреси...сега кој е крив? * Z ? или *G ? нели секогаш имаме кривец за поплавите, земјотресите...
има можен виновник, (не)човечкиот фактор, некој спомнуват Харп, некој експериментите во акцелераторот во Швајцарија ... уште пред 130-на години Тесла со рачен резонатор предизвикал од експериментални цели во Њујорк силен земјотрес ... ама сега предизвикуваат во други далечни региони, а поред нив ќе страдаат и други сеизмички подрачја, т.н.р. колатерална штета...

Нека мавне земјотрес ама некако да успее само да и ја оштети инсталацијата за интернет на нослана Ина, ништо поголема штета. За онакви глупости да пишуваш, треба да си му паднал од раце на докторот што ја пораѓал мајка ти, нема друго објаснување.

Нослата и за поплавата во Скопје пред да се дознае во јавноста колку жртви има се изнајаде гомна и пишуваше според неа "смешни'' досетки , за после да бара солидарност и помош за настраданите. Заслужува да се удара у носот со тап предмет.

Сега имаше земјотрес пред малку во Ѓорче,се потресе малку ....

И сега што поточно претставува тоа во С.Косел?
А) Вулкан
Б) Обична пукнатина (некоја си природна појава/реткост) од која излегува CO2 и S
И немој така не зборете ке имало можеби ерупција во Косел, има народ што се плашат ке ги оставите без сон:), во спат еден екологист бара да се испитаат дувлата во Косел. Исто и од потресите се отвориле уште 6 нови пукнатини (дувла). 4 до старите и 2 нови дувла на некое ритче таму. И да се потсетеме дека САД развија во 2015или2016 оружје што предизвикува Сеизмичка Активност, Земјотресот што беше тогаш во Калифорнија беше предизвикано од тоа, значи нешто ново измислено, без спомнување на ХААРП системот. Туристите ке ни бидат во паника. Во главно можеби е виновно Х оружјето на САД, ХААРП системот или само природна активност. Ајде малку подетално кој е запознат со тоа чудо од Косел нека каже нешто,дали го има посетено, историјата што се случувало со тие дувла дали биле некогаш како еден поголем вуклански кратер и сл...:);)(y)

Podobro mali potresi pa ako saka neka se i 6 spored rigter , na novite gradbi nema nishto da im bide tuku panikata i paranojata se problem i treba da gi iskontrolorame

Dva vo rok od 5 miinuti.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom