Wimbledon 2017

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2017?

• Вкупно гласачи
    53
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.863
Поени од реакции
44.306
Wimbledon 2017

latest

Неофицијалното Светско првенство во тенисот, започнува токму денес и ќе се игра во текот на наредните 2 недели, до 16ти Јули. Според мене може да очекуваме многу интересни турнири и во машка и во женска конкуренција, без некои поизразити фаворити ниту кај едните, ниту кај другите.

Кај мажите бранител на титулата е Енди Мареј, кој е и прв носител и број еден тенисер во Светот. Но формата на Мареј во 2017та е мизерна и ако судиме според тоа, многу тешко дека ќе успее да дојде до својата 3та круна на Вимблдон. Кога би издвоил еден тенисер како фаворит за освојување на турнирот тоа би бил Роџер Федерер, кој на 35 години има реално добри шанси за освојување на 2 ГС титули во една сезона. Роџер е маестрален оваа година, а веќе освоените 7 титули во Ол Ингланд Клубот даваат дополнителна тежина на неговата улога на овие терени. Тука е и Џоковиќ, кој го освои Истбурн пред некој ден, како и не толку сјајниот на трева - Рафаел Надал, кој исто така доживува "втора младост" оваа сезона. Ноле и Рафа, заедно со Стен Вавринка чекаат кикс на Мареј со што би можеле да ја нападнат позицијата тенисер број 1 во Светот уште на овој турнир. Ждребот во машка конкуренција, тука.

Во женска конкуренција дефинитивно ќе имаме нов освојувач на Вимблдон. Серена Вилијамс триумфираше минатата сезона, а како што сите знаеме таа е бремена и не е во можност да игра на овогодинешното издание. Азаренка од друга старна се враќа после бременоста и иако не е во топ форма, јас лично се надевам дека ќе истурка што е можно подалеку. Како фаворит искрено не знам која би ја издвоил, бидејќи кај жените буквално се е можно. Носител број 1 е Кербер, која минатата сезона стигна до финалето. Ждрепката за жените.

12516350.jpg

Спорт Клуб ќе врши пренос на нивните канали, со секојдневно јавување во живо од Лондон. Освен тоа ќе има и на Еуроспорт 2. Да се надеваме на интересни 2 недели, па нека победат најдобрите.

Последно уредено:
Ајде нека е со среќа, чисто да се најавам. :D

Dedo Roger do kraj !

На Кирјос му треба пауза од тенисот и санирање на таа повреда , џабе форсира во последните неколку месеци кога не бива.

Ајде аирлија нека е првиот дожд. :D

Во женска конкуренција дефинитивно ќе имаме нов освојувач на Вимблдон. Серена Вилијамс триумфираше минатата сезона, а како што сите знаеме таа е бремена и не е во можност да игра на овогодинешното издание. Азаренка од друга старна се враќа после бременоста и иако не е во топ форма, јас лично се надевам дека ќе истурка што е можно подалеку. Како фаворит искрено не знам која би ја издвоил, бидејќи кај жените буквално се е можно. Носител број 1 е Кербер, која минатата сезона стигна до финалето.

Во женска конкуренција најсериозни кандидатки за освојување се двете Чехињи, Каролина Плискова и Квитова. Јас лично мислам дека Плискова ќе освои. Игра одлично на трева, сервира најдобро на светот во женска конкуренција, доаѓа од освоен Истбурн, се е на нејзина страна. Од младите Контавејт може да истурка далеку, и таа има игра за на трева. Остапенко нема шанса да го повтори успехот од РГ. Иако изјавува дека тревата и е омилена подлога, нема доволно добар сервис за успех тука. Мислам дека неа најмногу и одговара земјата и спориот бетон. Од другите, Вонзиацки игра добро но не може да игра со тенисерки како Квитова или Плискова, Халеп се движи одлично но со оној сервис нема да може, Свитолина не ја бива на трева. Венус ја гледав денес, се мачи со Мертенс, ја стигнаа годините. Друга тенисерка не гледам која би можела посериозно да конкурира. Радванска игра очајна сезона, Мугуруза исто е изгубена, а Конта имаше повреда во Истбурн а и секако не беше во најтесниот круг на кандидати. Азаренка не би се изненадил да испадне уште прво коло. Ја гледав со едно ја Јапонче пред една недела, направи милион неизнудени грешки.

Кербер ја заборавив, таа нема никаква шанса за успех овде, без разлика што е прв носител.

И јас сакав токму Плискова да ја спомнам како фаворит, ама викам ај поарно ќути си, секако женски тенис не сум гледал веќе подолго време. :D

Во женска конкуренција најсериозни кандидатки за освојување се двете Чехињи, Каролина Плискова и Квитова. Јас лично мислам дека Плискова ќе освои. Игра одлично на трева, сервира најдобро на светот во женска конкуренција, доаѓа од освоен Истбурн, се е на нејзина страна. Од младите Контавејт може да истурка далеку, и таа има игра за на трева. Остапенко нема шанса да го повтори успехот од РГ. Иако изјавува дека тревата и е омилена подлога, нема доволно добар сервис за успех тука. Мислам дека неа најмногу и одговара земјата и спориот бетон. Од другите, Вонзиацки игра добро но не може да игра со тенисерки како Квитова или Плискова, Халеп се движи одлично но со оној сервис нема да може, Свитолина не ја бива на трева. Венус ја гледав денес, се мачи со Мертенс, ја стигнаа годините. Друга тенисерка не гледам која би можела посериозно да конкурира. Радванска игра очајна сезона, Мугуруза исто е изгубена, а Конта имаше повреда во Истбурн а и секако не беше во најтесниот круг на кандидати. Азаренка не би се изненадил да испадне уште прво коло. Ја гледав со едно ја Јапонче пред една недела, направи милион неизнудени грешки.

Кербер ја заборавив, таа нема никаква шанса за успех овде, без разлика што е прв носител.
Доаѓам да го пишам ова и гледам Ставро ми го украл постот. Буквално истото сакав да го пишам... На Плискова време и е за прва ГС титула, измислена е нејзината игра за на трева. Секако тука е и Квитова која не смее никако да се отпише, ама според мене нема да освои она зашо се враќа после долга пауза и не е во најдобар ритам. Знам дека освои во Бирмингем ама не е исто мал турнир и Слем, башка мислам дека има некој килограм повеќе во однос на порано.

Кај мажите Федерер е прв фаворит, а лично јас сметам дека Мареј нема да освои, а исто и Ноле. Ќе видиме, можно е да видиме и некој сосема трет освојувач овде, сепак тревата е најнепредвидлива подлога од сите. Јас Киргиос сметав дека може да направи чуда овде али јебига повреден дојде.
Може и Чилиќ да изненади, има он одлична игра за на трева, само треба и пар мадиња да си набави во меѓувреме. :icon_lol:

Надал добар денес...
Противнициве на Рафа во првиве две кола се по мерка, и Јанг и Милман му одговараат, добри од основна, просечни сервиси, таман да се привикне на подлогата. Качанов е доста поопасен од двајцава, и очекувам да му земе барем сет.
Од 4то коло натаму Милер, Чилич итн...Ќе видиме. Искрено очекувам полуфинале да стигне.

Одличен беше Рафа денес со оглед на тоа дека немаше припремни мечеви на трева пред турниров, освен два егзибициски меча против Бердих и Хас. Има поволен ждреб иако Марин е сериозен противник на трева и реално очекувам Рафа да иде во втората недела оваа година. Добри сите сегменти од играта, без проблем се витка во колената и играта изгледа добро.[DOUBLEPOST=1499102637][/DOUBLEPOST]Одличен прв сет од Медведев, најтешкиот можен противник во првото коло за Стан. Источен грип, рано и ниско удирање на топчето, добар сервис и игра како измислена за брзите подлоги. Треба Стан да убаци малце и спин во играта зашо Медведев лошо реагира на истиот, иако на трева најмалце ефективност има тоа зашо е најбрза подлогата.

Последно уредено:
Ебате идиотот Томи Хас, оди гледај Вимблдон од дома, што се пријавуваш кога не знаеш кај тераш.

Иначе Хас беше со високои амбиции на турниров и целеше кон неговиот прв Грен Слем трофеј со оглед на фантастичната форма во цутот на неговата младост и неговиот прајмтајм. Штета, големо разочарување за Германците кои силно веруваа дека нивната млада надеж ќе стигне најмалку до полуфинале.

Како го шитна Стен последниот гем од третиов сет...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom