Kako da simnam temperatura? 38,7 se miev so ladna vida na lice si staiv ladna krpa, pa ladna rakija, se napiv fervex ama eden saat veke ne se pusta, care?
мачкај се со оцет, и легни после тоа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kako da simnam temperatura? 38,7 se miev so ladna vida na lice si staiv ladna krpa, pa ladna rakija, se napiv fervex ama eden saat veke ne se pusta, care?
...очигледно имаше мака од зашеметност и омалаксаност што дава повисока телесна температура, а ти најде за време да се логираш овде во 03 после полноќ очекувајќи адекватен одговор и совет...Kako da simnam temperatura? 38,7 se miev so ladna vida na lice si staiv ladna krpa, pa ladna rakija, se napiv fervex ama eden saat veke ne se pusta, care?
Да веќе немам температура, а ладните облоги ги ставав на чело и врат. Фала ти како и да е...очигледно имаше мака од зашеметност и омалаксаност што дава повисока телесна температура, а ти најде за време да се логираш овде во 03 после полноќ очекувајќи адекватен одговор и совет...
како и да е , добро си направил што си се напил фервекс, оти содржи парацетамол 500 мг, кој ќе те заштити од повисока покачената температура, но не очекувај веднаш и не е правилно веднаш да дојде на нормала, оти 38,7 со еден парацетамол и ладни облоги (се надевам ги ставаше на чело) си заштитен од повисока температура, а и мозокот со ладните облозите (тој е најважен да не ,,зоврие,,) зашто еден од одбранбените механизми на човекот е и покачувањето на телесната температура кога е нападнат од патолошките бактерии кои ти прават беља во телото не можат да им функционира клетката на повисока температура од нормалната, а ти ќе можеш да издржиш 3 до 4 часа со 38,7 ништо нема да ти бидне, а тие ќе се уништат не можејќи да опстанат на таа 38,7 температура и ќе бидеш како нов !!!
...тоа е многу важно и при лечење да се знае дали е настинка, оти треба да се грижиме околу настинката, но не и да внесуваме било што со што ќе го зафркнеме одбранбениот систем на телото, ако не се грижиме добро за настинката ( демек ништо не ми е и во продолжеток не внимаваш пиеш ладна вода, се облекуваш послабо...итн) за некој ден сигурно тоа ќе се претвори во бактериска инфекција за која треба понаква стратегија во приод на лекување...
..од тука голема грешка посебно кај младите мајки кои веднаш ако видат дека на детето му се качило на 38 температура веднаш панично му дозираат сируп против температура, а и антибиотик... оставете го детето со таа температура, менувајте ги само ладните облози на главчето и следете да не се покачи над 39 степени , ако го издржите тоа верувајте следниот ден све ќе биде во нормала, доколу ,,предвреме,, му давате било што само ќе го пролонгирате оздравувањето до една недела па дури ќе дојде до примена ампуларна терапија поради збувнување на патолошките бактерии...
...сигурна сум дека си сега добар и дека ова ти била само една непреспиена ноќ ...
па мислам дека самата си даде одговор со малиот проблем со коскичињата во водичката во увото кои ти се манифестираат како позиционо вертиго,На столица седната.
Не се сеќавам на замаглен вид, краеше прекратко.
Не, ми се сврте цела соба во рок од 2-3 секунди.
Никаков нагон на повраќање, блага зашеметеност и поспаност(али ова може да се должи и на анксиозност).
Движење правам нагло и панично. Али што и да правам се повлекува за неколку секунди.
Притисокот веројатно се покаќува од анксиозност, а и генетски предиспозиции имам.
Да веќе немам температура, а ладните облоги ги ставав на чело и врат. Фала ти како и да е
зашто да пиеш увин и брусница? ...треба да ја наведиш причината, за можам да ти одговорам !Дали може да се меша увин чај со брусница?
Не викам да си направам микс од двете, туку ако пијам увин, дали покасно во денот може да пијам брусница. На интернет пишува негде дека не треба да се мешаат, а негде дека може.
мило ми е , знаев дека ќе бидеш ОКДа веќе немам температура, а ладните облоги ги ставав на чело и врат. Фала ти како и да е
сакав да ти објаснам доколу имаш инфекција и ако знаеш од која бактерија (пример Escherichia coli ) да ти кажам процес на претворување во патогена бактерија и влезот на кој начин се случува, ама штом не си логирана цел ден значи само информативно прашуваш дали може да се меша увин чај (листови од мечкино грозје) брусница чај па ќе ти одговорам - НЕ СМЕЕ !Дали може да се меша увин чај со брусница?
Не викам да си направам микс од двете, туку ако пијам увин, дали покасно во денот може да пијам брусница. На интернет пишува негде дека не треба да се мешаат, а негде дека може.
Еј, Дуле!Здраво на сите, имам еден проблем при што со кој подолго време се соочувам и неможам да се оздравам искрено смачено ми е. Чувствувам во себе дека немам сила во моето тело, ми се тресе целото телото како да не сум јаден една недела иако си јадам нормално, во моменти и паничам за некои работи а исто така и многу заборавам. Сум бил кај матичната докторка сум и го кажал проблемов, имам направено тестирања при што матичната ми вели дека се е во ред со мене, но јас навистина не се чувствувам така, чувствувам дека не сум во ред нешто....![]()
Дај боже..