Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Skorpi jas nemam problem so sto si napisal. Jas imam problem so delot od populacijata sto smeta deka e ok da glasaat sipcite od svici ili da se preglasuva za nekoja fatime od kosovo a da e problem nasite da mozat da glasaat ili kazat sto mislat na temata.
Ќе се појави некоја ултра-десничарска партија кај и да е. Обично тоа се случува после ваква дијагноза, ако Европа е било каков пример. Не велам дека тоа ќе е добро или лошо, може да биде со такви и дабетер, ама кој што дробел, тоа ќе срка, само во таквиот случај и шипците ќе го јадат, ако не пребегаат по Косово и Албанија.[DOUBLEPOST=1497110001][/DOUBLEPOST]
Malcolm van den Газолижачић, така нешто му беше никот.

Тоа со светските војни нека не те чуди. Пред некоја година имаше отворено тема и снимено видеа како му ги снемало парите од некоја банка со "шкрат во името, или така нешто" (Циге втор дел!?), така го познав.

И во видеата го тупеше како и во писмово. Повеќе зборуваше за светски војни и австро-унгарци, отколку за проблемот со банката, што јасно кажува дека дечкото е очајна курва за внимание и има патолошка потреба да се фали со своето знаење, како што може да се забележи и во содржината на писмото до Заев, како и во thumbnail сликата од веста, каде држи дебел магистерски труд. :LOL:

Интелект и образование никој не му спори, но газолижачкиот карактер и очајната потреба за внимание му се одвратни, гнасни, дно.

Сигурно и Заев додека го читал писмото (ако воопшто го прочитал) го пукало туѓ срам и си велел во себе "пу, да тибам газолижачот одвратен, кур ќе добиеш повисока функција".
Malcolm van den Сабаховић. Ми беше познат ликот, сега ми текна дека го знам и лично. Попознат ми беше со стариот ник Biafra или како и да беше. Не сум го видел иначе во вакво светло, ова ми е ново. Како и да е, нека му е со среќа, бог знае дека исповработени се по институцииве луѓе што не знаат реченица да сврзат, да не правиме муабет за друго, он барем има знаење што некој може позитивно да го употреби.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Toa sto ziveam na drugo mesto si e moj izbor. Ne go menuva faktot deka sum makedonec. Ne me znaes dovolno za da komentiras sto i kako pravam za podobruvanje na drzavata. Ti ako seruvas sliki i kukas za gladnite u afrika ne znaci i drugi na toa se limitiraat.

Gledas, glupi domorodci glasaat stalno za kriminalci se edno od koj tabor. Sto e najtragicno so sekoja promena na garniturata na vlast dobitnikot go znaeme site. Ama pak gi glasate, a sega najnovo ete ne ni veruvate na pisani tekstovi, kazani zakani, izjavi vo parlament, izjavi na tugi premieri i nasi politicari. Noevi, domorodci e blag termin za vas.
Твој избор е, пошто си сфатил дека тука нема курац, не па живот. Не реков дека не си македонец, реков дека немаш право ти од таму да кажуваш што е добро за мене, човек кој живее, работи тука, во Македонија. Не те знам доволно добро тоа е факт, не те знам воопшто и не коментирам за тоа дали знаеш или не знаеш да водиш бизнис, дали си добар родител или не, туку коментирам за темава, дека немаш право ти од таму, да ми кажуваш на мене. Не, не шерувам слики, само ти напраив паралела на глупоста која ја тресна. Живееш некаде и се грижиш за пропаѓањето на Македонија, исто како што јас живеам во Македонија, мезам ќебапи и лајкувам слики за гладните во некое Афричко село. Сфаќаш?

Дали с(м)е глупи или не, остави ни нас да си заклучиме и осетиме на наша кожа. Ако сакаш да не подучиш, укажеш и докажеш дека може подобро, повели, дојди, добредојден си, во спротивно, глеј си работа таму некаде, на Далечниот Исток.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Твој избор е, пошто си сфатил дека тука нема курац, не па живот. Не реков дека не си македонец, реков дека немаш право ти од таму да кажуваш што е добро за мене, човек кој живее, работи тука, во Македонија. Не те знам доволно добро тоа е факт, не те знам воопшто и не коментирам за тоа дали знаеш или не знаеш да водиш бизнис, дали си добар родител или не, туку коментирам за темава, дека немаш право ти од таму, да ми кажуваш на мене. Не, не шерувам слики, само ти напраив паралела на глупоста која ја тресна. Живееш некаде и се грижиш за пропаѓањето на Македонија, исто како што јас живеам во Македонија, мезам ќебапи и лајкувам слики за гладните во некое Афричко село. Сфаќаш?

Дали с(м)е глупи или не, остави ни нас да си заклучиме и осетиме на наша кожа. Ако сакаш да не подучиш, укажеш и докажеш дека може подобро, повели, дојди, добредојден си, во спротивно, глеј си работа таму некаде, на Далечниот Исток.
Hm, vo mk ima zivot, samo ne e toa sto jas sakam bar sega za sega. Ne znaci deka eden den nema da se vratam tamu taka da na eden nacin segasnite vasi odluki ja afektiraat i mojata idnina. Ne e isto bas taka?

Nemozam da ve ostavam, koga bea ovie ostaveni napravija cel kup gluposti od smena na ime i zname do tat i privatizacijata. Vo red e da se jade govna za kolata kupena od grujo a istpvremeno treba da zaboravime za viceto i global? Cekaj malku ovie bile rezim a ovie samo sakaat da smenat se zivo i divo ama so nivno lol.. Aj da ne tupime ke te najdam na stadion za nekoja nedela pa ke pravime muabet u zivo

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Hm, vo mk ima zivot, samo ne e toa sto jas sakam bar sega za sega. Ne znaci deka eden den nema da se vratam tamu taka da na eden nacin segasnite vasi odluki ja afektiraat i mojata idnina. Ne e isto bas taka?

Nemozam da ve ostavam, koga bea ovie ostaveni napravija cel kup gluposti od smena na ime i zname do tat i privatizacijata. Vo red e da se jade govna za kolata kupena od grujo a istpvremeno treba da zaboravime za viceto i global? Cekaj malku ovie bile rezim a ovie samo sakaat da smenat se zivo i divo ama so nivno lol.. Aj da ne tupime ke te najdam na stadion za nekoja nedela pa ke pravime muabet u zivo
воопшто не. ако не зимаш плата од овде, немаш бизнис овде македонија никако не влијае на твојата иднина. гледај си ти у аустрејлија да биде се ок и немаш гајле.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
воопшто не. ако не зимаш плата од овде, немаш бизнис овде македонија никако не влијае на твојата иднина. гледај си ти у аустрејлија да биде се ок и немаш гајле.

Imam i biznis i vraboteni i nekretnina i familija i zelba eden den da ziveam tamu. Taka da teraj si magareto i ne se mesaj.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Imam i biznis i vraboteni i nekretnina i familija i zelba eden den da ziveam tamu. Taka da teraj si magareto i ne se mesaj.
ние магарињата одамна ги изфрливме од употреба. напредна македонија, не е толку заостаната колку што мислиш.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
ние магарињата одамна ги изфрливме од употреба. напредна македонија, не е толку заостаната колку што мислиш.
Не беше ти што кажа дека наместо блиндирана требало кочија да се вози, како симбол на МК? :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.272
прво за Ленче...се работи за тоталка, тешка сообраќајна несреќа.. имаше и сопатник кој остана непознат за медиумите
Лејјј, покољ направила Ленче таму по планињено...а баш ја сметав за добра цура, штета :'(

</3

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730

Jok beter e. Jas ve sporeduvav so filipinite sega gledam deka i tamu narodot ima poveke svest. Negde izmegu kambodza i vietnam poveke vi prilega. Taman rezimi i komunjari da si igrate

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Не беше ти што кажа дека наместо блиндирана требало кочија да се вози, како симбол на МК? :D
коњска кола, и кочиите ни се напреднати сега имаат по една коњска сила.

Jok beter e. Jas ve sporeduvav so filipinite sega gledam deka i tamu narodot ima poveke svest. Negde izmegu kambodza i vietnam poveke vi prilega. Taman rezimi i komunjari da si igrate
терај си тогаш ти таму, еби си курви, глеј само да не закачиш нешто па да ти отпадне курето.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
коњска кола, и кочиите ни се напреднати сега имаат по една коњска сила.

терај си тогаш ти таму, еби си курви, глеј само да не закачиш нешто па да ти отпадне курето.

Si teram de, ne se sekiraj za mene misli mu ja ako se dupne gumata na kolata sto ja kupil grujo, 20 000 evra bilo da se smeni guma spored letko... Ebate noevite

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Jas nemam nisto protiv kupenite vozila. Mene imidzot na drzavata mi e pobiten nego nekoj miljon evra.
Мене ми е уште побитен имиџот на државата од тебе, само не знам кој тоа ќе импресионираш со Мајбахот коа ќе го возиш по дупки?!
Или тие шо ги возат знаат која дупка сме од држава подобро од нас...нејсе бе, да не одам подалеку, и Словенија имиџот го градеше преку екстра луксузни службени возила, имаа и тие некој проект како СК14 за Љубљана? За имиџот прашвам не за друго.
Него, како нема некој новинар да провери колку пати е Владата и Собранието реновирано од независноста до сега, а колку студентските домови и болниците и училиштата, пошто овие последните градат имиџ бе друже, не демит барокот на министерства. Бар јас така мислам, може и Словенците и Финците ама па шо разбираат тие...

П.С Прашај СР Германија 90те како додели парична и воена помош, за нас во тој период комплетно да оформиме вооружени сили и шо напраја тогашните главучи...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom