Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Jas ziveam vo drzava kade se e podredeno pod konec a pravam pari vo drzavi beter od makedonija, za niv makedonija e vegas, i pazi toa go pravam ko stranec, druga rasa i kultura i bez vrski.

Ne e problem da ziveam vo mkd, ednostavno nekam da delam vozduh so relativno pogolem del od populacijata koja e totalno nesposobna za nisto, eve gledas i sam do kaj doturkavte. Dovolno mi e nekolku nedeli vo klub med macedonia da se vidam so tie sto treba i sibam nadvor.

Ti zhabe zivees tamu koga so sila se pravis slep i vikas deka platformata ne postoi. Ednostavno dzabe. Inace ti rekov ne se sekiraj od kaj se mojte informacii, sekiraj se od kaj se tvojte i kako ti toa go povrzuvas.
Лесно е сите да живееме во држава каде што се' е подредено под конец и притоа да праиме пари со што и да праиме во држави кои што се бетер од МКД. Ти само си ја нашол формулата за најлесна заработка, притоа да избегаш од оваа вукојебина, пошто знаеш дека тука колку и да си способен, не можеш да успееш ако не му го зимаш на некој под маса. Ти не си сакал да го земеш и си отишол, во ред.

Е сега, кога ти си сватил како е тука, кога те заболело кур за Македонија, те заболело цеф за жителите тука, пошто никој не ти е битен освен тие луѓе што ги гледаш на пар недели во годината КОЈ ти дава право да ги судиш оние кои што велат дека им е преку кур од нешто и сакаат да сменат, по секоја цена? По 10ти пат ќе го поставам прашањето, кој си ти, односно кои сте вие, на 10к километри од МКД, кои не ја ни чувствуваат мизеријата и дијареата која се шири тука, кај нас, како канцер од највисок степен да не' осудувате нас, оние кои што сакаме промена? Кој си ти, кој ти дава тебе за право? Нит работиш тука, нит живееш, нит зависиш од Македонија, притоа, си ја оставил Македонија for good, затоа што не ти треба. Кој си ти?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
http://a1on.mk/archives/749577

Не знам дали дечково лиже за повисока функција, или евентуално се умилкува за да ја задржи старата, али вакво патетично и очајно газолижење одамна немам сретното. :LOL:

Еклатантен пример за подлизурко, амеба и опортунист, со најниско ниво на достоинство и самопочит. Е тоа е талогот на едно општество - неспособните партиски сендвичи и ваквите газолижачи и Пандовци, кои за да напредуваат со кариера мора да одржуваат ректална хигиена на пастирите над нив.
Пишал и "Четири години траеа светските војни". Со оглед на тоа колку се внесол во уредување на текстот за се останато, сметам дека ова не му е ненамерен и испуштен лапсус, туку навистина смета дека двете светски војни траеле по 4 години.

А што е најсмешно, се работи за член на форумов, ако не се лажам.
Сериозно? Кој?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Jas ziveam vo drzava kade se e podredeno pod konec a pravam pari vo drzavi beter od makedonija, za niv makedonija e vegas, i pazi toa go pravam ko stranec, druga rasa i kultura i bez vrski.

Ne e problem da ziveam vo mkd, ednostavno nekam da delam vozduh so relativno pogolem del od populacijata koja e totalno nesposobna za nisto, eve gledas i sam do kaj doturkavte. Dovolno mi e nekolku nedeli vo klub med macedonia da se vidam so tie sto treba i sibam nadvor.

Ti zhabe zivees tamu koga so sila se pravis slep i vikas deka platformata ne postoi. Ednostavno dzabe. Inace ti rekov ne se sekiraj od kaj se mojte informacii, sekiraj se od kaj se tvojte i kako ti toa go povrzuvas.
Да беа ко тебе Гоце, Даме, Питу, Јане... никогаш немаше ни да постои Македонија.
Дури и е поарно шо такви си се тргнаа од овде барем да не сметаат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Si odbral sto sakal. Se slagam ima poevtino. Eve zaev sega neka odberi poevtino nesto. Evtini i lesno politicki poeni za nego
Како прво, не може што сака. Кога ќе ги даде парите од сопствениот џеб, тогаш што сака. Кога е од држвани пари ќе си сноси одговорност.
На Заев & Co. попаметно им е да не одберат ништо и да ги сместат тие пари каде што има неодложлива потреба. А има такви места колку да сакаш.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Друже, таму е подредено под конец затоа што некој засукал ракави и работел и се изборил за тоа. Не пребегал во друга земја да го вади лебот и да суди од далеку. Од затворска колонија до тоа што е денес имало многу работи и жртвување, да не им било лесно кога почнале? Ти си дошол на веќе сервирана маса, кај нас уште за чаршафот и дамките на него се караме.

Ете сам викаш дека можеш да живееш овде ако сакаш, ама не сакаш, заради луѓето. Биле неспособни. Па кога вие способните бегате надвор од државата, во услов на одлив на способни, мозоци и таленти, кој бе друже сакаш да ти гради држава?

Тоа што се прават слепи за албанизацијата на државава си е нивен проблем. Само кога заминувате, го губите правото да судите затоа што не сте дел од населението тука кое ќе го трпи исходот од тоа за кое што предупредуваш. Џабе што се грижиш за платформата кога друг ќе го јаде стапот, таа нема да ти стигне до Австралија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Како прво, не може што сака. Кога ќе ги даде парите од сопствениот џеб, тогаш што сака. Кога е од држвани пари ќе си сноси одговорност.
На Заев & Co. попаметно им е да не одберат ништо и да ги сместат тие пари каде што има неодложлива потреба. А има такви места колку да сакаш.

Daj da vidime zakon spored koj premier ne mozel sto saka. Ako ima takov zakon neka lezi. Ako nema i kako najvisok naroden prestavnik e on i ima pravo da odberi togas dzabe zborime. Moze da kazes samo deka ne postapil moralno ili nesto slicno.

Eve ti vikas zaev treba na drugo mesto da gi smesi, slobodno, kaj saka, ke vidime sto ke napravi.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Пишал и "Четири години траеа светските војни". Со оглед на тоа колку се внесол во уредување на текстот за се останато, сметам дека ова не му е ненамерен и испуштен лапсус, туку навистина смета дека двете светски војни траеле по 4 години.

Сериозно? Кој?
Да не грешам душа ама мислам дека Малкомот е ова.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Лесно е сите да живееме во држава каде што се' е подредено под конец и притоа да праиме пари со што и да праиме во држави кои што се бетер од МКД. Ти само си ја нашол формулата за најлесна заработка, притоа да избегаш од оваа вукојебина, пошто знаеш дека тука колку и да си способен, не можеш да успееш ако не му го зимаш на некој под маса. Ти не си сакал да го земеш и си отишол, во ред.

Е сега, кога ти си сватил како е тука, кога те заболело кур за Македонија, те заболело цеф за жителите тука, пошто никој не ти е битен освен тие луѓе што ги гледаш на пар недели во годината КОЈ ти дава право да ги судиш оние кои што велат дека им е преку кур од нешто и сакаат да сменат, по секоја цена? По 10ти пат ќе го поставам прашањето, кој си ти, односно кои сте вие, на 10к километри од МКД, кои не ја ни чувствуваат мизеријата и дијареата која се шири тука, кај нас, како канцер од највисок степен да не' осудувате нас, оние кои што сакаме промена? Кој си ти, кој ти дава тебе за право? Нит работиш тука, нит живееш, нит зависиш од Македонија, притоа, си ја оставил Македонија for good, затоа што не ти треба. Кој си ти?

Makedonec sto saka da se sredi drzavata i eden den da bide i tamu se pod konec. Problemot e sto del od domorodcite otrapnale na se pa veke ni rabotat ni razmisluvaat. Jas ne sum problemot. Ne glasam. Ti glasas taka?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Makedonec sto saka da se sredi drzavata i eden den da bide i tamu se pod konec. Problemot e sto del od domorodcite otrapnale na se pa veke ni rabotat ni razmisluvaat. Jas ne sum problemot. Ne glasam. Ti glasas taka?
Бреј, Македонец што сака да се среди државата а истиот тој Македонец е на 10к оддалеченост и под средување подразбира „јадење гомна на форум против клетите комуњари кои се здружени со клетите шкиптари“.

И јас сакам да нема гладни, еве цел ден шерувам слики на фејсбук и стискам лајкови за Зукерберг да донира по долар у Уганда и Руанда. Ти ебам логиката извртена.

Гласам, гласаВ за нова партија, партија без криминална позадина, она за кое што плаче Македонецот веќе 20тина години.

„Абе да има некоја нова партија, да нема криминал а не овие есдеес или дпмне“. Излага таква партија, не ја гласаат пошто се „наркомани“ и „вообразени“. Пу да ти ебам логиката утепана.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Он е, човек со мозок потежок и поголем од мадињата на Столе, да бидеме реални.
Нема збор за тоа дека беше еден од најпаметните членови на форумов, само многу го тупеше со manure. Му еам ботот :icon_mrgr:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Бреј, Македонец што сака да се среди државата а истиот тој Македонец е на 10к оддалеченост и под средување подразбира „јадење гомна на форум против клетите комуњари кои се здружени со клетите шкиптари“.

И јас сакам да нема гладни, еве цел ден шерувам слики на фејсбук и стискам лајкови за Зукерберг да донира по долар у Уганда и Руанда. Ти ебам логиката извртена.

Гласам, гласаВ за нова партија, партија без криминална позадина, она за кое што плаче Македонецот веќе 20тина години.

„Абе да има некоја нова партија, да нема криминал а не овие есдеес или дпмне“. Излага таква партија, не ја гласаат пошто се „наркомани“ и „вообразени“. Пу да ти ебам логиката утепана.
Toa sto ziveam na drugo mesto si e moj izbor. Ne go menuva faktot deka sum makedonec. Ne me znaes dovolno za da komentiras sto i kako pravam za podobruvanje na drzavata. Ti ako seruvas sliki i kukas za gladnite u afrika ne znaci i drugi na toa se limitiraat.

Gledas, glupi domorodci glasaat stalno za kriminalci se edno od koj tabor. Sto e najtragicno so sekoja promena na garniturata na vlast dobitnikot go znaeme site. Ama pak gi glasate, a sega najnovo ete ne ni veruvate na pisani tekstovi, kazani zakani, izjavi vo parlament, izjavi na tugi premieri i nasi politicari. Noevi, domorodci e blag termin za vas.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.431

Сериозно? Кој?
Значи бивши член? Бидејќи не гледам некој таков во архивата на форумов.
Malcolm van den Газолижачић, така нешто му беше никот.

Тоа со светските војни нека не те чуди. Пред некоја година имаше отворено тема и снимено видеа како му ги снемало парите од некоја банка со "шкрат во името, или така нешто" (Циге втор дел!?), така го познав.

И во видеата го тупеше како и во писмово. Повеќе зборуваше за светски војни и австро-унгарци, отколку за проблемот со банката, што јасно кажува дека дечкото е очајна курва за внимание и има патолошка потреба да се фали со своето знаење, како што може да се забележи и во содржината на писмото до Заев, како и во thumbnail сликата од веста, каде држи дебел магистерски труд. :LOL:

Интелект и образование никој не му спори, но газолижачкиот карактер и очајната потреба за внимание му се одвратни, гнасни, дно.

Сигурно и Заев додека го читал писмото (ако воопшто го прочитал) го пукало туѓ срам и си велел во себе "пу, да тибам газолижачот одвратен, кур ќе добиеш повисока функција".

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.730
Да беа ко тебе Гоце, Даме, Питу, Јане... никогаш немаше ни да постои Македонија.
Дури и е поарно шо такви си се тргнаа од овде барем да не сметаат.

Pa i so niv postoese 14 dena. Ah i site gore dole bile daskali u stranstvo. Ama aj bitno i ti prokomentira nesto.[DOUBLEPOST=1497109454][/DOUBLEPOST]
Друже, таму е подредено под конец затоа што некој засукал ракави и работел и се изборил за тоа. Не пребегал во друга земја да го вади лебот и да суди од далеку. Од затворска колонија до тоа што е денес имало многу работи и жртвување, да не им било лесно кога почнале? Ти си дошол на веќе сервирана маса, кај нас уште за чаршафот и дамките на него се караме.

Ете сам викаш дека можеш да живееш овде ако сакаш, ама не сакаш, заради луѓето. Биле неспособни. Па кога вие способните бегате надвор од државата, во услов на одлив на способни, мозоци и таленти, кој бе друже сакаш да ти гради држава?

Тоа што се прават слепи за албанизацијата на државава си е нивен проблем. Само кога заминувате, го губите правото да судите затоа што не сте дел од населението тука кое ќе го трпи исходот од тоа за кое што предупредуваш. Џабе што се грижиш за платформата кога друг ќе го јаде стапот, таа нема да ти стигне до Австралија.

Skorpi jas nemam problem so sto si napisal. Jas imam problem so delot od populacijata sto smeta deka e ok da glasaat sipcite od svici ili da se preglasuva za nekoja fatime od kosovo a da e problem nasite da mozat da glasaat ili kazat sto mislat na temata.

Neka ne priznaat pod ustavno ime, posle kako sakate terajte. Toj del ne afektira site drugo si e do vas, sakate galii, bolnici, podmornici ili povisoki plati terajte. Ne mi pravi razlika. Mene mi e seedno koj e na vlast jas samo sakam pobrzo da se stabilizira situacijata tamu so minimalni otstapki kon plemeto.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom