- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.816
- Поени од реакции
- 70.691
Ова ќе биде едно од најглупите правила во историјата без никакви дилеми. Разбирам во кошарката што е воведена технологијата, односно да се прегледуваат снимки, пошо некогаш стварно има потреба од тоа и може да смени тек на мечот. Дали при блокада топката била во пад или не, дали играчот играл на обрач или не, дали нагазнал на линијата, дали истекло времето за напад при победнички шут итн итн...
Али ова според мене е тотален нон сенс, за миннимални офсајди да се гледаат снимки и да се јебат утакмиците, скроз ми отстапува од убавината на фудбалот. Реално јас фудбалот го доживувам како спорт кој е склон и на грешки од страна на судиите, некогаш ќе види фаул некогаш не, така и со офсајд и слично. Се слагам за гол технологијата, таа нека си биде воведена во секоја можна лига ако треба, ама ова прегледување на снимки за офсајди и други глупости ми е скроз безвезе. Ај ќе дае сеа некој гол и ќе прегледуваме снимка дали врвката му била во офсајд и ако стварно имало таков минимален офсајд ќе поништуваме голови и ќе ебаваме сојки.![]()
Мене ова правило ми е баш OK. Ке се отстрани маржата за грешки на судиите на 0.