Lycamobile Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
What??? 100 повици да направам, и плус 300МКД за тоа дополнително од претплата?Прегледај го приврзокот 168107
JB00F druze vo pravo si ama...nema koj da cita aman... bre drugarcina citajte kako sto treba toa 3.9+1.9 ti ako nemas aktivirano nikakov paket za razgovori, isto e i vo vip 3.9+1.9, vo telekom e poskapo 1.9+4.9, no kako sto gledam vo telekom ima mesecen paket 2000min kon tekeom samo fix/mob, bez internet i kosta 590 denari,
vo vip ima samo nedelni paketi neograniceno kon site +500mb-nedelno=149den X 4 pati(28denovi) toa mu idi=596den. so 2gb net,
i sega ke mi kazi nekoj LycaMaksi 384den, 5000min+5000sms+8 gb net deka ne cino ova/ona.. pa daj te be....[DOUBLEPOST=1491728550][/DOUBLEPOST]
Кај мене ова не функционираше и се јавив ми рекоа да сменам username:lmmk и сега си е во ред. Ете и на некој друг може ќе му се најде.
OK stom e taka toa vo username. ?ostanatoto se isto sto pisav. ?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.509
Поени од реакции
2.881
JB00F druze vo pravo si ama...nema koj da cita aman... bre drugarcina citajte kako sto treba toa 3.9+1.9 ti ako nemas aktivirano nikakov paket za razgovori, isto e i vo vip 3.9+1.9, vo telekom e poskapo 1.9+4.9, no kako sto gledam vo telekom ima mesecen paket 2000min kon tekeom samo fix/mob, bez internet i kosta 590 denari,
vo vip ima samo nedelni paketi neograniceno kon site +500mb-nedelno=149den X 4 pati(28denovi) toa mu idi=596den. so 2gb net,
i sega ke mi kazi nekoj LycaMaksi 384den, 5000min+5000sms+8 gb net deka ne cino ova/ona.. pa daj te be....[DOUBLEPOST=1491728550][/DOUBLEPOST]
OK stom e taka toa vo username. ?ostanatoto se isto sto pisav. ?
Во ред ако е така :)

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
Кај мене ова не функционираше и се јавив ми рекоа да сменам username:lmmk и сега си е во ред. Ете и на некој друг може ќе му се најде.
kaj mene voa go nemase pa gledav od videata na lycamobile i mesto de pisav mk poso e ovaa u makedonija operator i posle mi dojde netot ali po sve e dosta slab ne ko na vip jak e sea poso mene mi e samo internet od 2 gb vklucen povici ne mi se neznam na drugoto od 385 so se internet 8gb i povici dali e jak internetot ako e ke go vklucam nego ako e nekoj na toa neka pise poso samo net da vklucuvas e dzabe slab net e

P

psychostasia

Гостин
kaj mene voa go nemase pa gledav od videata na lycamobile i mesto de pisav mk poso e ovaa u makedonija operator i posle mi dojde netot ali po sve e dosta slab ne ko na vip jak e sea poso mene mi e samo internet od 2 gb vklucen povici ne mi se neznam na drugoto od 385 so se internet 8gb i povici dali e jak internetot ako e ke go vklucam nego ako e nekoj na toa neka pise poso samo net da vklucuvas e dzabe slab net e
Кај мене вади 15Мbps на speedtest апликацијата ама на телеком сервер. На blizoo вади до 12Mbps, на vip одвај 5Mbps. Аплоад стандард на сите 2Mbps ми вади и мене ми е сосема доволна таа брзина, со оглед на тоа што не планирам да симнувам нешто поголемо на мобилен.

Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424
Колку денови се чека за миграција на број од Вип на Лајка, веќе поминува 5ти ден и сеуште ништо?

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
Кај мене вади 15Мbps на speedtest апликацијата ама на телеком сервер. На blizoo вади до 12Mbps, на vip одвај 5Mbps. Аплоад стандард на сите 2Mbps ми вади и мене ми е сосема доволна таа брзина, со оглед на тоа што не планирам да симнувам нешто поголемо на мобилен.
ovaj e na lycamobile
1.png
a ovaj na vip 2.png

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Kako se proveruva sostojba na smetka, ne mozam da se snajdam na sajtot ???

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Kako se proveruva sostojba na smetka, ne mozam da se snajdam na sajtot ???
*122# i *137# prvoto ti e za smetkata a drugoto za paketite kolku minuti i internet imas[DOUBLEPOST=1491764943][/DOUBLEPOST]
Ako imas dve sim karticki vo telefonot, ne mozi kaj dvete da imas 3g internet. Na edniot slot ako odbetis 3g/4g kaj drugiot avtomatski ti se aktivira 2g internet a i po screenshotot mozi da se vidi deka na vip karticka imas H+ a kaj lyca imas E.
Barem taka kaj mene e na 2ta telefoni so 2 sim karticki. Smeni vo settings kartickata na lyca da ima 3g pristap i izmeri pak.

Eve kaj mene vo Bitola
Capture+_2017-04-09-21-10-35.png

Последно уредено:
Член од
1 декември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
3
Дечки ме интересира дали знаете пакетиве колку време ќе им трае попустот или толку ќе бидат цените засекогаш ? Гледам дека пишува "Жешка понуда" ама никаде не пишува дека е промотивно, едноставно не ми се верува толку евтини цени да имаат. Ако може некој да потврди за ова одма одам у продавница земам картичка :D:D

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
*122# i *137# prvoto ti e za smetkata a drugoto za paketite kolku minuti i internet imas[DOUBLEPOST=1491764943][/DOUBLEPOST]
Ako imas dve sim karticki vo telefonot, ne mozi kaj dvete da imas 3g internet. Na edniot slot ako odbetis 3g/4g kaj drugiot avtomatski ti se aktivira 2g internet a i po screenshotot mozi da se vidi deka na vip karticka imas H+ a kaj lyca imas E.
Barem taka kaj mene e na 2ta telefoni so 2 sim karticki. Smeni vo settings kartickata na lyca da ima 3g pristap i izmeri pak.

Eve kaj mene vo Bitola
Прегледај го приврзокот 168134
Kako sto ti kazaja ne moze na 2te sim da imas 3g/4g, toa moze da go promenuvas vo sim setings vo prioritetna sim i kaj mne so 2sim tel , eve ti speedtest od Prilep od Lyca[DOUBLEPOST=1491774813][/DOUBLEPOST]
Дечки ме интересира дали знаете пакетиве колку време ќе им трае попустот или толку ќе бидат цените засекогаш ? Гледам дека пишува "Жешка понуда" ама никаде не пишува дека е промотивно, едноставно не ми се верува толку евтини цени да имаат. Ако може некој да потврди за ова одма одам у продавница земам картичка :D:D
Site toa ne interesira no nikoj ne go znae toa pretposatavuvam i vrabotenite tuka vo Lycva ne znaat kako ke kazat od gore (London) taka ke teraat ama se nadevam deka ke bide dolgo

Attachments

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212

Eve kaj mene vo Bitola
Прегледај го приврзокот 168134
da i kj mene e vaka vip e 3g a lajka e 2g

P

psychostasia

Гостин
Од Скопје на спидтест тестирајте на телесмарт сервер, најдобри резултати вади. Вип и близу заникаде им се серверите за спидтест. Прегеска пак тестирав 12Mbps со 2Mbps аплоад.

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Да пишам и јас искуство, се префрлив на лајка од ВИП, си потпишав тоа договорот за префрлање и за помалце од 24 часа картичката од ВИП ми стана неактивна, а активна беше таа од лајка. Засега презадоволен, мрежата е одлична, брзината на 3г во Прилеп е 15-16мбпс на мојот телефон, а кај девојката е 20мбпс, не знаеме зошто. Многу битно, разговорите во мрежата, лајка кон лајка, а воедно и смс во мрежата, се неограничени и без активирање на некаков пакет. Воопшто не постои цена за разговори или смс во нивната мрежа. Ако и ова остане вака, ако не се смени, е полн погодок. Засега промотивните цени им се одлични, но ако некогаш сме незадоволни како корисници, можеме веднаш да се вратиме на било кој од другите оператори, а лајка со закон е обврзана да го префрли бројот ако израземе желба за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom