НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
A Statistical Look at Draymond Green's Dominant Defense
by Brian Witt
==========================================================================

Од самиот наслов на "анализава" одма е јасно дека ја пишувал некој со IQ 192.5(ако не и повеќе,зошто да не) И си викам, дај да проверам кој е овој гуру, мора да го дознаам, ако ништо друго да се пробам у истражувачкото новинарство :vozbud:! Само Миленко ли ќе буцка со топувчиња!

Два клика на google ќе ме чини, на linkedin да фрлам едно око, сигурно се работи за многу искусна и стара коска!

https://www.linkedin.com/in/wittbrian

И стварно , па тоа да ти бил Орце ЖУТИ - маркетинг куротресина :cujte:и експерт по дигитална пропаганда (дрвење по твитер -митер), од под мостот на San Francisco Bay !!

Некои од најбитните достигнувања од неговата навистина богата биографија :

1) Vital member - абе поVital АМИН! (да не си ти клучот ќе го ставеа до сега)

2) Played integral role in increasing Golden State’s social media following by 988% (Twitter), 1157% (Facebook), and 25,581% (Instagram) over three-year period; 144.83% increase in total followers since August 2014.

ИЛИ у превод = претставник на институтот Павел Шатев од Сан Франциско, растур праи по социјалните мрежи со пропагандата за Војнициве :oeoeoe:!!!

3) Originator of the “Splash Brothers” moniker, and co-creator of the #DubNation concept and marketing campaign. o_O :eek:

АЈДЕ БЕЕЕЕ ,ПА ШТО НЕ КАЖЕШ ОДМА БЕ КУМЕ!! САМО ваков севселенски ГЕНИЈАЛЕЦ и никој друг може да биде творец на вакви сложени "концепти" и идеи. И се потврди дека сепак мојата интуиција не ме лажела за батето!:anco:

Детево, пред татето да го му инсталира гзето у организацијата на Golden, работело како асистент/помошник за менување муниција во хефталицата :zver:и одговорен за други репроматеријали, или стручно као што тој рекол (for multi-million dollar new initiatives)

Многу повеќе детали за животот на Брајан, на линкот подолу (обавезно да се види!!!)

https://www.youtube.com/watch?v=wRx2da1L0Ls

==========================================================================

И вакви дечишта, со 27-28 години, со факултет ИСТОРИЈА (да го прашаш кој е Абрахам Линколн не знае :bravobe:) ви го креираат мислењето за кошарка на кајганава??!!!

Текстот му е типичен шаблон =advance stat турлитава,во стилот на мнозинството новопечени и самопрогласени аналитичари кој жарат и палат по Бличери -Мичери , SBNation.... и со кои интернетов е преплавен (win share,квази рејтинзи и други статистики од контекст извадени....)..... а не знаат собирање до 2 !
Кажи нешто за Јокара и копачите твои бе! :D

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Сан Антонио - Мемфис 4 -3

Очекувам Мемфис да пружи силен отпор на Сан Антонио со нивната игра во одбрана.
Тони Ален му се повредил на Мемфис и нема да игра серијава.. Не прават ништо и онака.. Им помина времето

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Za mene seuste e Kawhi broj 1, samo sto sezonava ofanzivno mn poveke se zamara odkolku nazad covekot, so toa i Draymond ripa na prvo mesto, moze najprljav igrac u ligava ali nikoj ne moze da ospori deka covekot komotno moze da cuva od 1-5 pozicija, i perimetar i post cuva strasno

W

wicked_1

Гостин
Епа то ти се типци ко Стефан-коби и нино манчестер.. Без свое мислење ќе копират од нба 'ескпертите'.. а ти случајно нешто СВОЕ да кажиш на кур ќе ти се качат..

Зато и државата ни пропадна од вакви
На пример, твојата последна анализа за Крис Пол и Клиперс ти беше препишана од Ајзеа Томас на First Take. (n)

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
На пример, твојата последна анализа за Крис Пол и Клиперс ти беше препишана од Ајзеа Томас на First Take. (n)
Ајзеа Томас не бил никогаш на Фрст Тејк така да незнам шо кажваш.. Ако најде плагијат постирај..
Толку специфични постови имам тука шо нема да ме чуди некој нба аналист да го рекол истото..
Ако секој втор пост ти е '..е зато Леброн нема никогаш да го стигни Џордан' или 'внеси видео од некој кај шо зборва за НБА пошто мене ме мрзи да пишам а и онака немам свое мислење' тогаш тешко дека можиш да делиш слично мислење со некој нба аналист

Како шо глеам ти си pro-CP3, јас pro-Blake.. еве го плејофот ќе видиме кој е во право.. втора рунда против Кари.. Ќе видиме од што е правен Пол

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
А зашто ги рачунате за поминати против Јута кога Јута не е воопшто наивен тим и многу лесно може да ги избаци.
Verojatno radi pozicijata na tabela, i jas mislam deka nema da pominat tolku lesno, ako uopshte pominat

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Да не заборавите дека викендов имаме бесплатен лиг пас од НБА

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Требаше па со Чикаго да игра Кливленд, 5ти пат да го сркнат :)

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Никогаш нема да сфатам како можи аматери да судат на плејоф утакмици.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Ајде Индијана, 5 vs 8.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop