Lycamobile Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
Да пишам и јас искуство, се префрлив на лајка од ВИП, си потпишав тоа договорот за префрлање и за помалце од 24 часа картичката од ВИП ми стана неактивна, а активна беше таа од лајка. Засега презадоволен, мрежата е одлична, брзината на 3г во Прилеп е 15-16мбпс на мојот телефон, а кај девојката е 20мбпс, не знаеме зошто. Многу битно, разговорите во мрежата, лајка кон лајка, а воедно и смс во мрежата, се неограничени и без активирање на некаков пакет. Воопшто не постои цена за разговори или смс во нивната мрежа. Ако и ова остане вака, ако не се смени, е полн погодок. Засега промотивните цени им се одлични, но ако некогаш сме незадоволни како корисници, можеме веднаш да се вратиме на било кој од другите оператори, а лајка со закон е обврзана да го префрли бројот ако израземе желба за тоа.
Ajde malce ako sakas dopolnise so iskustvoto- prvo kade go ostavi potpolnetito formular za portirajne na Lyca.?vo PP ?i 2prasajne, ti si kupi sim od lyca so nivni 079 2 XX XXX br, i na istata taa sim ti go portiraa brojo od Vip ? ili ti dadoja nova Lycamobile sim ..?[DOUBLEPOST=1491926512][/DOUBLEPOST]
4G кога ќе пуштат на lycamobile ?
Juni kraj pocetok Juli od blic informacii

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Вака, јас го видов штандот од лајка во Прилеп, во центарот, беше поставен пред новиот споменик (Крали Марко), и им кажав дека сакам да се префрлам кај нив. Потоа тие ми дадоа формулар. За сим: ми дадоа бесплатна сим, не ја купив со кредит. За тоа дали таа картица имаше број не ни проверив, а и не е битно, затоа што ме известија дека таа картица ќе ја ставам во телефонот дури откако ќе снемам мрежа од ВИП (што значи откако префрлањето ќе биде прифатено, и ВИП ќе ме исклучат од мрежата).
За 4г прашав и јас, и ми рекоа дека имаат во тест фаза. И навистина, ако пробаш на телефонот да одбериш мрежа мануелно, се појавува и Лајка мрежа LTE, но неможе да се конектираш на неа. Дали ќе биде во јуни не знам, но за социјални мрежи и сурфање и овој сегашен 3г е сосема добар. Youtube без проблем си полни.
Се надевам дека ќе се префрлат повеќе луѓе, па ќе добиеме вистински конкурент на 2та гиганти кои моментално дерат со 2 годишни договори, со прескапи претплати, во кои има срамно малку интернет, и патем телефонските апарати кои ги продаваат се ненормално поскапи од нивната реална продажна цена низ светот, па со некоја од средните претплати (околу 700-800 денари е средна претплата и кај 2та оператори), да можеш да земеш телефон по „повластена“ цена, која всушност е реалната цена, или цената по која телефонот би требало да се продава без никаков договор.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
Вака, јас го видов штандот од лајка во Прилеп, во центарот, беше поставен пред новиот споменик (Крали Марко), и им кажав дека сакам да се префрлам кај нив. Потоа тие ми дадоа формулар. За сим: ми дадоа бесплатна сим, не ја купив со кредит. За тоа дали таа картица имаше број не ни проверив, а и не е битно, затоа што ме известија дека таа картица ќе ја ставам во телефонот дури откако ќе снемам мрежа од ВИП (што значи откако префрлањето ќе биде прифатено, и ВИП ќе ме исклучат од мрежата).
За 4г прашав и јас, и ми рекоа дека имаат во тест фаза. И навистина, ако пробаш на телефонот да одбериш мрежа мануелно, се појавува и Лајка мрежа LTE, но неможе да се конектираш на неа. Дали ќе биде во јуни не знам, но за социјални мрежи и сурфање и овој сегашен 3г е сосема добар. Youtube без проблем си полни.
Се надевам дека ќе се префрлат повеќе луѓе, па ќе добиеме вистински конкурент на 2та гиганти кои моментално дерат со 2 годишни договори, со прескапи претплати, во кои има срамно малку интернет, и патем телефонските апарати кои ги продаваат се ненормално поскапи од нивната реална продажна цена низ светот, па со некоја од средните претплати (околу 700-800 денари е средна претплата и кај 2та оператори), да можеш да земеш телефон по „повластена“ цена, која всушност е реалната цена, или цената по која телефонот би требало да се продава без никаков договор.
Ok jasno fala na infoo to . a za infoto....a za 2ta giganti ke ima razmrduvajne posto navistina ja preteraja posle spojuvajneto a Telekom si dere postojano .....i dodeka bese one.i po vlezot na vip se oseti razmrduvajne na postpejd segmentot.....Lyca mislam deka so paketot MAxi 384 den, ke im napravi parce na Pripejd segmentot....

P

psychostasia

Гостин
Претераа и тоа јако. Е сега прашање е само колку ќе им дозволат да тераат вака пошто ипак немаат своја инфраструктура и користат „под кирија“.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.509
Поени од реакции
2.881
Ok jasno fala na infoo to . a za infoto....a za 2ta giganti ke ima razmrduvajne posto navistina ja preteraja posle spojuvajneto a Telekom si dere postojano .....i dodeka bese one.i po vlezot na vip se oseti razmrduvajne na postpejd segmentot.....Lyca mislam deka so paketot MAxi 384 den, ke im napravi parce na Pripejd segmentot....
Па и на постпејд, why not? :)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Jas sakam da se prefrlam na lyca no me otrgnuva toa sto ako ne bev zadovolen so vip mreza dosega, kako da ocekuvam da bidam zadovolen od ovie koi ja koristat istata mreza?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Koi komedii i kriminal e sostojbata so mobilnite telekomunikacii kaj nas, abe vece cela decenija ne mrdnale da ja zgolemat kolicinata na podatkoven prenos vo paketite, namesto toa duri i gi namalija (VIP). ne se normalni. Tie paketi so imaat po 3-5gb treba da imaat najmalce 20gb pa i poveke. Edna fotka napraena so kvaliteten 20+mp telefon ima skoro 20mb, jutub ce ti otvori u ful hd i odma otidoa 200-300mb itn. Nema nikakva logika veke 5 i poise god da ne se zgolemuva kolicinata na podatkoven prenos, znaci cist lopovluk i monopolsko odnesuvanje.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Imam dogovor so vip do 2018ta! Dali moze da migriram vo lyca so istiot broj?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
A koga ke mi isteche dogovorot istiot broj ke moze da go zadrzam i da migriram?
Da moze-stom ti istece dogovorot no ne smees da go raskinese dogovorot,tuku posledniot 24ti mesec od dogovorot potpolnuvas barajne za migrirajne kon Lycamobile, i se obvrzuvas deka kesi gi ispolnis obvrskite so poslednata smetka +236den, za portirajne koi posle portirajneto kon lyca ke ti gi nadohnadi so +100den ke imas 336den,
http://www.lycamobile.mk/mk/transferyournumber

Член од
1 декември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
3
Во понеделникот (10.04.17) го потпишав тој листот за портирање и уште ми нема стигнато ни порака ни ми снемува мрежа на Vip бројот што го имам. А ми рекоа за 2 дена ќе го префрлат највеќе. Дали е до мене нешто ? Да не не треба да ја користам старата картичка во тој период на префрлање ? Се јавував 2-3 пати ама имав повеќе од минималните 236 денари и уште имам.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Дали ви паѓа мрежата на кратко? Неколку пати ми падна на 10 секунди и си се поврза сам телефонот а последните два пати кога пробав автоматски да се поврзам не ми дозволи. Рачно одбрав 3г мрежа, не сакаше, па успеав на 2г мрежа, и нормално само 2г и имав па после одбрав автоматски и ме врати на 3г.
Истиот проблем го забележав и во Германија на нивната лајка. И на хтц 820 и на лг г5.

P

psychostasia

Гостин
Може и до телефонот да е. Кај мене ако ставам на gsm/wcdma секогаш одбира gsm(2g) и чат пат паѓа. На wcdma only (3g) никогаш не паднал.

Kajgana Shop

На врв Bottom