Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Квалитетно изработен спот, ептен ми се допаѓа. Песнава...па онака, изненадување ми е ептен, уопште не очекував ваква песна од нас. Не ја хејтам, али не ми се допаѓа ептен. Ме потсеќа на рани 2000ти тип на музика. Малце на Мадона исто ме потсеќа (Die Another Day т.е.)

Шо знам, изненаден сум што 90% од фб коментариве се позитивни, ваљда ептен сме навикнати на тапа па лесно се радуваме...али...па што да не, чекор во права насока е ова.

И пак некако пресериозно го сфаќаме ова, уште не знам кога овие од МТВ ќе бидат во zero fucks given расположение да пратат нешто весело....јас да сум им давам одврзани раце на Суперхикс, нека отидат нека пеат "Jуровижн сакс, уи гив ноу факс" сигурно Европа повеќе ќе ја памти песнава од оваа на Бурче.

Али, ајде, не сме лоши како за промена.

S

staycalm

Гостин
Пред пола саат ја слушнав песната со која што Јана Бурческа ќе ја претставува Македонија на евровизија, морам да признаам дека навистина многу ми се допаѓа.
Но тоа е најверојатно пошо го има доловено баш она што јас го слушам, мојот стил.
Сметам дека е најмодерно претставување од наша страна до сега и е доста солидно, има некој таков кул вајб и сметам дека ќе влезе во финале :)
Кое е вашето мислење?

*Инаку темава може да биде и општо за Евровизија 2017, не само за Македонија.

(Доколку веќе постои ваква, се извинувам)

S

staycalm

Гостин
Квалитетно изработен спот, ептен ми се допаѓа. Песнава...па онака, изненадување ми е ептен, уопште не очекував ваква песна од нас. Не ја хејтам, али не ми се допаѓа ептен. Ме потсеќа на рани 2000ти тип на музика. Малце на Мадона исто ме потсеќа (Die Another Day т.е.)

Шо знам, изненаден сум што 90% од фб коментариве се позитивни, ваљда ептен сме навикнати на тапа па лесно се радуваме...али...па што да не, чекор во права насока е ова.

И пак некако пресериозно го сфаќаме ова, уште не знам кога овие од МТВ ќе бидат во zero fucks given расположение да пратат нешто весело....јас да сум им давам одврзани раце на Суперхикс, нека отидат нека пеат "Jуровижн сакс, уи гив ноу факс" сигурно Европа повеќе ќе ја памти песнава од оваа на Бурче.

Али, ајде, не сме лоши како за промена.
Песнава не е воопшто 2000ти тип на музика.. Не знам каква слушаш ти, али според она што јас го слушам, во последно време сe' е вакво. Со ваков вајб, и песнава тотално спаѓа у таа некоја група :)

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Радиски хит во најава...топ!

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Пред малце ја слушнав и се согласувам со драгонски за тоа со 2000та.

Вака интересно звучи песната, океј е, ама за слушање на јутуб.
Не дека се разбирам у музика ама освен на рефренот, на другиот дел од песната ми звучи ко да е преправан гласот.

Ако успее Јана да испее баш како што е на јутуб супер, мада ја учекувам у живо доста поразлично да звучи песната.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
WOW,
Не го очекував ова од МТВ и којбило музичар во соработка со нив.
Незнам кој е мозокот позади али браво за храброста да сменат стил.

Песната не ми е толку толку јака али промената од ѓубрето шо се праќаше досега е за поздрав

S

staycalm

Гостин

Не дека се разбирам у музика ама освен на рефренот, на другиот дел од песната ми звучи ко да е преправан гласот.

Ако успее Јана да испее баш како што е на јутуб супер, мада ја учекувам у живо доста поразлично да звучи песната.
Има ефекти на гласот

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Се сложвам,
На моменти ме потсеќа на Lukke Li, добра работа е што Јана може да игра со гласот во таков стил ама со сигурност нема да го долови истиот звук како на снимката. Се надевам нема да се обидува да го прави баш тоа туку ќе импровизира некако.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
И мене ми се допаѓа многу тоа што оваа година конечно праќаме нешто поразлично. И воопшто не е лошо. Кога ќе ми текне какви глупости праќавме порано, ова е сосема ок. И да, конечно професионално изработен спот. До сега спотовите или беа со природни убавини, или со споменици, или се правеше спот „ради-реда“.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.254
Поени од реакции
37.942
Штом на прво слушање ми се допадна, значи сто пати е подобра од било што што сме пратиле до сега. Само и јас се плашам во живо да не звучи поразлично, како што беше случај со таа на Мартија на JESC. Обично ваквите песни трпат многу кога ќе бидат испеани во живо. Први примери на кои ми текнува: пред некоја година Ерменија беа први фаворити за победа со Not Alone, што беше и деби за dubstep-от на ESC, ама во живо беше премлако. Потоа, Црна Гора со Who See и Нина и хип хоп песната со исто така dubstep елементи може не звучеше полошо, ама само многу поразлично во живо. Ама ми текнува и дека имаше некоја, пред година-две, на која и во живо и беа вметнати ефекти во вокалот на некој начин (може лупнав глупост сега, не се разбирам многу многу од овие работи), па звучеше исто како и оригиналот. Овде, кај Јана може нема dubstep, шо знам, ама има многу syntpop елементи, па не знам како ќе звучи во живо. Во секој случај - одлична песна, одличен спот, одлични коментари од фановите. Јас сум ептен пријатно изненаден.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.254
Поени од реакции
37.942
Спотот на Кајмаковски исто беше добар, да не заборавиме. Лани со Калиопа и Вмровштината само ептен ја оплескаа, па затоа мислиме дека секоја година ни се ужас спотовите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom