Разбирам дека е hate it or love it, дури и разбирам зошто е hate it or love it, но сепак ми треба мало појаснување чуму ниската оценка за Smrt u Sarajevu на Данис Тановиќ. А @MyloXyloto , a @Shawn Spencer ? Мене ми беше преубав, од секој аспект, еден од најдобрите балкански од последниве неколку години. За Американчиштава што го хејтаат - сфаќам. Они дека немаат историја, не им е ваљда ни важна ничија историја, па познавањата од светската историја им се еднакви на моите познавања од ботаниката на амазонските прашуми, па веројатно и ништо од филмов не разбрале. Ама Сребрената мечка во Берлин лани - позаслужена, здравје!
Note to myself - не верувај на сечија критика, не биди скептик, седни, изгледај, увери се сам.
Note to myself - не верувај на сечија критика, не биди скептик, седни, изгледај, увери се сам.

Типов поштено си растури, а и другиве двајца не беа воопшто лоши. Ксенија Маринковиќ почнувам да ја обожувам, царица! Дуке Бојаџиев исто така си растури, цел филм. Појма немав дека он ја направил музиката, иако ми звучеше некако познато додека гледав, ме потсеќаше на моменти на музиката во Wingless на Иво Трајков. Јосипа на крај - ежење! Атмосфера - перфектна... Ма воопшто не можев да најдам замерка за ништо во филмов, прекрасен! Не знам дали имаат право да го пријават за Оскар Хрвативе, лани S'One Strane им беше кандидат нели, но ако имаат, тогаш би имале сериозни шанси за да влезе бар во топ 9.