Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга,

Последниве две недели се прошалтав во 4 градови. Со 4 автобуски компании. Колку патиштата ни се ужас. Мизерија, дупка до крпена дупка. Ваљда ќе си поминев појако ако ми пројдеше алергијава и ако последниве два дена бев без воспалено грло.
Сум пишала и пак ќе пишам, греота и жал осеќам за несамостојни особи. Оние зависни од се од мама и тато. Магаре од 23 години ја викнало мајка му 5 дена да му готви за он да учел за испит. Која греота човече, која лига од човечко битие. Дали и јас ќе се претворам во мајка што свесно ќе дозволи децата во иднина да и се неспособни морони? Веројатно сега се растат такви генерации, глуп до поглуп.
Друго. На човек што е без амбиција за повеќе, за постојано учење и надградба, што му се доволни 20к за цел работен стаж во земјава, пиши пропало.

Me: Ок, уозибили се, мастубацијата е болест, мора да се контролираш!
Also me 5 minutes later:

19184318_10213568686074218_1105064495_n.png

Вчера за првпат бев на градски и за прв пат ја гледав нашата репрезентација.Иако немаше скоро никаква атмосфера јас бев воодушевен како и секое дете кое за прв пат влегува на таков стадион.Играта беше никаква да но на натпреварот разбрав дека колку и да сме слаби и неуспешни во фудбал ние друга репрезентација немаме.Колку и да е ФФМ криминално колку и да играчите нема да играат од срце секогаш ќе ја бодрам.Никогаш нема да ја заборавам глетката на стадионот кога Ристевски го постигна голот и звукот на гледачите кои ќе го паметам уште многу години.

ПС:Пријатно бев изненаден и од тоа што имаше голем број на роми на трибините кои достојно ја испеаа химната и слодобно можам да кажам навиваа и повеќе од самите македонци.

Вчера за првпат бев на градски и за прв пат ја гледав нашата репрезентација.Иако немаше скоро никаква атмосфера јас бев воодушевен како и секое дете кое за прв пат влегува на таков стадион.Играта беше никаква да но на натпреварот разбрав дека колку и да сме слаби и неуспешни во фудбал ние друга репрезентација немаме.Колку и да е ФФМ криминално колку и да играчите нема да играат од срце секогаш ќе ја бодрам.Никогаш нема да ја заборавам глетката на стадионот кога Ристевски го постигна голот и звукот на гледачите кои ќе го паметам уште многу години.

ПС:Пријатно бев изненаден и од тоа што имаше голем број на роми на трибините кои достојно ја испеаа химната и слодобно можам да кажам навиваа и повеќе од самите македонци.
Друже жал ми е што тешко дека ќе начекаш пун стадион да осетиш што е атмосфера, тоа вчера според мене беше катастрофа, освен прославата на голот.

p.s Памти некој кога последен пат на нашиов стадион биле напраени бранови?
Бонус прашање Дали бар 40% знаат што значи бранови на стадион од овие сега шо идат?

Се прават бранови, ама бранови во покушај. Не можеш да направиш бранови ако стадионот ти е полу празен. Еден и единствен натпревар каде што Филип II беше напунет на сите трибини беше натпреварот со Ирска на отварањето на стадинот.

Зошто се сметаш нешто поразличен од ромите? Зошто се роми?! Или се осеќаш некако со 'плава' античка крв па можеш слободно да кажиш дека они се нешто помалку од самите македоници во оваа мочана државичка? Кои се тие македонци? И после имало платформи, к*р се тресе. Со ваков мајндсет заслужувате и оваа педа земја што е останата да се расцепка меѓу соседиве и да ја снема и од мапа и од историја. 90% од самите македонци се со бугарски пасоши и истите ќе ги омаловажуваат другите националности. Ти и таквите како тебе сте срам за било која матична држава, макар и да станува збор за Тунгузија. Канцер на демократија и еднаквост.

Знам дека сум прошла низ стресен период кога поради аритмија не можам да заспијам во никакви саати како овие а утре сум на работа и капак ми се спие, очиве сами ми се затвораат. Не сум човек кој потклекнува при стрес, можам да се справам и со 200 различни притисоци и рокови одеднаш ама затоа ~7 дена потоа, главоболки, аритмија, често будење низ ноќта, штрецање во сон па дури и некои глупи соништа без никаква логика :facepalm:

Кеј уште 8 дена до дефинитивно најважната одлука во мојот живот. Позитивна без разлика шо ќе се деси и во кој правец ќе тргне , ги начекав како лист за 50 денари со 100 К добивка со уште една утакмица која лесно се брани.
Добитен бајо мој без разлика шо ќе се деси. :jeeee:

Зошто се сметаш нешто поразличен од ромите? Зошто се роми?! Или се осеќаш некако со 'плава' античка крв па можеш слободно да кажиш дека они се нешто помалку од самите македоници во оваа мочана државичка? Кои се тие македонци? И после имало платформи, к*р се тресе. Со ваков мајндсет заслужувате и оваа педа земја што е останата да се расцепка меѓу соседиве и да ја снема и од мапа и од историја. 90% од самите македонци се со бугарски пасоши и истите ќе ги омаловажуваат другите националности. Ти и таквите како тебе сте срам за било која матична држава, макар и да станува збор за Тунгузија. Канцер на демократија и еднаквост.
Eј, фала брат што си ме реплицирал сега гледам наместо цигани по грешка роми сум пишал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom