Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Од протеини,гејнери, амино, аир не видов, зедов омега 3 и магнезиум +б комплекс, ќе ги земам редовно и ќе видам дали тоа е подобро. :D
Само цинк бајо мој.

Од протеини,гејнери, амино, аир не видов, зедов омега 3 и магнезиум +б комплекс, ќе ги земам редовно и ќе видам дали тоа е подобро. :D
so gejneri imas pieno ? :P zemi 2 vrejkina po 5 kg serious mass i so dobra ishrana ke se nizat kilogramite ;)

Мислење за исхранава?
75.5 кг сум, планирам да се издефинирам, до 72.5 барем да дојдам јули.
Седум дена терам калориски дефицит по 200-250, осмиот 500+ итн.
Mакронутриентиве ги комбинирам вака (2200-2300 калории):
-протеин 200-220 г
-јгх. 140-160 г
-масти 60-70 г
Најмногу ме интересира совет некој околу јаглехидративе, како што следам повеќето тераат со "low-carb" исхрана, па ми треба мислење дали е доволно вака, да ги намалам, да ги зголемам?

Последно уредено:
Две вреќиња колку пари се ?
6к?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
pred mesec dena edno vrejke od 5 kg bese 3600 so popust. sega neznam tocno kolku se poso vo bitola go nema nekoe vreme nemale naracka samo vo skopje go ima sega ama koja e

Ако наведеме што се треба да се јаде и пие ќе дојдеме до сума за Македонија од 1000евра месечно, ти изгледа тоа за нормално во рекреативен бодибилдинг?
Ако јаде добро не му требаат тие дополнителни замарања, некако ги мешате работите, 90% од овие што прашуваат тука не разбираат ниту која храна што содржи, ниту каков гликемичен индекс има, ниту кога што треба да јадат, ниту како да јадат, ниту правилно да изведуваат вежби, али советот за суплементација е клучен.
Батали ти истражувањата, некој може да ти каже дека со 250мг тестостерон енатат неделно нема да имаш мака, па да почнеме да го земаме наместо суплементација.
Со средена исхрана за рекреативец е сосема доволен и протеинот, за помал буџет може да си земе амино.

од каде дојде до бројка со "се што треба" до 1к евра месечно
Јас сеа купив - протеин, л-карнитин, креатин, аминки и некој други витаминки (аланин и т.н) и се на се ни 200 евра не потрошив, а тоа ке ми трае едно 3 месеци сигурно, значи еве ти калкулација 60 евра месечно за рекреативец за се што му треба ;) , со 1000 евра цела продавница може да ја испразниш што збориш

од каде дојде до бројка со "се што треба" до 1к евра месечно
Јас сеа купив - протеин, л-карнитин, креатин, аминки и некој други витаминки (аланин и т.н) и се на се ни 200 евра не потрошив, а тоа ке ми трае едно 3 месеци сигурно, значи еве ти калкулација 60 евра месечно за рекреативец за се што му треба ;) , со 1000 евра цела продавница може да ја испразниш што збориш
Ако имаш нешто влашко или еврејско во потеклото може и година да ти траат тие ;) Ти сметаш дека се јадеш и пиеш? Мојот коментар се однесува на средена максимално исхрана и суплементација.

2.3кг паковање веј не ми трае ни 3 недели кога го пијам како што треба да го пијам
1 канта казеин месечно покрај вејот лета додека трепнеш за пред спиење.
Кои амино се за 3 месеци, тие Амино 20000 на бодиворлд ако ми ги споредуваш од пбц за 1000ка една вреќа не ми ни спомнувај, тоа е како да пиеш мултивитамин од 50че од продавница и да се фалиш дека си внел се што ти треба од витамини.
Добри мултивитамини, омега3,6,9, магнезиум, цинк, б6, калиум, витамин ц истеруваат близу 100 евра за месец дена.

да ве прашам од кај можам да набавам креда за вежбање за у теретана кога вежбам вратило да ставам, дека гледам луѓе имаат онаква поголема правоаголна ?

Ако имаш нешто влашко или еврејско во потеклото може и година да ти траат тие ;) Ти сметаш дека се јадеш и пиеш? Мојот коментар се однесува на средена максимално исхрана и суплементација.

2.3кг паковање веј не ми трае ни 3 недели кога го пијам како што треба да го пијам
1 канта казеин месечно покрај вејот лета додека трепнеш за пред спиење.
Кои амино се за 3 месеци, тие Амино 20000 на бодиворлд ако ми ги споредуваш од пбц за 1000ка една вреќа не ми ни спомнувај, тоа е како да пиеш мултивитамин од 50че од продавница и да се фалиш дека си внел се што ти треба од витамини.
Добри мултивитамини, омега3,6,9, магнезиум, цинк, б6, калиум, витамин ц истеруваат близу 100 евра за месец дена.
da se nadovrzam na muabetov :P 2 gejneri i whey protein vo mesecot me kosta 8000 denari. 2x 2500 denari gejnerite po 2.5 kg se i whey protein 3000 denari. ishranata mi e 9 000 denari sekoj mesec itoa samo za jajca mlekoto ovezot pudingot pileskiot stek nesto junesko meso fstaci orevi lesnik i badem. cela plata zaminuva vo ovie sitnurii. parite begaat brzo a samo osnovni produkti se nosat doma. arno so nejadat mojve od ova inace 500 evra ne me raspravat xd

да ве прашам од кај можам да набавам креда за вежбање за у теретана кога вежбам вратило да ставам, дека гледам луѓе имаат онаква поголема правоаголна ?
Рекорд продавницата за точаци

А да кажеме по колку вежби правите на една мускулна група? Прочитав само една.. како со една ќе извежбаш и горни и средни и долни гради или предно/средно/задно рамо? Исто и за квадрицепс и листови? Ме заинтересира програмата, добро би било само 3 дена у неделата да се вежба, останатите денови да се искористат за кардио..

А да кажеме по колку вежби правите на една мускулна група? Прочитав само една.. како со една ќе извежбаш и горни и средни и долни гради или предно/средно/задно рамо? Исто и за квадрицепс и листови? Ме заинтересира програмата, добро би било само 3 дена у неделата да се вежба, останатите денови да се искористат за кардио..
Минимум 2 пати мускулна група неденло, минимум 2 вежби по тренинг.
Пример гради, прав бенч и incline бенч со бучици, или прав бенч и low cable chest fly, или incline bench и standing cable chest fly, или dips и....ја сфаќаш поентата
Грб пример, pullup и row
Нозе пример Squat и hamstring curl
Листови и подлактица тие шо вежбаат нека не бладаат пошто 90% од тој мускул е до генетика а 10% го маваш од други вежби така да не трошете време
Ова се примери за 2 вежби, нормално ако ти е дојдено до хипертрофија а не пауерлифтинг ќе убациш поише за волумен, зависи колку си лимитиран со време и што ти е целта, али рецимо PPL со по ~5 вежби по тренинг (пр. бенч + inlcine dumbell bench + low cable fly + cable tricep variation + shoulder variation) е оптимално.

Zdravo,

Zedov suplementi: whey protein, glutamin, BCAA, l-carnitin, i creatin xplode. Koja kombinacija spored vas e najdobra za konsumiranje. Celta mi e da gi namalam telesnite masti.

Blagodaram

Последно уредено:
znaj nekoj dali go imai muscle juice revolution 2600 vo skopje? i dali mozi da se pravi naracka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom