@Strelec jas ne mu rekov na covekot da zeme vivax tuku mu dadov predlog za klimi a vo toj predlog go spomnav i tvojot omilen gree a za montaza nitu sum monter nitu diler na klimi mojot sovet bese dobronameren covekot sam neka si odluci
Normalno ke mi e omilen GREE na niv se gream nekolku godini, kako sum se greel i kolku sum postiral i merenja i sve sto treba za da educiram i pomognam a ne da zarabotam, Gree e 50% Daikin a sto e Vivax sega i kaj se pravi u Zagreb da ne se pravi?, Gree se prodava i vo Nordiski zemji kade ne se bas taka naivni lugeto da pagjaat na folovi od monteri od tipot "dobra e", tie klimi se i testirani tamu od nezavisni laboratorii na temperaturi koi se bitni za niv (-15 i poniski) i se objavuvaat kako preporacani klimi barabar uz jaki Japanci (Nordic verzii), jas ne trolam kako nekoj tuka so nafrleni par recenici "dobra e" "zadovolen sum" i slicno, pokazuvam i dokazuvam. Da imase Vivax/Midea sto da pokaze i da dokaze ke bev i za niv. Ednostavno pogolem procent dobiva od \Midea i go batlaiva Gree....pecalat na stara slava koga bea Gree a ne deka se podobri sega kako prepakuvana Midea od bognznae koja zastarena Mideina serija.
Da bea kako sto treba kje napisea AERI e identicen Midea model toj i toj so tocen product kod i model i specifikacii....a ne da lazat narod i prodavaat 3,5ki so golemi kapaciteti koi nakraj sepak imaat mnogu poslabi energetsdki nalepnici od 2,8 i pod toa.