Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Абе стрелец овие од elitemadzone-koja klima? те провалија. Што се глупираш бе??? Што не си седиш мадро??? Немој, бери акал !
Со добра намера,
Поздрав
Да имаше малку усул и интелигенција немаше да го напишеш постов во кој дури и претиш божем "добронамерно".
Сам се ИЗДАДЕ со постов "пријателе" и само покажуваш колку си "независен" играч!
Да седам мадро од кого бре, од твојата фирма ли претиш ....вероватно.
Никој мене не ме провaлил баш напротив сам се покажав на elitmadzone...со усернејм Skopjan4e и прв пост со видео од Амбер ја на тацна ви се наместив и покажав, валјда толку сте интелигентни да ме препознаете, јас неправам скришни профили како вие.... а тебе знам дека те заболе мојот пост за Фујитсу....па тоа е вистината друже....кога можеше пријателов твој србинот од 2015 регистриран тука да с*ере japanci pa japanci....сеа малце и србите да научат кинески.
А вистината е дека пола тука сте дилери на клими, само што се криете, регистрирате нови усери кои купиле виртуелни клими што супер греат а никад не ги покажале(како ни ти твоите)...на ваква твоја реакција сигурно неработиш у цвекјарава(види слика доле) а потезите ви се баш како Grupa TNT.
Доушникот што праќа депеши до Анон за @Strelec и прави филмови за завера ви е BobRock возен на моторот на Grunf :D
Поздрави го Висости....и совет за тебе.....се појави ли србинот на темава....ке добијам инспирација за пишување на неговиот форум "Koja Fujitsu klima" како што кажа вчера еден таму ....па збирај ти памет
cvjecarnica.jpg

Последно уредено:
Знаеш дека си изгледал премногу филмови, кога можеш по омотот и сликите на IMDB без гледање да оцениш дали филмот вреди да се гледа (успешно во добар дел од времето) :unsure::pos:

Мал трибут за екстремно кул фацата на Bill Paxton, RIP! :(

Hey Vasquez, have you ever been mistaken for men? No, have you? :cuc::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Да имаше малку усул и интелигенција немаше да го напишеш постов во кој дури и претиш божем "добронамерно".
Сам се ИЗДАДЕ со постов "пријателе" и само покажуваш колку си "независен" играч!
Да седам мадро од кого бре, од твојата фирма ли претиш ....вероватно.
Никој мене не ме провaлил баш напротив сам се покажав на elitmadzone...со усернејм Skopjan4e и прв пост со видео од Амбер ја на тацна ви се наместив и покажав, валјда толку сте интелигентни да ме препознаете, јас неправам скришни профили како вие.... а тебе знам дека те заболе мојот пост за Фујитсу....па тоа е вистината друже....кога можеше пријателов твој србинот од 2015 регистриран тука да с*ере japanci pa japanci....сеа малце и србите да научат кинески.
А вистината е дека пола тука сте дилери на клими, само што се криете, регистрирате нови усери кои купиле виртуелни клими што супер греат а никад не ги покажале(како ни ти твоите)...на ваква твоја реакција сигурно неработиш у цвекјарава(види слика доле) а потезите ви се баш како Grupa TNT.
Доушникот што праќа депеши до Анон за @Strelec и прави филмови за завера ви е BobRock возен на моторот на Grunf :D
Поздрави го Висости....и совет за тебе.....се појави ли србинот на темава....ке добијам инспирација за пишување на неговиот форум "Koja Fujitsu klima" како што кажа вчера еден таму ....па збирај ти памет
Прегледај го приврзокот 165662
Твој избор. Само многу грешиш. И јас згрешив што сакав добронамерно да ти укажам, да не те „масираат “ и сам да не им „влегуваш во уста“. Ама изгледа погрешно ме разбра. Изгледа во секој добронамерен гледаш „конкурент “, некаков „играч“, некаков „ дилер на клими“. Ниту сум ти конкурент ниту сум некаков играч, а уште помалку неккаов „дилер на клима уреди “. Тоа запомни го. Единствен сум да речам релативно нов корисник на клима уред за греење, кој следи, чита и се информира за тематиката.Многу работи сум дознал и од тебе и во секој случај ни на крај на памет не ми паќа да те навредувам, но тоа не значи дека немам соспствено мислење и гледиште за некои работи, кои можеби тебе не ти се допаѓаат, како и што и мене некои работи во твојот начин на комуникација не ми се допаѓа, но тоа си ти, и не мислам дека треба да бараме да се менуваш. Само едно би те замолил не ги навредувај луѓето и не ги обвинувај за нешто за што немаш никакви аргументи.
Поздрав,

Од 89 добитници на оскар за Best Picture, сум гледала 31.
https://letterboxd.com/tajlv/list/best-picture/
И вака некако би изгледала моја ранг листа од гледаните и ете ми друга мисија, да ги изгледам сите!

1. Gone with the Wind (1939)
  2. The Apartment (1960)
  3. Amadeus (1984)
  4. The Godfather (1972)
  5. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
  6. Schindler's List (1993)
  7. Casablanca (1942)
  8. On the Waterfront (1954)
  9. The Lost Weekend (1945)
  10. All About Eve (1950)
  11. In the Heat of the Night (1967)
  12. The Sting (1973)
  13. Rebecca (1940)
  14. It Happened One Night (1934)
  15. The Godfather: Part II (1974)
  16. The Deer Hunter (1978)
  17. The Departed (2006)
  18. The Silence of the Lambs (1991)
  19. A Beautiful Mind (2001)
  20. Forrest Gump (1994)
  21. The Best Years of Our Lives (1946)
  22. Gladiator (2000)
  23. Titanic (1997)
  24. Crash (2004)
  25. Braveheart (1995)
  26. No Country for Old Men (2007)
  27. Rain Man (1988)
  28. Million Dollar Baby (2004)
  29. Moonlight (2016)
  30. Spotlight (2015)
  31. Slumdog Millionaire (2008)
*Не ми се верува последните три филмови со какви филмишта се во ист кош.
Вие колку сте гледале? :P

So, Ladies and Gents, ви ги најавувам вторите (неофицијално трети) Kajgana Movie Awards 2016. Правото на глас повторно е ваше, на специјалната Кајгана Академија за филм чии членови се сите кои влегуваат во темава и го читаат ова. За да може да се предложува, а потоа и да се гласа, една работа ти е потребна:

1. Да имаш регистриран акаунт на Кајгана форум

И годинава остануваме на истите 15 категории (филм на годината, режија, актер, актерка, актер и актерка во споредни улоги, анимиран филм, документарец, неанглиски филм, најдобра драма, научна фантастика, акција/авантура, хорор/трилер, комедија/мјузикл и најдобар македонски филм). Ако мислите дека треба да се додаде уште нешто, слободно поднесете амандман.

За сега го имате само формуларот за гласање, а може да гласате една недела - до 7-ми март. Потоа ќе ги објавам номинациите. Еве го линкот до формуларот за номинирање.

Во секоја категорија ќе има максимум 5 номинирани (или помалку, доколку постои консензус некаде), освен во категоријата Најдобар филм каде нема да се одлучува со мнозински принцип, туку на начинот на кој АМПАС ги одредува номинираните (малку е комплициран, па затоа нема да го објаснувам сега, но ако ептен ве интересира, ќе ви објаснам). Значи за најдобар филм ќе има минимум 5 а максимум 10 номинирани.

Затоа е потребно да ги наброите 10те најдобри филма од 2016-та според вас, рангирајќи ги од прво до десетто место (ќе видите во формуларот, има посебно прашање за секое место).

Деветте главни категории се задолжителни, па затоа секој кој сака да гласа, мора да ги одговори прашањата за тие категории. За останатите - пожелно е, но не задолжително.

За најдобар филм можете слободно да номинирате и анимирани, и документарци, и странски, доколку сметате дека заслужуваат.

Eligible се само филмови кои според IMDB се направени во 2016-та, што значи, не можете да го номинирате Lobster, на пример, иако беше номиниран за Оскар годинава, зашто тоа е филм од 2015-та кој американската премиера ја имал во 2016-та.

Може да гласа било кој член на Кајгана форум, со што истиот станува член на Кајгана филмската академија. :P Но, ве молам не бидете douchebags и гласајте само еднаш. За да ја олеснам работата при гласањето, направив формуларот да биде достапен за сите, и да не мора да се логирате со google акаунт. Затоа гласајте само еднаш. Сомнителните гласачи ќе се обидам да ги проверам. ;)

Ако има прашања, слободно прашајте. Па повелете, формуларот за номинирање: https://goo.gl/Rke9zl[DOUBLEPOST=1488370539][/DOUBLEPOST]Фала @wot за првите предлози. ;)

Последно уредено:
Од 89 добитници на оскар за Best Picture, сум гледала 31.

ZuIU1ig.png

Isto. :D
Me fati merak za marathon sea. Iako u posledno edvaj imam sila 2 casoven film da izgledam.

--

Zaso go hejtate Allied? Subavo izgledase.
Isto zaso Passengers e flop? Kako pocna taka I zavrsi, zabaven. Bolje mi bese duri I of Arrival. Fuck that movie. :D

Јас имам 39. Но, пола од овие ти што ги имаш гледано, јас ги немам. :P

Инаку - до сега 13-мина го пополниле формуларот за номинации за Кајгана филмските награди 2016. Во главната категорија предложени се дури 47 филма во трката за номинација, и ако остане вака, ќе имаме 10 номинирани од кои 6 беа номинирани и за Оскар, и 4 изненадувања. :P

Ајде, ајде, уште! https://goo.gl/Rke9zl[DOUBLEPOST=1488465080][/DOUBLEPOST]А, и уште еден куриозитет: меѓу предложените филмови за номинација за најдобар филм има и еден кој беше номиниран за златна малина за најлош филм во 2016. Упс! :P

меѓу предложените филмови за номинација за најдобар филм има и еден кој беше номиниран за златна малина за најлош филм во 2016. Упс! :P
којзнае кој е
кхм кхм бетмен вс. супер кхм кхм
и ја за малку ќе го предложев

Форумски другари :))) Ние организираме (се надевам) многу добар настан во Охрид, ако ве води патот наваму, да ми кажете. :)
Накратко, спремаме фестивал на студентски филмови во кои ќе ни учествуваат студенти на филм од Македонија, Црна Гора, Бугарија, Косово, Турција, Чешка, Казахстан. Се тоа е од отворен карактер, се е бесплатно. Ќе има многу филмови, настани, предавања, и поважно - алкохол и рокенрол. Жени сами да си донесете.
Ова ни е промо видеото.

Еве да се потсетите кој тоа беше номиниран лани за Кајгана филмските награди и кој сѐ доби Златен Омлет. Листите ќе ги апдејтувам со годинешните номинирани и добитници:

1. Документарец
2. Странски
3. Научна фантастика
4. Хорор и трилер
5. Акција и авантура
6. Комедија и мјузикл
7. Драма
8. Анимиран
9. Македонски
10. НАЈДОБАР ФИЛМ
11. СИТЕ НОМИНИРАНИ ВО СИТЕ КАТЕГОРИИ

За актерските и режисерската категорија не направив посебни листи зашто таму сепак се актерите и режисерот тие кои ги носат заслугите, а не самите филмови. Но филмовите се сепак вклучени во „Сите номинирани“ листата. За да видите кој се беше номиниран во тие категории, клик ТУКА.

И имате уште време да предложувате за годинава. Вие ги креирате номинациите па затоа, секој предлог е значаен! Предложувајте тука - https://goo.gl/Rke9zl

Гранде пичко една скапана ова од тебе не го очекуев жими една мајка ти кажувам а сомнителен ми беше немаше апдејт у мовиспотинг нема активност од вторник мислам и сега гостин ебате тоа од 2008 а уше малце 10 години и те стрефија будалите и викаш фак оф чеј чеј да те подберам сеа на летер ама шо не си малецок ми дае стимул плус сеа поретко да влагам на ова жолта платформа : /
Минута молк

@wot, таман да ти ставам лајк - кога ќе видам 400кбпс, толку од movie geek моментот :pos::icon_lol:

46813b752a224ac98c00602d01a9ea22.png

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ај ај не се вади сеа :LOL:

Мизерија е TWD, easily најмизерена продкуција ever. За продукција - The Killing > се.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom