- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.480
- Поени од реакции
- 119.309
Јас не реков на секој прекин, него дека има многу прекини во текот на мечот. А и сам знаеш дека има доста спорни моменти нарочито во тензичните мечеви, ако планираат на секој секунд да прекинуваат игра за да видат дали Рамос одглумел фаул, дали било милиметар офсајд, ондак намочај му се на таквиот фудбал. Фудбалот е игра на маргини, односно има доста отстапки, за мене има посебен шмек кога Ибра ќе ти збрца лакт и никој тоа нема да го види, а потоа ќе го насамари дефанзивецот да добие црвен картон. Без разлика што ова спаѓа под “валкана игра“ сепак ваквите работи му даваат шмек на фудбалот, а со ова видео технологијава постои голема опасност овој спорт да се роботизира што мене лично не ми се допаѓа.Сакаш да кажиш секој прекин треба да има репетиција?
Од офсајди стигнавме до секој прекин, напредуваш со аргументиве исто како и со сопирањето на времето.
Ќе се најди формула, не бери гајле. Нема да биде ни како тенис а ни како кошарка. Ќе се прилагоди на фудбалот и играта.
А баш ради такви лигави тимови како Барса и Реал е потребна. Кога ќе прикажат една симулација на бим, проследена со жолт картон, секако ќе им текне уште еднаш да симулираат. И интересно е што ми викаш да не се фаќам ко слеп за стап за аутите а уствари ти секој ебан прекин го напрај кандидат за репетиција и прекин на игра.![]()