ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
хахах осим срањата со хаарп интересни се и оние со вулканот.. да незнаеш кое е поглупо кое не.

Не би претерувал со "глупоста за вулканот". Знам дека повеќето поимот вулкан прво ги асоцира на височка конусна планина од која извираат гасови и лава, ама постои и друг тип на отвор во земјата. Инаку докажано е дека при ерупции постои зачестена земјотресна активност, што не мора да значи дека и овде е случајот.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Caldera

Читнете на пример за Laacher see во близина на Бон и Кобленц и какви последици имало од последната ерупција, а местото изгледа така невино и наивно.

Што се однесува до ХААРП, нивото на таквите конспиративни поврзувања со овие природни случувања е исто како толкувањето дека Свети Илија кога трчал со кочијата по облаците, ги предизвикувал громовите - инфантилно и наивно.

Пак ќе повторам, сите ние шпекулираме и овде и по интернетов. Мора некоја научна институција да го опише контекстот и потенцијалите за катастрофа. А не да ми искача гаре и да дава изјави ко у кладионица "не очекувам". Луѓено се побудалени и мора некако да се информираат.

Е ај сеа...
Ако се чести - многу се чести, не било добро, а ако се смири некое време ви било страв некој појак да не слупа. Чоек не може крај да ви фати :D

Не се заебаајте ова во Охрид шо се дешава да беше во Скопје пола Скопјани во шатори ке спиевме надвор од страв.
Шо се правите супермени од далечина.
Абе стално имат херои од подалеку.Ама ко ќе се на лице место најголеми мрсулковци се!

And.again...Чудно како почесто е навечер, тамам пред спиење:mad:
некој жестоко сексаат на душеци со федери и праат резонации..
така ме зафркаваа и мене пред 35 години, кога по свадбаата бев на мал одмор.. а имаше земјотреси во Скопје.. се сеќаваам во кулата кај АвтоМакедонија, наапукнаа скалите од еден земјотрес во 23ч, луѓето седеа надвор до 02ч а зимно време беше..

По апликацијава вика пак тресело неколку пати во последниве саат време и тоа тројки се. Можно е да ги навикнавме што не ги објавуваат?

И за добро утро во 6:30.
Јачина 3.8 иако многу граѓани и коментари на emsc го етикетираа за посилен.
Имаше уште 2-3 помеѓу овај и тој од шолноќ со јачина околу 3.0
Тој на полноќ (12:05) беше со јачина од 4.1, сабајлето околу 6:30 беше 3.9 и со сигурност траеше меѓу 4-5 секунди со силен звук.

По апликацијава вика пак тресело неколку пати во последниве саат време и тоа тројки се. Можно е да ги навикнавме што не ги објавуваат?
Си тресит нон стоп веќе поќе од 20тина дена, лично јас му неам гајле, дома на горниот спрат имам минимални оштетувања ама не му се замарам за материјалното. Паника кај домашниве немат, но гледам навечер дека многу комшии, а особено од кј зградиве сите в коли се навечер.
А овие кризни штабој/институти ми се најсмешни, за то пишев пред некоја година колку сме неспремни како држава ко ќе се работит за дождој/поплави, пожари, земјотреси, снегој...

Buftat li ushte v Ohrid i Ohridsko ... ?!!
Kako i da e nas Skopjanishchava lani v Septemvri mesec ne zbuftaa nekolku zemjotresi za edna nedela, no eden beshe epten silen 5 i pol stepeni i bogami mi se stresoja gajkite da bidam iskren, cela soba mi se preuredi popajgjaa vazni i chashi od policite, se iskrivija site sliki po zizdojne, jak beshe ... vashite tamu se trojki i chetvorki po intenzitet sho panichite tolku breejjj :):D

...до сега се регистрирани 9 земјотреси во охридско преспански регион :
2,9 R (0 км длабочина)
2,0 R (9 км длабочина)
3,8 R (2 км длабочина)
2,8 R (2 км длабочина)
2,3 R (9 км длабочина)
3,2 R (5 км длабочина)
2,9 R (2 км длабочина)
2,3 R (1 км длабочина)
2,9 R (0 км длабочина)

-последниот потрес скоро на површина ( 0 длабочина), а другите во различна длабочина, но на иста локација што само ми го потврдува моето мислење дека тоа се слоевити поместувања, вертикално триаглестите траси со различна длабочина, доколку ќе отиде пак на 10 км во длабочина треба да очекуваме поголем земјотрес со повисока магнитуда !

Fig-8-A-Triangular-facets-along-the-west-coast-of-Lake-Ohrid-near-Udenisht-Village.png

...најсилниот денес е со 3,8 Рихтер на само 2 км длабочина

Fig-14-Sketch-of-the-major-neotectonic-features-at-Lake-Ohrid-resembling-a-seismic-or.ppm

Ма какви раседи, какви бакрачи. Се знае ова дека е од ХААРП-от.

што само ми го потврдува моето мислење дека тоа се слоевити поместувања, вертикално триаглестите траси со различна длабочина, доколку ќе отиде пак на 10 км во длабочина треба да очекуваме поголем земјотрес со повисока магнитуда
Важи, ќе очекуваме поради твоево "ценето" мислење (у наредниве 10 милиони години ќе има некој ваков, сигурно)
OMG :confused: GTFO :facepalm:

И операции на отворено срце можеш да праиш....мислаааам, сигурно знаеш, ама немаш пробано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom