ЕП (U-21) 2017 - Група Б

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Ѓорѓев и Елмаз!!!
:bravobe::oeoeoe:

Турчево ќе биде играчиште. Ѓорѓев голчиште.
Живоста што ни требаше во 1-во полувреме ја внесоа во 2-ро.
Добро бе у курац со овој Зајков више ебате Мојсовот ебате. Му прави фаул у 90 минута.
Алексовски лета у празно за вториот гол. Чиста среќа што ја фати таа претходно.
Ааа бе тепај ги таму ебате примаш гол безвезе. Пу да ти ебам.
Заврши реално ама не сум задоволен.

Елмас треба да игра прва постава заедно со Барди на сред, а Бабунски кај ке го ставите незнам. :)

Добро е бе, шо плачиме сеа?

Кајгана експертиза на дело.
Дај боже секогаш кога ги критикувам, да вратат со подобра игра и голови. Не е проблем, ќе издржам цитирања од сите тука, кои маслинка не чекаат некого да фатат за збор и да се направат паметни, демек следат се кој, што коментира и водат евиденција, па после се ситат ако згрешиле во прогнозата. Како што играат така ќе ги коментираме. Еве за второто полувреме можам да кажам дека се подобрија многу, но најреално е нерешено, пошто и цел живот во фудбал само со нерешени се тешиме, никого појак од нас немаме победено, па така и сега. Голманот колку што спаси топки, толку и ја посра на крајот. Сосема погрешно позиционирање и се падна во вода, место голема радост на крајот, само нерешено за утеха. Али ништо страшно, ние секако не сме екипа со амбиции за пласман и самото учество многу значи за овие играчи. Само да се надеваме да направат добри трансфери надвор во добри екипи, па да очекуваме нешто кога ќе стигнат најдборите од овде, во сениорската екипа. (y)

Кај игра голманот Милинковиќ Савиќ сега? Не можеше да добие работна дозвола за Манчестер па напушти.

Мислам потпиша за Торино пред некоја недела

Кај игра голманот Милинковиќ Савиќ сега? Не можеше да добие работна дозвола за Манчестер па напушти.
Зимово Синиша го собра у Торино, од следната сезона најверојатно и прв голман ќе им биде.

Јако изиграа, ѕверови, браво, јас сум презадоволен. Знаат да превземат иницијатива, знаат да покажат муда и да направат пресврт (не знам дали на сениори некад тоа им успеало).

Нема разочарување, изгинаа во второ. Како и да и со победа и нерешено исто ни се фаќаше, само со победа над Португалија идеме понатаму.
Абе пишав и пред стартот на првенството, пролаз во следна група е претешко за било која репрезентација, а не пак за нашата која е дебитант. Сосема небитно е дали ќе поминат во 1/2 финале, од 4 екипи само 1 поминува, па еби му мајката.. Ама мака ми е што испуштивме победа, прва победа на било која Македонска репрезентација на едно ЕП/СП. :)

malku poinakov pristap i vrodi so plod ovoj bod e mal za evropskoto prvenstvo no golem za makedonija ,pokazavme deka ne sme glineni gulabi i deka imame karakter i bravo decki sekako mn me maci so ispustivme pobeda vo 90 min ali da ne zaboravime srbija e svetski prvak vo mladinskive kategorii ,aleksovski spasi siguren gol i na krajot primi po mene ispliva ,prviot gol na srbite bese ofsajd no mozebi i penal za niv od tuka

Машка игра во второ само што дефанзивно сме боранија.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Добро бе у курац со овој Зајков више ебате Мојсовот ебате.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Постов ВРВ хахахахаха

Иначе како што кажа, Елмас и Ѓорѓев ја свртеа утакмицава (и Барди исто топ). Респект за оваа тројка (а и Алексовски, и покрај тоа што повеќето го кривите за вториот гол ама 3 чисти гола спаси).

Кои се овие што ги наоѓаат на ТВ Нова за анкетите бе? :pos:

Еден вика "па според резултатите до сега, се супер, се најдобро.. мислам дека Србија тепа вечер", друг "тепаме 5 посто, 5 разлика" - сигурно нема појма како се игра фудбал. :D Трет вика дека нашите кажале оти сите се преслаби за нас, ама нема веза, сите ќе не победат. xDDDDD

Абе ајде може и ќе тепавме ама играва ни беше лоша. У нивна половина едвај неколку два три паса ако сврзевме. Едне куп пасови место да се направат порано, комплициравме или чекавме без потребно. Колку само нафрлаувња од страна ни ги одбиваа или не ни стигнувавме да нафлриме пошто ќе ни ја украдеа топката. Дриблинзи на моменти непотребни. Првата утакмица многу поубаво ја изигравме.

Абе пишав и пред стартот на првенството, пролаз во следна група е претешко за било која репрезентација, а не пак за нашата која е дебитант. Сосема небитно е дали ќе поминат во 1/2 финале, од 4 екипи само 1 поминува, па еби му мајката.. Ама мака ми е што испуштивме победа, прва победа на било која Македонска репрезентација на едно ЕП/СП. :)
Да, башка рачунај дека победа на ЕП ќе носеше многу поени за рејтингот на репрезентацијата (оти овие се бодуваат мислам дупло од квалификациските), така да по овие квалификации и со победа да извадевме на првенствово, идната ждрепка минимум во трет барабан ќе бевме, а многу веројатно и втор (ако следнава генерација солидно пројде, а имам верба во нив, против Гибралтар и Ерменија би требало вкупно 4 победи минимум да имаме а и со другите сигурно ќе имаме шанси).

Sekoja Cest za presvrtot iako izpustivme na krajot pobeda. Milevski pogodi vo crno koga gi vnesi Gjorgjev i Elmas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom