Wimbledon 2017

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2017?

• Вкупно гласачи
    53
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Брееј оваа Лисицки колкави бутови направила ццц. Она си беше полна од секогаш (ко нејзината противничка сега :D), ама ова е веќе премногу за професионален спортист.

И после се чудам зашо 1,33 за Ваври, ебате менталното животно

браво за медведев!

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
29368ceb2e05a36f774bdd4d8b07c005.jpg

МРШ ДОМA

Да умре од сколиоза.

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
Јасно беше дека ќе има тежок меч, ама кое ти е ова курчење бе? Сервира уште додека аплаудираат публикава, ебате тоа менталниот, шо се пријавуваш ако не ти се игра. Па повреда па нз шо, до пред пола саат "come on" , од тогаш едвај чекаш да завршиш.

Wimbledon 2017

latest

Неофицијалното Светско првенство во тенисот, започнува токму денес и ќе се игра во текот на наредните 2 недели, до 16ти Јули. Според мене може да очекуваме многу интересни турнири и во машка и во женска конкуренција, без некои поизразити фаворити ниту кај едните, ниту кај другите.

Кај мажите бранител на титулата е Енди Мареј, кој е и прв носител и број еден тенисер во Светот. Но формата на Мареј во 2017та е мизерна и ако судиме според тоа, многу тешко дека ќе успее да дојде до својата 3та круна на Вимблдон. Кога би издвоил еден тенисер како фаворит за освојување на турнирот тоа би бил Роџер Федерер, кој на 35 години има реално добри шанси за освојување на 2 ГС титули во една сезона. Роџер е маестрален оваа година, а веќе освоените 7 титули во Ол Ингланд Клубот даваат дополнителна тежина на неговата улога на овие терени. Тука е и Џоковиќ, кој го освои Истбурн пред некој ден, како и не толку сјајниот на трева - Рафаел Надал, кој исто така доживува "втора младост" оваа сезона. Ноле и Рафа, заедно со Стен Вавринка чекаат кикс на Мареј со што би можеле да ја нападнат позицијата тенисер број 1 во Светот уште на овој турнир. Ждребот во машка конкуренција, тука.

Во женска конкуренција дефинитивно ќе имаме нов освојувач на Вимблдон. Серена Вилијамс триумфираше минатата сезона, а како што сите знаеме таа е бремена и не е во можност да игра на овогодинешното издание. Азаренка од друга старна се враќа после бременоста и иако не е во топ форма, јас лично се надевам дека ќе истурка што е можно подалеку. Како фаворит искрено не знам која би ја издвоил, бидејќи кај жените буквално се е можно. Носител број 1 е Кербер, која минатата сезона стигна до финалето. Ждрепката за жените.

12516350.jpg

Спорт Клуб ќе врши пренос на нивните канали, со секојдневно јавување во живо од Лондон. Освен тоа ќе има и на Еуроспорт 2. Да се надеваме на интересни 2 недели, па нека победат најдобрите.
Mi ide za kosa da go fatam toj sto ve naucil da kazuvate neoficijalno svetsko prvenstvo vo tenis. Takov termin ne postoi. The championship znaci shampionat Wimbledon i nema vrska so svetsko prvenstvo.

Taка сакаат Британците да си го етаблираат турниров.

Повеќе знаци на живот покажува Род Лејвер него Делпотро.

Клизан само му фати место на некој друг тенисер, можеше да откажи уште пред стартот на турнирот, секако влечеше повреда.

Делпо пак ќе го разберам, ама Гаске?
Што? 1.10 му дале, 10-3 во меѓусебните за Ферер, смешно стварно. Јас очекував да тепа Гаске ама да изгуби бар еден сет и да се помачи, ама ете братот се надмина себеси. :D

Лопез, до зглобо ли е бе брат? До шо е работата? Земи предавај ако не ти се игре.

Lopez povreda ili go jade jako ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom