Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
А бензинците се поиздржливи или јок? Сите ми велат дека коцка е ако одам на 407,посигурна варијанта ми била 307

Па многу поверојатно е дека бензинците се помалце возени ако се без плински уред за разлика од дизелашите кои имаат по 300.000 начукано, а и најпаметно ти е да бараш некое пеженце купено тука во мк, ги има доста.

А бензинците се поиздржливи или јок? Сите ми велат дека коцка е ако одам на 407,посигурна варијанта ми била 307
308 се наоѓаат кај нас купени во Еуроимпекс, бензинци за 4500-5000 евра 2007 година, ако имаш толку пари мислам дека и тоа како вреди.

Па многу поверојатно е дека бензинците се помалце возени ако се без плински уред за разлика од дизелашите кои имаат по 300.000 начукано, а и најпаметно ти е да бараш некое пеженце купено тука во мк, ги има доста.
Планот ми беше од Германија да увезам,тука неможеш да разликуваш дали е бугарска 3во1 склопка или не. Не ми се верува таму да имаат плински уреди на бензинците,а и нивните патишта се далеку подобри од нашите,па можам да занемарам на километражата (повеќе од 170.000 не иде у обзир :pos: )
308 се наоѓаат кај нас купени во Еуроимпекс, бензинци за 4500-5000 евра 2007 година, ако имаш толку пари мислам дека и тоа како вреди.
Благодарам на понудата али 308 не ми прави ќејф,многу ми е некако гломазна како за хечбек.

Благодарам на вашите мислења,уште некој ако има да додаде нешто,бујрум :)

Па се, таков 2.0 138 коња и плин ќе ти заврши работа
има една светло плава со плин ... како и да е поретки се да не речам една во 50 дизели

Па се, таков 2.0 138 коња и плин ќе ти заврши работа
има една светло плава со плин ... како и да е поретки се да не речам една во 50 дизели
Многу плин ќе јаде...што имам гледано 2.0 бензинци на градска 8л/100км а јас како што сум мераклија за возење се од пари ќе ми оди на гориво

kade li da go najdam kapaceto za turajne na hidrol za volan se raboti za Audi A3 2.0 2003 god ...ima za voda za brisaci i za glicerin ...

А десната страна не го фотна и преградата кај што е акумулаторот е глицерин за кочење ,а десната би требало да е за серво инаку тие слики што стави нема всушност најубаво сликај цело на портрет а не само лева!!
Да се гледа појасно

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema servo ovaa,mehanicki volan ima, kako FAP.:pos: Ili si tolkav idiot ili te mrzi da razmislis I da razburickas samiot,kako moze da ne mozes da najdes matik kaj se dotura.

Мора да има серво оти е 2.0 ТДи ама сликал само лево нека слика цело и десното

Sent from my iPhone using Tapatalk

Планот ми беше од Германија да увезам,тука неможеш да разликуваш дали е бугарска 3во1 склопка или не. Не ми се верува таму да имаат плински уреди на бензинците,а и нивните патишта се далеку подобри од нашите,па можам да занемарам на километражата (повеќе од 170.000 не иде у обзир :pos: )

Благодарам на понудата али 308 не ми прави ќејф,многу ми е некако гломазна како за хечбек.

Благодарам на вашите мислења,уште некој ако има да додаде нешто,бујрум :)

Тука ќе ја купиш истата кола со 50-60к, а германската ќе биде со 150к километри, а исто ќе платиш дури и поскапо. А за да разликуваш која е од тука а која не имаш документи со неа, од сервиси од све. А тој муабет за патиштата што го зборат врска си нема, како да таму нема дупки. Демек кола со 50 илјади тука е веќе уништена, а германската со 200 илјади штотуку се разработува:pos:

Многу плин ќе јаде...што имам гледано 2.0 бензинци на градска 8л/100км а јас како што сум мераклија за возење се од пари ќе ми оди на гориво

8 литра тешко градска, 1.4 мотор мене ми троши 11-12 литри, а не пак 2.0

Последно уредено:
8 на отворено, градска не е под 10-12 ... дизелот троши 8 градска
10 да јаде 300 ден а ќе јаде 12 од шала
Плинот е најефтино гориво

За тебе најдобро 307 со 1.4хди мотор да си најдеш, тие се најекономични

8 на отворено, градска не е под 10-12 ... дизелот троши 8 градска
10 да јаде 300 ден а ќе јаде 12 од шала
Плинот е најефтино гориво

За тебе најдобро 307 со 1.4хди мотор да си најдеш, тие се најекономични

Па јас мислев на дизелот затоа реков 8 :D
Било кое гориво исто ќе оди,само повеќе ќе ме брусаат ако е бензин[DOUBLEPOST=1491318214][/DOUBLEPOST]
Тука ќе ја купиш истата кола со 50-60к, а германската ќе биде со 150к километри, а исто ќе платиш дури и поскапо. А за да разликуваш која е од тука а која не имаш документи со неа, од сервиси од све. А тој муабет за патиштата што го зборат врска си нема, како да таму нема дупки. Демек кола со 50 илјади тука е веќе уништена, а германската со 200 илјади штотуку се разработува:pos:

8 литра тешко градска, 1.4 мотор мене ми троши 11-12 литри, а не пак 2.0
По огласиве глеам ист ѓавол се во смисла на цени,туку дали се леџит овие од автоплацевите? Или да барам физичко лице? Зборувам за огласи од типот на реклама5 и пазар3

Последно уредено:
Kaj ima vo Skopje servis za kompjutersko centriranje na prednica,ama da se stvarno kvalitetni i da gi biva. Cela prednica ja smeniv,od viluski,zglobovi,lageri,I novi gumi ke stavam,pa sakam ubavo da bide nacentrirana,da ne bega I da ne gi jade gumite.

Па јас мислев на дизелот затоа реков 8 :D
Било кое гориво исто ќе оди,само повеќе ќе ме брусаат ако е бензин[DOUBLEPOST=1491318214][/DOUBLEPOST]
По огласиве глеам ист ѓавол се во смисла на цени,туку дали се леџит овие од автоплацевите? Или да барам физичко лице? Зборувам за огласи од типот на реклама5 и пазар3
Па најголем дел од тие на плацевите се со маани и стојани не возени подолго време
од сите што ги гледавме 407мици веќе неколку месеци не се продаде ниедна
барај на реклама или пазар од тука некое пежолче, улетува ама многу ретко
Пример вчера излезе 206 седан со 32.000 км од 2010 стакло за 3000 евра и се продаде истот ден, денес веќе го нема огласот
бркај по нетот ќе најдеш добра кола на добра цена така се продава истот ден или многу брзо ... не стојат со месеци

Момци да прашам овластен сервис за фиат кај се наоѓа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom