Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@iligo Za da pravis nesto po licenca treba taa firma eve kako primer Daikin da go ima kompresorot ( da go koristi ili vo minatoto da go koristela) ama problemot e sto ovaj kompresor Daikin ne go koristi ovaj kompresor tuku Gree go koristi.
Daikin koristi Swing kompresori kolku sto mene mi e poznato a ovaj kompresor vo 12 kata I 18 kata sto gi imas se ZHUHAI Landa (Gree) proizvod. - so tapija.

E Sega od sto imas licenca od Daikin?

Delot od servisnite @mdeni go imase postirano jas go iskoristiv.

Najnovite modeli na motori od Pezo Citroën ili PSA grupacijata gi koristat samo tie ili so nekoja druga marka so koja razvivaat zaedno. ( Opel gi vozi dizelite od Fiat) ama starite modeli na motori gi davaat da gi licenciraat drugi ama samo starite.
Bas me interesira koj vozi motori od pezo? -lada?

@iligo Za da pravis nesto po licenca treba taa firma eve kako primer Daikin da go ima kompresorot ( da go koristi ili vo minatoto da go koristela) ama problemot e sto ovaj kompresor Daikin ne go koristi ovaj kompresor tuku Gree go koristi.
Daikin koristi Swing kompresori kolku sto mene mi e poznato a ovaj kompresor vo 12 kata I 18 kata sto gi imas se ZHUHAI Landa (Gree) proizvod. - so tapija.

E Sega od sto imas licenca od Daikin?

Delot od servisnite @mdeni go imase postirano jas go iskoristiv.

Najnovite modeli na motori od Pezo Citroën ili PSA grupacijata gi koristat samo tie ili so nekoja druga marka so koja razvivaat zaedno. ( Opel gi vozi dizelite od Fiat) ama starite modeli na motori gi davaat da gi licenciraat drugi ama samo starite.
Bas me interesira koj vozi motori od pezo? -lada?
Ako ne sakas da razberes toa e drugo, ili odrabotues za gree prekuvremeno i ti, kako i drugi tuka. Kaj nekoj pissuva daikin, kaj nekoj ne pisuva i seto toa e so pricina, nekoj smee da napise, nekoj ne sme. A pezo 16hdi ima siemens dizni, dodeka 16mjtd koristi bosch i fiat izenering i e najdobar motor u klasa...

Eve kade se pravi C&H.
Gree-Factory-Image.jpg

http://unicomp.ro/CH-2016-036.pdf
CH.jpg
Zamuteno e videovo za da ne se procita natpisot na krovot ama fabrikata e taa
Momentot na 1:05 koga tipov ja vrti nadvoresnata bez logo na firma a vo prethodnoto editirano video e zalepeno C&H :)

Attachments

не знам ја тоа цопови мопови курци палци, ја наместив климата и сеа за сеа е топ, презадоволен сум, јес да не е бог знае колку ладно деновиве али ја ставам на минимум fan и 23-24 степени ги отварам сите врати на долниот спрат кој што е околу 75 квадрати и толку е топло да после половина час или се соблекуваме на кратки ракави или намалуваме темп. или ја гасиме скроз. топли како луда, и многу е тивка, 2 работи што ми требаа ги има. исто така и i fell опцијата ме бендисува што го активира сензорот на далечинското и го носиш ве друга соба и додека таму не ја постигне таа темп. што си и ја задал не престанува да топли. така да пак ке кажам, сега за сега сум презадоволен. гаранција има 5 години. тој wifi mifi се уште немам активирано и тестирано а и мислам и дека нема да активирам никоаш, не ми треба сега за сега.

Значи да зеам да изгледам некој од номинираните за Oскар, оти освен Demolition и Hicksaw нема да има за штo да гласам. :D

Ништо, ако мислиш дека си купил клима која е различна од она што Гри го продава, со среќа нека ти е.
Spored vasiov muabet i daikin da sum zel, ke sum se zaebel, podobro bilo gree...

мислам не е се до моторот,
електрониката,софтверскиот програм е тој што диктира како да работи моторот.
може тука е разликата кај CH и gree

имај добар мотор ама имај лоши гуми ...отиде колата у курац :)

Гранде пичко една скапана ова од тебе не го очекуев жими една мајка ти кажувам а сомнителен ми беше немаше апдејт у мовиспотинг нема активност од вторник мислам и сега гостин ебате тоа од 2008 а уше малце 10 години и те стрефија будалите и викаш фак оф чеј чеј да те подберам сеа на летер ама шо не си малецок ми дае стимул плус сеа поретко да влагам на ова жолта платформа : /

Како сте задоволни од Vivax AERI и Vivax AEVI? Гледам 9ката има иста надворешна со 12ката, и е доста фина за една соба или нешто слично. А 18ката има супер цена како за 4.2KW Pdesignh клима со 1350g фреон. :)

Измери некој издувна температура зимоска? Крева 55?

Ви работи iFeel на виваксот преку ѕидови? Може во друга соба да е, или мора да „ја гледа“ климата даљинското за да работи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom