Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.275
Поени од реакции
13.238

Никако не би го продал, меѓутоа во игра е солена цифра од 50 милиони евра + играчот сам сака да си замине а како негова замена се спомнуваат играчи како Ди Марија, Џејмс, Бернардески, Берарди.

Одличен играч, еден од најдобрите што заиграле у овој беден период во кој ни се наоѓа тимот, вистински професионалец и борец на терен.
Ужас, Грозни поздрав баки. :smirce:
Хамес крило е тиква.
Ди мариа не доаѓа па мајка јана нека е!Бернандески е најисфорсираниот играч на планетава земја и да го замениш перишич со него е исто како да си си пукал во колено.
Берарди ми е ќејф што е интераш изгорен,инаку пак е огромен даунгрејд во однос на перишич.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Перишич беше јак напред и плус се враќаше назад чистеше топки, имаше снага да ора 90+ минути и на крај беше меѓу првите со највеќе истрчани километри. Можеби не е светска класа ама голем борец, дефинитивно ќе фали!

Се шпекулира дека сам сакал да си оди, @Fredy Guarin не гледам што толку ги ругаш од управа на секој ебан трансфер. У реду е, не работат баш најдобро тоа сите го знаеме ама за секој потег не се они тие што го повлекуваат. Плус гарант голем дел играчи беа договорени со лажна надеж (ветување) дека од оваа година дефинитивно се враќаме во ЛШ, така да не би ме изненадило и уште некој друг да биде жртвуван или сам да побара да си оди.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.009
Добро бе како е можно Милан да ни кради трансфер?! :facepalm:
kradenje na transfer e ako primer dvata tima ispratat ponuda ili inter e u napredna faza na pregovori, pa da otide kaj niv, ko kondogbija sto ispadna nas igrac, ete ti edna ogromna korist od '' kradenjeto ''.

Rodrigez e trgnat ko transfer cel uste pred pola godina, nit se pregovarase so wolfsburg nit nisto, taka da ne gledam kako toa milan im go '' ukrale '' na Inter, koga Inter ne se ni obidoa da go donesat, niti pak ispratile oficijalna ponuda. Sto znaci, Rodrigez ne e cel na ekipata za sezonata ili sezonite sto sledat, seedno. A i seriozno, rodrigez : ))), aj james rodrigez da e pa da te razberam, ama vaka. :D
Интер има далеку поголеми проблеми од Милан внатре во тимот, џабе е тој кеш шо Сунинг неплански го фрла 2 години по ред па затоа секоја споредба со Кинезите од Милан е смешна пошо 2 години водење клуб и 1 месец водење клуб не може да се споредуваат.
Suning timot pocnuvaat da go vodat od godinava, neznam od kaj toa deka go vodele 2 godini, i fakticki od ova leto pocnuvaat so proektot so ogled deka baraa i garancii od fifa za dozvola da trosat, do lani Tohir go imase glavniot zbor, a i Morati isto u pozadina znaese da ima nekakvo vlijanie.

p.s. za perisic se kuka be :pos:, minimumot sto ke go dobijat za nego e 45m evra, odma neka se izgubi, uz put i brozovic neka go zeme, od niv dvajca ke ispadne deka 80m evra ke lapame sto e eden od mnogute pokazateli deka fudbalov otisol u tri lepe ... a i murinjo isto u paket so sportov.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Ако добијат понуда од 45+ милиони за Перишиќ е премија. Сезонава помогна многу, после Икарди он ни беше најдобар играч, АМА најголем проблем беше неговата неконзистентност, еден натпревар предобар, наредните два како да не игра. Сепак, он сака да си оди и игра ЛШ, што е разбирливо со оглед на тоа дека нема 21 година па да чека да се пласираме.

Доколку си отиде, губиме голем hard worker, нешто што не сме имале долго време, ама се надевам соодветно ќе го замениме. Ди Марија е невозможна опција, едноставно преголема плата, а и зошто би ги напуштил ПСЖ, нема смисла. Од Фиорентина викаат дека тешко да го продадат Бернардески на италјански тим, а Берарди е десно крило, не гледам потреба ниту логика зошто би го купиле. Ама затоа ХАМЕС, одма да го соберат (иако не е крило, класа од играч е), ќе гази у лига со Кротоне, Спал и Киево.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.275
Поени од реакции
13.238
kradenje na transfer e ako primer dvata tima ispratat ponuda ili inter e u napredna faza na pregovori, pa da otide kaj niv, ko kondogbija sto ispadna nas igrac, ete ti edna ogromna korist od '' kradenjeto ''.

Rodrigez e trgnat ko transfer cel uste pred pola godina, nit se pregovarase so wolfsburg nit nisto, taka da ne gledam kako toa milan im go '' ukrale '' na Inter, koga Inter ne se ni obidoa da go donesat, niti pak ispratile oficijalna ponuda. Sto znaci, Rodrigez ne e cel na ekipata za sezonata ili sezonite sto sledat, seedno. A i seriozno, rodrigez : ))), aj james rodrigez da e pa da te razberam, ama vaka. :D

Suning timot pocnuvaat da go vodat od godinava, neznam od kaj toa deka go vodele 2 godini, i fakticki od ova leto pocnuvaat so proektot so ogled deka baraa i garancii od fifa za dozvola da trosat, do lani Tohir go imase glavniot zbor, a i Morati isto u pozadina znaese da ima nekakvo vlijanie.

p.s. za perisic se kuka be :pos:, minimumot sto ke go dobijat za nego e 45m evra, odma neka se izgubi, uz put i brozovic neka go zeme, od niv dvajca ke ispadne deka 80m evra ke lapame sto e eden od mnogute pokazateli deka fudbalov otisol u tri lepe ... a i murinjo isto u paket so sportov.
Како го кажа ова ^за перишич се кука^ мислиш бејл и хазард ги имаш у екипа.А се враќаш у реалноста и гледаш дека кандрева мртвиот и бијабјани ти остануваат како опции за таа позиција.

Друго - гледам пак филмови се праат за бернандески,берарди и слични пренапумпани играчи за кои да се донесат ќе треба да се даде целата сума од перишич (за еден од нив).
Така да никако неможам да го разберам трансферов.Исто како што неможев да разберам зошто го продадоа јоветич за на негово место да дојде габивол и зошто толку пари за кондогбија дадоа коа имавме играчи на таа позиција.

За брозович си во право.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Член од
29 март 2013
Мислења
4.707
Поени од реакции
4.552
Како што кажав, со Ди Марија све би им простил, дури и минативе неколку сезони наназад!:cool:
Или во најмала рака Хамес...

И не знам оти го сметате за невозможен трансферов на Ди Марија поради тоа што не сме во ЛШ, овие во Кина за ЛШ одат?
Само добра парица и не би имало проблем.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.957
Поени од реакции
116.533
Скроз оправдан потег од страна на Перишиќ, човекот дојде овде по трофеи, успеси и играње ЛШ, а доби само еден голем кур и ништо повеќе. Погоре ја пцуев управата не ради трансферот на Перишиќ (кој 100% ќе се деси), него поради неспособноста веќе неколку години по ред да направат конкурентен тим барем за ЛШ. А нешто во себе осеќам дека ќе им ја изебам мамицата на крајот на август ради трансферов ама ајде... Ќе донесат некој инвалид пак и ќе треба да кубеме коси цела наредна сезона.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Со Лацио и Удинезе само видовме потврда дека имаме и тоа како квалитетни играчи. Одкако НАМЕРНО се испадна од зоната за пласман во лига Европа повторно видивме добри игри, и потврда дека добрата серија до Торино не беше случајност.

Тоа е и потврда дека се потребни големи промени во тимот.
Немаме корист од квалитетни играчи ако нема дизциплина и мотивација.

Не знам која е вистинската сума која ке ја вложат кинезите, читаме за 150, 200 милиони што и не е баш реално. Можеби тоа е сума со продадени играчи како Перишич (Јунајтед50), Банега (тимот на канаваро20), Јоветич (Севиља или Марсеј10), Ранокиа (Свонси10), Муриљо (Рома, НуКасл, Марсеј15), Кондогбиа (Марсеј, ПСЖ30), Едер (Вест Хем15) и дополнителни 50-80м од кинезите... и се разбира да се ослободиме од отпадот..

Со Сабатини верувам дека тие пари би се вложиле правилно во вистински засилувања. Подобро е да се купат 4-5 квалитетни играчи одколку 10 потенцијални таленти.

Мора да се купува лево крило, офанзивен играч во средина, 2ца бекови и 2 штопери барем по еден квалитетен...

Ди Мариа60, Родригез или Наинголан60, Конти20, Дармиан15, Пепе0 и Маркињос или Рудигер30.

Тоа се суми кои ги читаме деновиве за овие играчи, што е и тоа како остварливо.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
И ја имам исто мислење за Бернардески, се поврзуваше и со Милан, и стварно мислим дека е преценет играч, кој не вреди за толку паре.

Како што кажав, со Ди Марија све би им простил, дури и минативе неколку сезони наназад!:cool:
Или во најмала рака Хамес...

И не знам оти го сметате за невозможен трансферов на Ди Марија поради тоа што не сме во ЛШ, овие во Кина за ЛШ одат?
Само добра парица и не би имало проблем.

Проблемот со Ди Марија не е ЛШ, проблемот е платата. Он зема моментално 12 мил евра годишно у ПСЖ, да замине од тамо би барал минимум еднаква ако не и поголема.
A моментално најплатен играч у Серија А е Игуаин со 7,6 милиони евра плата.
Уште не може серија а да си дозволи толкава плата, дури ни кинезите

Скроз оправдан потег од страна на Перишиќ, човекот дојде овде по трофеи, успеси и играње ЛШ, а доби само еден голем кур и ништо повеќе. Погоре ја пцуев управата не ради трансферот на Перишиќ (кој 100% ќе се деси), него поради неспособноста веќе неколку години по ред да направат конкурентен тим барем за ЛШ. А нешто во себе осеќам дека ќе им ја изебам мамицата на крајот на август ради трансферов ама ајде... Ќе донесат некој инвалид пак и ќе треба да кубеме коси цела наредна сезона.
Стефан не играј курот и ти бе. Оправдан потег бил демек за Меси се работа, го земавте од село без кучиња пред две године, го напраевте чуек и сеа он ќе барал трансфер, ќе играл за трофеи не добил ништо од управата.
Резерва у Волфсбург беше, у Дортмунд ни на клупа не седеше. Вакви копиљаци со сезона ипол фудбал у нив кој ќе почнат да се курчат да ти се одмили и фудбал и све.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.957
Поени од реакции
116.533
@Марли
Не заебавај бе, уште првиот ден кога дојде тоа му беше изјавата, дека дошол тука за да игра ЛШ и да освојува титули. Океј знам, клише изјава пошо секој го кажува тоа, ама што кур ќе не чека нас 100 години да се пласираме во ЛШ... Вака иде во Манчестер Јунајтед, тренер ќе му биде Мурињо, ќе игра ЛШ, ќе се бори за титула во ПЛ. Јебига и јас би го одбрал истово.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.707
Поени од реакции
4.552
@Марли
Не заебавај бе, уште првиот ден кога дојде тоа му беше изјавата, дека дошол тука за да игра ЛШ и да освојува титули. Океј знам, клише изјава пошо секој го кажува тоа, ама што кур ќе не чека нас 100 години да се пласираме во ЛШ... Вака иде во Манчестер Јунајтед, тренер ќе му биде Мурињо, ќе игра ЛШ, ќе се бори за титула во ПЛ. Јебига и јас би го одбрал истово.
Ок, го оправдуваш Перишич.
А Икарди рецимо неќи ЛШ?

Kajgana Shop

На врв Bottom