Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
mala pomos vo plan sum da zemam klima se raboti za stana mn vazno mi e da ne potfrli vo greenje na zima sobata so planiram da ja zatopluvam e 22kvadrati preklog nekoja klima samo da ne e nad 40000

mala pomos vo plan sum da zemam klima se raboti za stana mn vazno mi e da ne potfrli vo greenje na zima sobata so planiram da ja zatopluvam e 22kvadrati preklog nekoja klima samo da ne e nad 40000
22м2 во стан било која 3.5kW инвертер подобар модел ке брка работа. Неколку подобри предлог модели.

VIVAX ACP-12CH35AERI
GREE LOMO GWH12QC-K3DNB4G
CARRIER iPlus 42QHC012DSA / 38QHC012DSA
VIVAX ACP-12CH35AEVI
PANASONIC CS/CU-RE12RKE
DAIKIN FTXB35C/RXB35C
GREE AMBER GWH12YC-K6DNA1A
TOSHIBA MIRAI RAS-13BKV-E/RAS-13BAV-E

на постот од горе да се надоврзам..

Carol, Zero Dark Thirty, Before Midnight, Gone Girl, The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo, Mad Max, Spotlight, The Lobster, Boyhood, The Tree of Life, Her, Never Let Me Go, Drive, Nocturnal Animals, Breath, Captain Fantastic

https://www.aliexpress.com/item/1PC...lgo_pvid=1d4df57b-c390-441b-bdad-eba6269370d8
Univerzalni dalinski za klimi.
Istite na bitpazar se po 250-300den. I provereno rabotat.[DOUBLEPOST=1498979045][/DOUBLEPOST]
Еее се кошта пари :) а идејата е што поевтино да биде, башка така климата ке работи во последниот мод и не е воопшто практично бидејки климата е висока ке ти треба столче да се качуваш за да палиш/гасиш на секое.
Treba da si zeme nekoja so se uklucue na auto mode so pleskanje na racete. :LOL:
Mislam deka poveketo klimi koga ke ja isklucis od steker i povtorno ke ja vklucis se ulkucuva samata avtomatski na auto mode, letno vreme 26-27c zimno 22-23c, barem kaj mojata 10+ god stara toshiba e taka.

Последно уредено:
Jas mislev site klimi imaat kopce za uklucuvanje zatoa sto jas do sega site klimi sto gi imam koristeno imale kopce beko korel on-off i vivax inverter site imaat kopce a mislam deka sepak ne e mnogu skapo toa da go imaat site kako opcija kako i site tv sto imaat kopce za uklucuvanje

Jas mislev site klimi imaat kopce za uklucuvanje zatoa sto jas do sega site klimi sto gi imam koristeno imale kopce beko korel on-off i vivax inverter site imaat kopce a mislam deka sepak ne e mnogu skapo toa da go imaat site kako opcija kako i site tv sto imaat kopce za uklucuvanje

мислам дека сите имаат само што не е видно кај сите, има монтери на клими на темава па нека кажат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Part 3:
Raw, Logan, The Turin Horse, Prometheus, Alien: Covenant, Birdman, Beasts of the Southern Wild, Neon Demon, War Horse, 12 Years a Slave, Melancholia, Super 8, The Host, Martian, хобитите, стартрековите, The Zero Theorem, новите Planet of the Apes, Sicario, The Wave, Train to Busan, Snowpiercer, Looper, Edge of Tomorrow, Coherence, Predestination, Another Earth, Endless Poetry, Holy Motors, Silence, The Master, Once Upon a Time in Anatolia, Moonrise Kingdom, Amour, Toni Erdmann, Blue is the Warmest Color, Leviathan, The Great Beauty, Timbuktu, Son of Saul, The Artist, A Separation.

Последно уредено од модератор:
Ја земавме Виваксот АЕД 3.5ка, па сега ме интересира за монтажата, дали во монтажата следува и држачи за надворешната единица или треба сами да ги направиме?

Ја земавме Виваксот АЕД 3.5ка, па сега ме интересира за монтажата, дали во монтажата следува и држачи за надворешната единица или треба сами да ги направиме?

Mislam deka sekoj servis koga doaga da montira klima oni si nosat drzaci zatoa sto drzacite ne se prodavaat so klimata
Najubavo prasaj go monterot sto ke ja montira dali ke donese mislam deka oni nosat drzaci

Ima li nekade vo skopje samo izolacija za cevki za klima 3,5ka? ovde vo tetovo mi nuda samo 15-20mm od parno i da gi stavam dvete vo edna, ebagi amaterite. Iskinata mi e izolacijata na edna fuego sto sakam da ja stavam vo ducan

Kade moze da se najdat onie najloni koga se pravi servis hemisko cistenje vodata tece vo niv so crevo nadvor i se zakaciva na vnatresnata edinica.

Isto taka dali nekoj znae kade ima pvc kanali za instalacija cefkite od klimata da gi vmetnam vo tie pvc kanali za da izgleda estecki podobro

Jas ja imam Articot 12, top pominav zimovo, i mozez da ja najdes na google, za razlika od modelite na gree il vivax sto se prodavaat samo tuka u RM...
Па мангупи посочениот модел Арктик (до завчера беше) 29,900, ја качиле две иљадарки! Им тргнало!
Добро, не те убедива дека C&H е уствари GREE Lomo regular...
Со истите ознаки те со ист компресор! Имаш куп видеа каде се гледа дека C&H e препакуван GREE те само ставена налепница C&H и толку ...
еве уше еднаш:
Ломо Регулар GWH12QC...
upload_2017-7-4_13-19-29.png
C&H CH-S12FTXLA ARCTIC
upload_2017-7-4_13-21-34.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom