Фан Клуб: Јувентус

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Juventus je navodno započeo pregovore sa Atalantom oko dvadesettrogodišnjeg Andree Contija.

Nakon što su dva kluba uspešno dogovorila prelazak Mattie Caldare, calciomercato.it prenosi da je Conti sledeći na listi.

Caldara je potpisao za Juventus u januaru, ali je vraćen na pozajmicu do 2018. godine.

Slično bi se moglo dogoditi i sa Contijem, koji je sam priznao da je navijač Juventusa. Međutim, zainteresovani su još i Chelsea, Inter i Napoli.

A

apidrone

Гостин
Обично сум тотално незаинтересиран за дизајн на дресови али ми се свиѓа што Jeep ќе стои врз линиите а не у посебно правоаголниче. Ќе видиме што ќе стои над адидас знакчето :)

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Sportmediaset Premium tvrdi kako je Patrik Schick na pragu prelaska u Juventus.

Sampdoria i Juventus su već neko vrijeme u kontaktu oko mladog češkog napadača, a ovaj izvor tvrdi kako su ti kontakti rezultirali dogovorom i da će Schick na kraju sezone potpisati ugovor sa Juventusom.

Cijena transfera iznosi 25 miliona € + bonusi, a Rodrigo Bentancur bi trebao biti posuđen klubu iz Genove na godinu dana.

Isto tako, Juventus bi Schicka ostavio na posudbi u Sampdoriji do ljeta 2018. godine, nešto slično kao što se uradilo sa Mattiom Caldarom u okviru dogovora sa Atalantom.

Schick je u Italiju stigao prošlog ljeta za 4 miliona € a ove sezone je do sada postigao 12 golova i upisao 3 asistencije u 30 nastupa za Sampdoriju.

Цена срање !

A

apidrone

Гостин
Пјаца од хрватско првенство за слична пара дојде, овој барем има искуство во Серија А. Не знам што очекувате вие за 25 милиони евра, ваљда не Левандовски или Азар.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Нормално дека не само ги коментирам смешниве суми на ебаниов пазар.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Having said that winning the Premier League title with Chelsea would be his greatest achievement,” and then attempting to “clarify” those comments, Antonio Conte has furiously hit out at the reporting of his words.

“Nobody ever asked me to compare this possible victory to those at Juve,” Conte told Sky. “Since I left, there have been those who have fun trying to bring me down and turn the Juve supporters against me.

“I’ve never made any comparisons and I never will. Since I’ve been at Chelsea, I’ve always avoided talking about Juventus, just to make sure there’s no room for controversy.

“And yet people always find a way to put words in my mouth which I never said! I’m furious!”

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.710
Поени од реакции
88.756
Недоволно познавање на англискиот јазик + класичното извртување на зборовите од страна на новинарите = анархија

Него ги гледам Монако против ПСЖ, и првово полувреме ми делуваат како тешки аматери... Шанса не створија, не мрднаа од пред сопствениот гол. Истава приказна беше и кога го играа лигашкиот натпревар пред месец дена, чисти нуларици.
По некоја логика би требало да ги поминеме :icon_mrgr:

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Недоволно познавање на англискиот јазик + класичното извртување на зборовите од страна на новинарите = анархија

Него ги гледам Монако против ПСЖ, и првово полувреме ми делуваат како тешки аматери... Шанса не створија, не мрднаа од пред сопствениот гол. Истава приказна беше и кога го играа лигашкиот натпревар пред месец дена, чисти нуларици.
По некоја логика би требало да ги поминеме :icon_mrgr:
Нека не те залажува резултатот, комплетно втор состав има Монако на утакмицава. Друга приказна ќе биди со нас.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.496
Поени од реакции
5.603
Пак ќе кажам ако не можиме да им дадеме гол на екипа со Камил Глик и Раџи во одбрана нема што да бараме во ЛШ.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Пак ќе кажам ако не можиме да им дадеме гол на екипа со Камил Глик и Раџи во одбрана нема што да бараме во ЛШ.
Za davanje ke im dademe ali treba da se odbranime poso strava napad imaat

Kajgana Shop

На врв Bottom