Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јунајтед нема никој да го исфрли во двомеч во ЛЕ, единствено во финале можат да изгубат, бидејќи е една утакмица, а во нејзе се е можно.

Фали многу Ибрахимович, повеќе од сите што мислат. Очајна реализација имаме, веќе не е случајно, проблем е во менталитетот.

Цццц што клуб ќе беа овие Интер, и еден Ранокија се преобразува во Рамос одкако ја напушти Милано :icon_mrgr:

ja deka seriozen bev, pa toa go napisav, ama koga ke vidis, 2 priliki ima za da dogura do LS naredna sezona, taka da edna ubeden sum deka ke iskoristi i pogolemi sansi mu davam za LE, slaba konkurencija ima mnogu tamu, pickin dim mu se. Seedno togas kaj ke zavrsi vo Premier Liga, a i za PL najdobro bi bilo united da ne bide u prvi 4, a da osvojat liga evropa.
Еве ќе те цитирам тебе, ама не дека нешто е директно до тебе, туку повеќе е во врска со муабетов за пласман во ЛШ. Што ако фати место во ЛШ? Ги читам и кај нас во фан клуб, ЛШ де ЛШ. Без навреда до фановите на Арсенал, ама еве они играат нон стоп во тоа натпреварување, па што кога не прават ништо таму, битно да се учествува само?! Ако е така нека изгубат и сега од Андерлехт и нека си ебат матер. Сигурно пласманот во ЛШ нема да им крени левел како во некоја играчка конзола, ќе бидат пак истиот отепан тим кој што завршил 5-6-то место во ПЛ.
Во ЛШ со ваков пристап има да го јадат од Базели, Стеауи и слични клубови уште во групи. Не се работи сериозно на ОТ и моментално и Фергусон да се врати со ваков плачипичкарски мајндсет од менаџер преку управа па се до играчи нема ништо да направат, чист просек ќе си останат.

Читам, слаби биле играчите, јалов нападот требало да се носи овој-оној. Не бре батиња ако сакаш и Меси донеси го но при потпишување на договор ако го угостиш како да е крал и како да доаѓа на пензионирање а не дека мора да го испоти газот за да ги заработи тие ненормални плати што ги земаат, ќе си ја прифати таа шема па и он ќе изгледа просек, како на одмор шо би рекол Погба.
Премногу им се допушта на играчите (а и на менаџеите кога сме веќе кај тоа) во клубот и тоа е главниот проблем. Кога последен пат бил казнет играч на Јунајтед за куропецање, влечење по терен и слични глупости? Пример, кога се кршеше сезоната и Јунајтед изгуби од Сити, Ибрахимовиќ цели ДЕСЕТ натпревари играше за свој ќејф и се заебаваше на терен оти му падна егото зошто изгубил од Пеп - неговиот немесис, Мурџо не ни мрдна со прст. Мурџо пак од друга страна, уште четири месеци не можеше да го преболи отказот од Челзи и во секоја прилика пецкаше за тоа наместо да си ја гледа работата во другиот клуб кој му дава леб, управата што напраи во врска со тоа?
Толку е разнишана структурата на Јунајтед после повлекувањето на Фергусон и Гил што стварно ме плаши иднината на клубов. Треба реални кадрови и структурни промени и пред сѐ промена на фокусот на клубот од аспект на приоритети. Фудбал и титули пред маркетинг. Нејќам играчот што ќе го земаат да продава перики и да промовира фризури секој ебан натпревар туку да покажи на теренот зошто е донесен. Нејќам управата да зема 'име' зошто е 'име' или имал топ претходна сезона туку да знае зошто го зема и како ќе го искористи.

Не знам само како Евертон завршија со 11 играчи, никад да не завршат.

али имаат голема шанса да освојат ЛЕ, така си имаат прилика плус за директен пласман во ЛШ за наредна сезона, реално таква е конкуренцијата таму, и во ПЛ, да ваму имаат поголеми шанси за успех, треба да се луди ако ја искоцкаат таа шанса што им се пружа во тоа натпреварување. Си имаат они бек ап опција, за разлика од Сити и Ливерпул, знае жозе шо праи.

17626526_1439244336138031_6742553120580215699_n.jpg

Znae, znae. 24 boda ima na slikava, od koi 8 osvoeni. Doma. Pojma nema sho prai Jose sezonava iskreno, kako shto pojma nemashe sho praeshe i lani. 3 utakmici da pobedish doma, a 5 da izgubish poishe ti se isplati.

A za liga evropa ne bidi tolku siguren. Besiktas e tuka sho e dosta dobar sezonava izgoreni se i u Turcija gazat, Shalke e tuka koj sekogash bil zaeban, Ajax e tuka. A i Anderlecht ne e Rostov (koj mu dadoa eden gol edvaj doma posle 70 min igra).

Off topic :D17426108_1668630683154387_7651520800162968873_n.jpg

Последно уредено:
ovie pa kao go protolkuvaa ona, '' znae jose so prai '' .... :facepalm:
nego na kraj ke osvoi LE, i ke rece celta ni bese sekako LS, ja dostaviv, cao prijatno ...

A realnosta e sosem poinakva, nit e on trener sto se zadovoluva so takov '' uspeh '', nit pa united se ekipa koja atakuva na takvo nesto vo premier ligata, nit pak cel na tim koj dal nad 100m evra za eden igrac e da se plasira vo liga na sampioni, a pritoa imajki go i ibra vo ekipa, koj neli kaj i da odi sekogas osvojuval liga, so eden isklucok do sega, so milan ne osvoi a togas konte bese sampion na Italija, najverojatno taka ke bide i sega.

ovie pa kao go protolkuvaa ona, '' znae jose so prai '' .... :facepalm:
nego na kraj ke osvoi LE, i ke rece celta ni bese sekako LS, ja dostaviv, cao prijatno ...

A realnosta e sosem poinakva, nit e on trener sto se zadovoluva so takov '' uspeh '', nit pa united se ekipa koja atakuva na takvo nesto vo premier ligata, nit pak cel na tim koj dal nad 100m evra za eden igrac e da se plasira vo liga na sampioni, a pritoa imajki go i ibra vo ekipa, koj neli kaj i da odi sekogas osvojuval liga, so eden isklucok do sega, so milan ne osvoi a togas konte bese sampion na Italija, najverojatno taka ke bide i sega.
Освои и со Милан, сезоната 2010/11.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom