Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Сме го договориле Патрик Шик од Сампдорија... Нит знам кој е, нит знам како игра, ама се збори дека ќе платиме 25 милиони за него + ќе им го дадеме Бентакур на позајмица :несвест:. Млад е играчот 21 година има, али штознам... Со тие пари можевме да купиме некој поискусен играч.

Чех е момакот, сигурно Недвед има замешано прсти овдека... Или ќерка му Ивана :X3:
Страшен потенцијал е дечкото, одличен техничар. Не знам само од каде ти е информацијата дека е договорен, бидејќи за него има доста голем интересе, па не верувам толку лесно да го добиеме.

И против нас даде голче. :D

Овој лево крило и пол ќе да е само да го купат де.

Манџо оди DM, Кедира на кинезите или лута резерва.

Шиљо да го лапнеме за некој 7-8 милиона нема да е лошо, далеку од лошо ќе да е.
Батката сега има лоша сезона - веројатно скаран со управата на Милан.
Овде ќе се препороди типот е добар играч и те како.

Овој лево крило и пол ќе да е само да го купат де.

Манџо оди DM, Кедира на кинезите или лута резерва.

Шиљо да го лапнеме за некој 7-8 милиона нема да е лошо, далеку од лошо ќе да е.
Батката сега има лоша сезона - веројатно скаран со управата на Милан.
Овде ќе се препороди типот е добар играч и те како.
:eek::eek:

Зошто побогу Кедира лута резерва или се заебаваш?

:eek::eek:

Зошто побогу Кедира лута резерва или се заебаваш?

Манџо > Кедира

Се заебавам де.

Кедира и Пјанич си играат батките на ниво, Манџо е дрво - даб арно ама на новата позиција браво, ме изнеадил. Полека ми станува омилен играч а после Дедо Перо тешко да ќе некој... добро и Пирло.

И Дибала...

Погба е циганин.

Не знам само од каде ти е информацијата дека е договорен

Чех е момакот, сигурно Недвед има замешано прсти овдека

"Pravda vítězí"
Kde domov můj.

Czech-Republic_240-animated-flag-gifs.gif
6e84e87a099209dec94bc4602c1335c8.jpg

Juventus are reportedly close to snapping up Sampdoria striker Patrik Schick for €25m plus the loan of Rodrigo Bentancur.

Конте е контрадикторен до максимум. Прво изјави едно, после веројатно поради острата реакција на фановите, проба да ја исправи малце и да се дообјасни а според мене се дозакопа уште. На Скај дадоа видео запис дека на новинарско прашање дали би му била помила титула со Челзи отколку 3 со Јуве, тој одговори потврдно. Е сега дали беше наместен од новинарот или беше фатен одма да одговори, не знам, но факт е дека оваа изјава не му е во ред.

Во Јуве скапа плачење за повеќе пари, како со 10 евра не се ручало во ресторант од 100 евра. Па негодуваше зошто не го купија Квадрадо, па негодуваше зошто Марота не фрли во ветер 35 милиони за Итурбе итн, сакаше слобода во трансфер политиката итн. А сега наеднаш, парите не се најбитни за титула, ги посочува тимовите од Манчестер дека потрошиле повеќе од Челзи, па после одговорот на новинарско прашање за трите титули на Јуве во споредба со една на Челзи, сега дава интервју како Јуве биле на 7мо место и како тој го вратил Јуве на старите патеки итн.

Никој не му оспорува тоа. И на неговиот најголем хејтер му е јасно кој е моторот кој го врати Јуве на старите патеки, но мислам дека не е џентлменски постојано да го споменува како да сака да им порачува `да не бев јас, вие...две години седмо место имавте итн`. Тој можеби беше центарот, но тука беа и 20 и кусур играчи и управата, фудбалот е тимска игра и не може да ги збира заслугите само тој.

За мене бил и ќе биде легенда на клубот и како играч и капитен, и како тренер. Но ако има некоја `кавга` со управата, нека си го решава тоа лично со Марота,Ањели со кој и да е. Ипак, Јувентус го створи како играч, Јувентус (поточно, оваа управа) го направи тренер и му даде шанса да тренира голем клуб, тренер кој претходно тренирал екипи само од рангот на Арецо, Бари итн.

Ако се скараме, пак ќе се смириме... СМИР!!! :icon_mrgr:

Conte Backtracks On Juventus Comments

Antonio Conte has backtracked on recent comments that winning the BPL this season with Chelsea would top his Juventus Scudettos.
“I am in this League right now, it is my first season, so being able to challenge for and hope to win trophies is certainly extraordinary,” Conte told Sky Sport Italia.

“It is my first experience abroad, with a new language, new habits, in a difficult league with strong teams and Coaches. It’s a very difficult challenge for me.

But my past cannot be cancelled out, I am proud of what we did and the extraordinary victories with Juventus. The team had come off two seventh-place finishes, we won straight away and built something very important over time.

And today Juve are where they ought to be.

Него гледав видеа од Шик, супер ќе ни дојде момакот како лево крило, посебно ако ја практикуваме и во иднина оваа 4-2-3-1 формација. Има дриблинг, не себичи, одлично се отвара, башка Недвед ќе го држи како куче под ланец... Нека фрлат 25 милки за него, големи се можностите да го биде во иднина (y)

Да не ќе се откажуваат од Пјаца ако го земат овој :cautious:

Ај размисли вака... Пјаца ни се повреди, кој моментално ќе влезе од клупа за замена во нападот? Еве веќе 2 месеци тераме со Манџукиќ, Квадрадо, Дибала и Игуаин во нападот, недајбоже од нив некој да се повреди, со кој ќе ги замениме? Стураро и Лемина?

Шик ќе остани уште една година на позајмица така да ничие место не би зел :)

Ама дали тоа значи дека Манџата би си отишол ако дојде Шик? Не сакам да си оди, типацот дава 102,5% на терен..

Ама дали тоа значи дека Манџата би си отишол ако дојде Шик? Не сакам да си оди, типацот дава 102,5% на терен..

Има време - Шик една сезона на позајмица, една замена на Манџо и таман после Манџо печен за Америка. Тоа ако го купат де.

Нека напраат некој сличен дил со Донурама (позајмица 2 години на 3 рати) и на коњот сме.
Мада очекувам Џиџи да брани јако до 40ка - 42/3ка, едноставно прејак дух, жар има во него.
Може бонус Лихт или Лемина да им ги дадеме у дилов..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom